Groengrijs voor jong en oud

Een nieuw initiatief ontstond in de loop van 2011 in De Mirandabuurt: Plan voor het aanschaffen van een buurtbus, die de mogelijkheid aan bewoners geeft om er gezamenlijk op uit te trekken. Initiatiefnemer Eric Junge heeft hiervoor handtekeningen ingezameld. Inmiddels is Stichting ZuiderAmstel in beweging opgericht met het doel groepen mensen naar een door hen gewenste bestemming te vervoeren. Dat kan gaan om ouderen uit een zorgcentrum, maar ook om kinderen en om iedereen uit het stadsdeel die met een door hem of haar gevormde groep een tocht wil ondernemen. Op 4 december is de tweedehands gekochte buurtbus, de Groengrijs bus genoemd, ingewijd tijdens een feestje met warme chocolademelk en pepernoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s