Waarom bewegen goed is – beweeg mee met Torendael!

Vanmiddag lag er een leuk foldertje van PuurZuid bij ons in de brievenbus :

 ‘Torendael Beweegt! Voor oudere bewoners van Amsterdam-Zuid’, dat begint met de vraag: Waarom bewegen?

en vanavond kwam het volgende bericht binnen van Mirjam Pijnappels, Assistant Professor van Research Institute MOVE van de Vrije Universiteit, wat de webmaster – als fervent gymster – met alle plezier publiceert:

Omdat uw slogan “Stichting ZuiderAmstel in beweging” ons erg aansprak zou ik graag uw aandacht willen vragen voor het bewegingsprogramma Torendael Beweegt. Dit bewegingsprogramma voor ouderen is een samenwerking tussen PuurZuid woon- en zorgcentrum Torendael, de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit en McRoberts. Het duurt 10 weken en er wordt 2 keer per week in groepsverband getraind. De oefeningen worden op elk individueel niveau afgestemd.

Het doel is om ouderen met alledaagse bewegingen actiever te maken en houden en hun valrisico te verlagen. In april gaat een nieuw trainingsprogramma van start. Wij willen graag oudere buurtbewoners rondom Zuideramstel de gelegenheid geven om mee te doen aan dit gratis bewegingsprogramma.

Op vrijdag 24 februari en donderdag 15 maart is er een voorlichtingsmiddag van 15-16 uur in Torendael. Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op www.torendaelbeweegt.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s