Nieuwe Groengrijs bus vernoemd naar Hil Oosterveld

Hilbus foto

Een impressie van de nieuwe Groengrijs bus door Van Laar Reklame

Vereniging Groengrijs heeft sinds januari 2015 een nieuwe touringcar (euro-milieu-norm 3), waardoor overgegaan kan worden op een dieselsoort die tot 34 procent minder fijnstof uitstoot vergeleken met de oude situatie.

De aankoop van de bus is mede mogelijk gemaakt dankzij een legaat van oud-bestuurslid Hil Oosterveld. De vereniging heeft de nieuwe bus naar Hil vernoemd.

Hil Oosterveld, geboren op 21 september 1937 in Zwolle, was jarenlang bestuurslid van Groengrijs tot aan haar dood op 31 januari 2014. Ze voltooide de Sociale Academie richting Cultureel Werk te Amsterdam. Werkte bij Stichting Kunstzinnige Vorming te Amersfoort, de Nederlandse Jeugdgemeenschap en de PvdA te Amsterdam. Van 1999 tot 2005 zat ze als vertegenwoordiger uit het publiek in de Toneeljury. In het cultureel uitgaansleven was ze een bekende persoonlijkheid. Na een herseninfarct in 2009 raakte ze linkszijdig verlamd, maar dat verhinderde haar niet om nog steeds theater- en operavoorstellingen bij te wonen, te genieten van mooie concerten en haar clubs (filosofie en poëzie) te bezoeken. Tot op het laatst kwam de boekhandelaar regelmatig de door haar bestelde boeken  in De Buitenhof, waar ze de laatste jaren doorbracht, bezorgen. Zij reed zelf graag mee met de tochtjes in de Groengrijs bus, zoals naar Filmmuseum Eye, waarvan hier een verslagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s