Texel met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

02 texel IMG_2674

Haven Oudeschild

Dinsdag 12 juli vertrokken met een bus vol naar Texel. Door een onhandige verkeersregelaar van de TESO misten we bijna de boot. Maar dankzij de grote truc van onze chauffeur Eric Junge slaagden we erin de boot op te rijden voor de laadklep omhoog ging.

We pakten een terrasje in Den Hoorn, anderen bewonderden het karakteristieke kerkje. We toerden via de bosrijke De Dennen en de duinen naar het strand bij Westerslag voor een verfrissende strandwandeling. We bezochten de Georgische erebegraafplaats bij de Hoge Berg. Vanaf daar trokken we door het binnenland van Texel naar Oudeschild. Onze gids was Hiltje Berkenbosch, geboren en getogen op Texel. Een betere gids hadden we ons niet kunnen wensen. Ze vertelde enthousiast over de historie, de polders en legde haarfijn uit hoe de Hoge Berg is ontstaan en nog veel meer.

01 texel IMG_9117

Strand Westerslag

We maakten een rondje door de haven. Er werden schapenwollen en zijden dekbedden aangeschaft en een paar comfortabele stappers van Texelse wol. De een na de ander belandde op het terras voor een heerlijke vismaaltijd.

03 texel IMG_2678

Visje eten in Oudeschild

De dag vloog om, we hadden wel langer willen blijven. Bij de boot genoten nog even van de zon en het uitzicht over de Mokbaai voor we weer aan boord gingen voor de overtocht naar Den Helder. In de bus zaten we nog na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Van de mogelijkheid om verzoeknummers in te dienen werd dankbaar gebruik gemaakt. De hele terugweg werd er luidkeels meegezongen met succesnummers van nu en weleer.

04 texel IMG_2690

Nog even met de toet in de zon

05 texel IMG_2682

Wachten op de boot terug

 

We hadden een fantastische dag!

Met dank aan Nita Bergisch voor de fantastische organisatie, Hiltje Berkenbosch die zo boeiend over Texel kan vertellen en natuurlijk onze immer montere en relaxte chauffeur en voorzitter Eric Junge.

Thea Seinen

06 texel IMG_2699

In het midden gids Hiltje Berkenbosch

© Thea Seinen

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s