Zuiderzeemuseum met Willem de Zwijgerkerk

 

KODAK Digital Still Camera

Tekst Dorien Keus. Foto’s: Dorien Keus en Niek Scholten

 

Ronkend stond hij voor de deur van de Willem de Zwijgerkerk: de Groengrijs bus, die ons naar het Zuiderzeemuseum zou brengen. Een bonte verzameling mensen zat binnen koffie te drinken; gemeenteleden van de Willem, buurtbewoners en mensen die zich via PuurZuid hadden aangemeld. Sommigen hadden veel bekenden om zich heen, anderen kenden (nog) niemand.

Na de koffie was het zaak om in te stappen en alle rollators en rolstoelen in de bagageruimte te krijgen. Onderweg vertelde Frans Schouwenaar ons iets over Enkhuizen, de Zuiderzee en wat we in het museum konden gaan zien. Stans Friele bevond zich telkens op een andere plek in de bus om met iedereen te kletsen en alles goed te organiseren. Chauffeur Eric Junge bracht ons vlot naar de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum. Daar stapten we op de boot die ons buiten Enkhuizen om naar het museum bracht.

KODAK Digital Still Camera

Het was prachtig, warm weer en we bekeken in kleine groepen de huizen en de ambachtslieden die aan het werk waren en maakten praatjes met hen. Op veel plekken was een petroleumstelletje te zien waarop mensen hun middagmaal kookten. Ook wij kregen een heerlijke lunch, niet van een petroleumstel, maar een uitgebreid buffet. Daarna konden we weer het museum bekijken.

Voor drieën verzamelden we ons weer bij de boot om de oversteek te maken. We waren op tijd en kozen voor een mooiere weg terug langs de Zuiderzeedijk. De sfeer in de bus was goed, er werd veel gelachen. “Ik heb in jaren niet zo veel gepraat als vandaag”, zei een van de deelnemers.

KODAK Digital Still Camera

Weer terug bij de Willem de Zwijgerkerk had Marjan Hessel een heerlijk maal voor ons gekookt en kon iedereen nagenieten van een prachtig dagje uit. Met veel dank aan Stans, Frans en Marjan voor de organisatie!

Save

Save

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s