Museum 20ste eeuw en een toast op 2017 aan zee

13 januari

NIEUWJAARSTOCHT

MUSEUM 20STE EEUW MET EEN TOAST OP 2017

in samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

 De Groengrijs bus rijdt het hele jaar. Hittegolf, bittere koude, we gaan. Vrijdag 13 januari maakten we een heerlijke dagtocht met onze ‘vaste klant’ Huis van de wijk Rivierenbuurt met Nita Bergisch aan de leiding.

Een weersbestendige groep die zich niet laat weerhouden door welke weersomstandigheden dan ook. Maar er was niks mis met het weer, integendeel. De zon scheen toen we naar Hoorn gingen. Daar bezochten we het museum van de 20ste eeuw en dat werd een groot feest van de herkenning. De eerste televisies met mini-schermen, het bekende fonduestel met oranje en bruin als trendkleur, een vitrine vol Barbies, telefoons met een draaischijf, we hoorden her en der ‘oh die hadden we ook thuis. Ja hoor dat vonden toen mooi, wat erg!’ Na het museum verspreidde de groep zich door het centrum van Hoorn op zoek naar een pannenkoek of een biologisch broodje gezond.

We sloten de dag af in De Blinkerd in Bergen en toastten op het nieuwe jaar, dat ook dit jaar ons weer vele mooie dagen zou brengen en dagtochten met de Groengrijs bus. Wat een fantastische opening werd het van het nieuwe Groengrijs busjaar.

Met dank aan Stadsdeel Amsterdam Zuid voor het realiseren van de dagtocht

Foto’s: Groengrijs/Thea Seinen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s