DAGTOCHT DUINRELL

CENTRAAL BEHEER BEZORGT 200 KINDEREN EN HUN OUDERS EEN ONVERGETELIJKE DAG

Met dank aan Centraal Beheer voor het geweldige gebaar om 200 Duinrell tickets ter beschikking te stellen.

IMG_5929

Aankomst Flora Kokjes

Centraal Beheer, bij wie we onze vier Groengrijs bussen goed verzekerd hebben, schonk ons 200 tickets voor Attractiepark Duinrell, compleet met toegang tot het Tikibad. Dankzij dit geweldige gebaar kan Groengrijs 200 Amsterdammertjes en kinderen uit het AZC en hun ouders een onvergetelijke dagtocht bezorgen.

De eerste drie porties tickets gingen naar de Flora Kokjes en naar de kinderen en hun ouders die verblijven in het Asiel Zoekers Centrum Wenckebachweg. In de herfstvakantie stappen de kinderen van speeltuinvereniging BSV Amsterdam Zuid in de Groengrijs bus voor een topdag in Duinrell.

Zondag 6 augustus meldden de Flora Kokjes uit Amsterdam Noord zich in de Groengrijs bus. Esmeralda Jongmans, de drijvende kracht achter de Flora Kokjes, had alles weer perfect georganiseerd. Drie bolderkarren met lunchpakketjes, drinken en tassen met zwemspullen gingen er onderin de Groengrijs bus. Daar konden de buggies voor de allerkleinsten nog makkelijk bij. We waren mooi op tijd, zodat we lekker snel binnen waren.

Maar liefst 40 attracties telt Duinrell, eenmaal binnen wisten de kinderen niet waar te beginnen. Dat gold ook voor de kinderen van het AZC die maandag 7 augustus en donderdag 10 augustus mee naar Duinrell gingen. Zoveel om uit te kiezen, zoveel dingen om te doen, dat hadden de kinderen zelden of nooit meegemaakt.

De kleintjes waagden zich meteen op de ‘swingwheel’ karretjes pal bij de ingang. Al snel verspreidden de kinderen zich door het park. We zagen en hoorden ze in het reuzenrad. Ze passeerden hoog in de lucht op de monorail, waagden zich in het enorme schommelschip en draaiden in het rond op een ouderwetse draaimolen. De oudere kinderen gingen juichend over de kop in de Waterspin en zoefden gillend over de achtbaan. Wat hadden ze een lol! De groep van Esmeralda ging ook het Tikibad in. En gelijk hadden ze. De zon scheen, het was ideaal weer om te zwemmen en via de reuze glijbanen naar beneden te roetsjen om vervolgens als een raket het water in te worden gelanceerd.

Aan het eind van de dag kostte het alle kinderen moeite om zich los te maken van zoveel leuks. Ze wilden helemaal nog niet naar huis en hadden nog wel dagen kunnen blijven. Wat hebben ze genoten! Dat gold ook voor ons. En als je dan omkijkt en je ziet al die tevreden gezichten achter je in de bus, dan ben je weer blij om deel uit te maken van het Groengrijs busteam.

Thea Seinen en Peter Hermans namens het Groengrijs team

Met dank aan Centraal Beheer voor het geweldige gebaar om 200 Duinrell tickets ter beschikking te stellen.

Met dank aan AH, filiaal Rijnstraat 139 voor de 55 gratis lunches tbv de dagtocht van 10 augustus.

De volgende organisaties, hun medewerkers en enthousiaste vrijwilligers hebben ons geholpen om deze dagtochten te realiseren en te faciliteren: Stichting Havendiners, Stichting Amsterdams Vrijwilligers Collectief, AZC Wenckebachweg, Leger des Heils, COA Amsterdam en Kinderhuiskamer De Vlinder.

Foto’s: Groengrijs.com/Peter Hermans en Thea Seinen

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s