Amsterdam e.o. Concerten en theater

Klassiek hartje Jordaan

ZATERDAGMIDDAG NOORDERKERKCONCERTEN

NKC-panorama noorderkerkconcerten.nl

In de Noorderkerk te midden van de gezellige drukte en bedrijvigheid van de boerenmarkt treden vrijwel iedere zaterdag topmusici uit binnen- en buitenland op. Het concertaanbod is gevarieerd en verrassend. Wat deze concerten zo aantrekkelijk maakt is de sfeervolle entourage en de intimiteit van de Noorderkerk. Er is geen podium dat publiek en musici scheidt, waardoor het contact tussen musici en publiek optimaal is. Na ieder concert is er nog tijd om even na te praten onder genot van een drankje dat bij de prijs is inbegrepen.

De Groengrijs VIP-mini (16-persoons) en de Groengrijs mini-bus (9-persoons) brengen u tot voor de deur van de Noorderkerk.

ZODRA CONCERTEN MET PUBLIEK WEER MOGEN EN WIJ HET VERVOER MET DE GROENGRIJS MINI-BUSSEN WEER OPPAKKEN, WORDT DAT OP DEZE PAGINA AANGEKONDIGD.

Voor alle concertinformatie: https://noorderkerkconcerten.nl/

Wanneer: zaterdag van 14.00 – 15.30 uur

—————————————-

MUZIEKGEBOUW

MET RONDLEIDING EN LUNCHCONCERT

Muziekgebouw aan 't IJ - Grote Zaal met publiek (foto Martina_Simkovicova)

 

Zodra het weer kan, zullen we met Groengrijs bus de concert- en theateruitstapjes weer oppakken. We hopen geregeld weer een bezoek te brengen aan Muziekgebouw aan ’t IJ voor bijvoorbeeld een lunchconcert met rondleiding in Muziekgebouw aan ’t IJ of een ander mooi arrangement. De rondleiding is een uitgelezen kans om eindelijk eens een blik voor- en achter de schermen te werpen van dit gebouw met zijn unieke architectuur en ongekend goede akoestiek. Na de rondleiding neemt u plaats voor het lunchconcert.

Muziekgebouw aan ‘t IJ

Het Muziekgebouw naar een ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN is sinds 2015 het onderkomen van de twee bekende Amsterdamse muziekpodia, de IJsbreker en het Bimhuis. Het Muziekgebouw staat op een schiereiland dat ontstond nadat de Zouthaven opnieuw werd uitgegraven. De enorme glazengevel biedt een magnifiek uitzicht over het IJ. De Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ met een capaciteit voor 725 stoelen heeft een ongekend goede akoestiek. Dat is te danken aan het beweegbare plafond, de beweegbare wanden en vloerdelen. Voor ieder concert zijn de akoestische eigenschappen optimaal af te stemmen. De wanden rond het podium zijn verplaatsbaar, hetzelfde geldt voor de stoelen, zodat de zaal geschikt gemaakt kan worden voor de intieme kamermuziek van kleinere gezelschappen tot het optreden van grote orkesten. De Kleine Zaal telt 100 zitplaatsen. Hier staat het beroemde Fokker-orgel dat in plaats van de gebruikelijke 12 tonen 31 tonen per octaaf heeft.

 

 

Foto’s: Muziekgebouw aan ’t IJ