Amsterdam e.o. Concerten en theater

Donderdag 13 februari

MUZIEKGEBOUW AAN ‘T IJ

MET RONDLEIDING EN LUNCHCONCERT

Muziekgebouw aan 't IJ - Grote Zaal met publiek (foto Martina_Simkovicova)

Nieuw van Groengrijs zijn de concert- en theateruitstapjes. Donderdag 13 februari gaan we van start met een lunchconcert en rondleiding in Muziekgebouw aan ’t IJ. De rondleiding is de kans om eindelijk eens een blik voor- en achter de schermen te werpen van dit gebouw met zijn unieke architectuur en ongekend goede akoestiek. Na de rondleiding neemt u plaats voor het lunchconcert.

Muziekgebouw aan ‘t IJ

Het Muziekgebouw naar een ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN is sinds 2015 het onderkomen van de twee bekende Amsterdamse muziekpodia, de IJsbreker en het Bimhuis. Het Muziekgebouw staat op een schiereiland dat ontstond nadat de Zouthaven opnieuw werd uitgegraven. De enorme glazengevel biedt een magnifiek uitzicht over het IJ. De Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ met een capaciteit voor 725 stoelen heeft een ongekend goede akoestiek. Dat is te danken aan het beweegbare plafond, de beweegbare wanden en vloerdelen. Voor ieder concert zijn de akoestische eigenschappen optimaal af te stemmen. De wanden rond het podium zijn verplaatsbaar, hetzelfde geldt voor de stoelen, zodat de zaal geschikt gemaakt kan worden voor de intieme kamermuziek van kleinere gezelschappen tot het optreden van grote orkesten. De Kleine Zaal telt 100 zitplaatsen. Hier staat het beroemde Fokker-orgel dat in plaats van de gebruikelijke 12 tonen 31 tonen per octaaf heeft.

Wanneer: donderdag 13 februari 2020

Prijs: € 15,- (inclusief vervoer en rondleiding). Pauzedrankje optioneel.

Opstapplaatsen en -tijden:

09.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

10.00 uur: Station Rai (onder het viaduct tegenover de ingang van het station) bereikbaar met tram 4, bus 62, metro 50, 51en 52 (Noord/Zuidlijn halte Europaplein, ca. 5 minuten lopen vanaf Station Rai)

10.45 – 12.00 uur: Rondleiding

12.30 uur: Aanvang concert

** uur: einde concert

** uur: vertrek Groengrijs bus

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Geen internet? Neem contact op met Eric Junge 06-22620956

Voor groepen vanaf 8 personen tot 45 personen alternatieve opstapplaats in overleg mogelijk, stichtingzuideramstel@gmail.com of bel 06-22620956

Foto’s: Muziekgebouw aan ’t IJ


 

Klassiek hartje Jordaan

ZATERDAGMIDDAG NOORDERKERKCONCERTEN

NKC-panorama noorderkerkconcerten.nl

In de Noorderkerk te midden van de gezellige drukte en bedrijvigheid van de boerenmarkt treden vrijwel iedere zaterdag topmusici uit binnen- en buitenland op. Het concertaanbod is gevarieerd en verrassend. Wat deze concerten zo aantrekkelijk maakt is de sfeervolle entourage en de intimiteit van de Noorderkerk. Er is geen podium dat publiek en musici scheidt, waardoor het contact tussen musici en publiek optimaal is. Na ieder concert is er nog tijd om even na te praten onder genot van een drankje dat bij de prijs is inbegrepen.

De Groengrijs VIP-mini en de Groengrijs mini-bus brengen u tot voor de deur van de Noorderkerk.

Wanneer: zaterdag van 14.00 – 15.30 uur

Opstapplaatsen: De Mirandalaan, Station RAI, groepen in overleg.

Prijs: € 17,50 (incl. entree, drankje en vervoer)

Aanvang optreden: 14.00 uur. Vertrek: 15.30 uur

Geen internet of komt u met een groep (6 tot 16 personen)? Neem contact op met Eric Junge 06-22620956, stichtingzuideramstel@gmail.com

DATA KOMENDE CONCERTEN VOLGEN