Groengrijs Friesland

DE GROENGRIJS BUS, NU OOK IN FRIESLAND!

bus Jan 1

Zaterdag 14 december 2018 maakten we de eerste rit met Groengrijs bus ‘Jan’. De bus telt 50 zitplaatsen inclusief de gidsenplaats voorin. Bus ‘Jan’ beschikt over een rolstoellift en biedt de mogelijkheid om meerdere rolstoelplekken te creëren. De bus wordt gereden door ervaren chauffeurs van het Groengrijs vrijwilligersteam.

Met Groengrijs bus ‘Jan’ organiseren we budgetvriendelijke tochten. Dat kan omdat Groengrijs uitsluitend met vrijwilligers werkt. We kunnen dagtochten op maat organiseren. Heeft u zelf een plan? In nauw overleg stellen we een dagtocht op maat samen.

De Groengrijs bus voor: museumbezoek – wandelclub -theaterbezoek – personeelsuitstapje – concertbezoek – sportwedstrijd – dagje Tessel – zeehondencentrum Pieterburen – rondvaart Princenhof – kerstmarkten – enzovoort

Voor informatie over tochten met Bus ‘Jan’: groengrijsbusfriesland@gmail.com

Elke Groengrijs bus draagt de naam en de handtekening van een man of vrouw die van grote betekenis is geweest voor de Vereniging Groengrijs. De Friese Groengrijs bus draagt de naam ‘Jan’ naar Jan Mars uit Harlingen die in 2019 aan de ziekte ALS is overleden. Jan en zijn vrouw Denise Junge hebben zich altijd voor Groengrijs ingezet. Denise coördineert nog steeds de boekingen van Groengrijs Amsterdam. Jan droomde ervan de Amsterdam-Friesland express te lanceren. Die link binnen Groengrijs is er nu gekomen.