Groengrijs Friesland

DE GROENGRIJS BUS, OOK IN FRIESLAND!

Contactadres: jankemulder52@gmail.com

image_6483441

Wat is de Groengrijs bus en voor wie gaat deze in Friesland rijden.

De Groengrijs bus rijdt voor mensen met een kleine krappe beurs in de leeftijd van 0 tot 80+. Groengrijs startte in 2011 in Amsterdam. Inmiddels rijden er ook bussen in Amersfoort, de Achterhoek en in Friesland. De Groengrijsbus is de eerste non-profit touringcaroperator en biedt mensen vervoer aan tegen zeer budgetvriendelijke prijzen.

Bus Jan

Elke Groengrijs bus draagt de naam en de handtekening van een man of vrouw die van grote betekenis is geweest voor de Vereniging Groengrijs. De Friese Groengrijs bus draagt de naam Jan naar Jan Mars uit Harlingen die in 2019 aan de ziekte ALS is overleden. Jan en zijn vrouw Denise Junge hebben zich altijd voor Groengrijs ingezet. Denise coördineert nog steeds de boekingen van Groengrijs Amsterdam. Jan droomde ervan de Amsterdam-Friesland expres te lanceren. Die link binnen Groengrijs is er nu gekomen. Bus Jan telt 50 zitplaatsen inclusief gidsplaats voorin. De bus beschikt over een rolstoellift en biedt de mogelijkheid om meerdere rolstoelplekken te creëren. De bus wordt gereden door ervaren chauffeurs en begeleiders van het Groengrijs vrijwilligersteam.

Zaterdag 14 december 2018 werd de eerste rit met Groengrijs bus in Friesland gereden. Helaas gooide corona roet in het eten.  In 2022 hebben we met frisse moed de boel opnieuw opgestart.

Súdwest-Fryslân

Er is inmiddels een hechte samenwerking met de gemeente Sùdwest- Fryslân ontstaan. De gemeente Súdwest-Fryslân verzorgt ook in de zomer van 2023 een programma voor haar inwoners met een kleine krappe beurs. Groengrijs heeft een aantal tochten uitgezet voor deze doelgroep, te weten Duinenzathe, Texel en Walibi. Aan een vierde tocht wordt nog gewerkt. Men heeft vanuit deze gemeente toegezegd de bus Jan deze zomervakantie van 2023 wederom in te willen zetten voor inwoners met een kleine beurs.

Bijgaand een artikel van 2022 in het Friesch Dagblad over een dagtocht van Sneek naar Texel. Klik het artikel aan: Artikel Friesch Dagblad.

Dagtochten 2023

Binnenkort verschijnen op deze site dagtochten voor Friesland. Hier alvast wat ideeën.

Walibi – Duinenzathe – Texel – Woudagemaal – Lemmer – Zeehondencentrum Pieterburen – Personeelsuitstapje – Kerstmarkt- 

Heeft uzelf een plan? In gezamenlijk overleg stellen we een dagtocht op maat samen. Neem contact op met jankemulder52@gmail.com

Nieuws in beeld

IMG-20230205-WA0005

Januari, 2023

Ambassadeur van Groengrijs Friesland Paul David Meesters overhandigt een cheque ter waarde van € 1.000 aan landelijk Groengrijs voorzitter Eric Junge. De bijdrage is afkomstig vanuit het ouderensymposium van GGZ Friesland en is ter besteding binnen Groengrijs Friesland.

1674739026453

Op 18 november 2022 ging Groengrijs met een personeelsreisje van mechanisatie en Installatiebedrijf Kuperus uit Oudehorne naar bedrijfsbeurzen in Overijssel. Dit bedrijf kwam in contact met Willem, een van de chauffeurs van Groengrijs doordat zij onze bus gingen repareren. Deze dag was er een tocht voor een deel van het personeel naar toeleveringsbedrijf  “Trioliet” in Oldenzaal en “Veenhuis en Schuitemaker “in Rijssen. Men koos ervoor om met Groengrijs te reizen om alle energie te steken in de onderlinge contacten en de contacten met de toeleveringsbedrijven.