Nagenieten Achterhoek

13 april 2018

RONDRIT ACHTERHOEK

Met Katholieke Ouderen Bond Vragender-Lievelde

Op 13 april maakte de Hil met Bennie Hultink achter het stuur met leden van de Katholieke Ouderen Bond Vragender-Lievelde een rondrit door onze prachtige Achterhoek. De opzet was om de gasten een indruk te geven van de ontwikkelingen die zich momenteel in de Achterhoek voltrekken, onder meer door de aanleg van de snelweg naar Enschede. Men was onder de indruk van alle veranderingen en genoot van alles wat er te zien was. Het werd een gezellige middag die zeker voor herhaling vatbaar is. Het mooie weer en de ontluikende natuur waren hier zeker ook debet aan. Met een compliment voor de chauffeur nam men na 2 uur rondrijden weer afscheid, voldaan en vol nieuwe indrukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto’s: Riek Schuitemaker

———————————————————————————————————–

 

30 oktober 2017

THERMAALBAD ARCEN

Met Zorgbad Zonnewater

20171030_182618

Dinsdag 10 oktober reed Groengrijs bus Hil met aan het stuur Eric Schuitemaker naar Thermaalbad Arcen. Dankzij de invalidenlift is de Hilbus zeer goed toegankelijk voor mensen die aangewezen zijn op rollator of rolstoel. Wat hebben de deelnemers genoten! De groep bestond uit zwemmers van Zorgbad Zonnewater uit Hoog-Keppel. Ze werden vergezeld door begeleiders van het zwembad en persoonlijke begeleiders.

———————————————————————————————————–

3 oktober 2017

EMSFLORA

Met Senioren Actief Megchelen

IMG_1206Dinsdag 3 oktober zijn we op reis geweest met de Groengrijs bus. We waren met 37 deelnemers, inclusief gasten uit Dinxperlo en Varsselder. Om 9.00 uur vertrokken we naar Emsflower in Emsbüren, Duitsland, een van de grootste kwekerijen van Europa.

Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en koek. Voor de rondgang zagen we de voorlichtingsfilm. Daarna bezochten we de demonstratiekas, waar je kon zie hoe o.a. tomaten, courgettes en paprika’s worden gekweekt. Via de indrukwekkende vlindertuin waar juweeltjes van vlinders rondfladderen, kwamen we in de ‘jungle’, de overdekte tropische tuin met een weelderige begroeiing van vele soorten bomen, struiken en cactussen. Vanaf de 250 meter lange loopbrug bekeken we de kwekerij waar veel van het werk door machines wordt gedaan zoals zaaien, toppen jonge planten en het vervoer naar de plek in de kas waar de planten verder kunnen groeien.

Na de rondgang gingen we aan de soep. We hadden keus uit drie soorten soep en mochten ze allemaal proberen. Ze smaakten heerlijk. Na de soep zijn we het XXL tuincentrum ingegaan met een oppervlakte van maar liefst 82.000 m2. Daar bleven we tot 15.30 uur. Op de terugreis wachtte ons bij de Kievit een heerlijk driegangendiner. Alle mensen hebben genoten van deze dag en vonden het voor herhaling vatbaar.

IMG_1252Bron en foto’s: Senioren Actief Megchelen m.m.v. Eef Timmer

———————————————————————————————

14 tot en met 18 september

Operatie Market Garden

IMG_7545Bus ‘Hil’ (links) standplaats Ruurlo en bus ‘Sjaak en Mientje’ (rechts) standplaats Amersfoort werden dit jaar gecharterd voor het vervoer van de buitenlandse deelnemers aan evenementen in het kader van de herdenking van Operatie Market-Garden. Operatie Market-Garden was een van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen over de grote rivieren van Nederland in handen te krijgen en een snelle opmars richting Berlijn te garanderen.

Onze vrijwillige chauffeurs en hun echtgenotes van het Groengrijs team Achterhoek hebben het hele gebeuren van begin tot eind mee mogen maken, compleet met logies en maaltijden. Met dank aan de organisatie van Market Garden.

Foto: Henk vd Velde

—————————————————————————————————————————

 

 

 

 

 

2 september

WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM

In samenwerking met

Valizo en Kruiswerk Achterhoek

De dagtocht naar de Wereldhavendagen Rotterdam was een groot succes. Dat was mede dankzij de klantvriendelijke medewerkers van rondvaartbedrijf Spido die op ons verzoek last-minute plaatsen vrij hielden voor onze deelnemers. Maar liefs 25 gasten namen het aanbod met groot enthousiasme aan en gingen aan boord voor de vaartocht langs de spectaculaire stunts en demonstraties die op het water werden gehouden.

Andere gasten kozen ervoor op eigen gelegenheid dit wervelende evenement te bezoeken. Ze gingen op pad met de folder met plattegrond en lijstjes van alle highlights van de Wereldhavendagen. We hadden de folders van tevoren aangevraagd bij het Toeristisch Informatie Punt Rotterdam. Onze deelnemers waren er blij mee, want zo konden ze precies plannen wat ze allemaal wilden bijwonen en zien.

Omdat de Groengrijs bus elders moest parkeren kon Eric helaas niet meevaren. Dat was ook niet zo erg, want er was vanaf de tribunes op de kades en in en rond de havens enorm veel te doen en te beleven. Ook hij genoot.

We zijn nog niet zo lang met de Groengrijs bus gestationeerd in de Achterhoek, maar nu al zien we bij iedere tocht bekende gezichten. Het zijn deelnemers aan de allereerste tochten die zo tevreden zijn dat ze graag met Valizo in de Groengrijs bus meegaan.

Riek (gids) en Eric (chauffeur) Schuitemaker, Groengrijs team Achterhoek

 

———————————————————————————————————–

 

DAGTOCHT BIESBOSCH

In samenwerking met

Valizo en Kruiswerk Achterhoek

 

Donderdagochtend 17 augustus vertrokken we uit Doetinchem met 41 deelnemers in de Groengrijs bus. Onderweg begon het al te regenen, maar dat kon de pret niet drukken. Het Biesbosch Museumeiland in Werkendam was onze eerste stop. De deelnemers waren onder de indruk van het mooie gebouw met zijn grasdaken. Degenen die de tentoonstelling bezochten waren daarover zeer enthousiast. Er was zoveel te zien dat sommige deelnemers wel wat langer hadden willen blijven, maar dat kon niet omdat we op tijd moesten zijn voor de rondvaart door de Biesbosch.

Van Werkendam reden we naar Drimmelen. Daar konden we meteen aan boord voor de rondvaart door het schitterende natuurgebied. Op de tafels die voor ons waren gereserveerd stond de lunch al klaar. Het was een smakelijke maaltijd die in prima sfeer werd genuttigd. Om 14.30 uur meerden we weer aan. Vanwege de weersomstandigheden zijn we in overleg met de deelnemers korter in Drimmelen gebleven. De extra tijd benutten we om op de terugweg een toeristische route door de Betuwe te rijden. Dat werd zeer op prijs gesteld. Even na 18.00 uur waren we terug in Doetinchem. Uit de hartelijke reacties  van de gasten bleek dat ze hebben genoten van deze dag.

 

Tekst: Riek Schuitemaker Foto’s: Groengrijs/Louise Horstik en Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw