Nagenieten Achterhoek

2 september

WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM

In samenwerking met

Valizo en Kruiswerk Achterhoek

De dagtocht naar de Wereldhavendagen Rotterdam was een groot succes. Dat was mede dankzij de klantvriendelijke medewerkers van rondvaartbedrijf Spido die op ons verzoek last-minute plaatsen vrij hielden voor onze deelnemers. Maar liefs 25 gasten namen het aanbod met groot enthousiasme aan en gingen aan boord voor de vaartocht langs de spectaculaire stunts en demonstraties die op het water werden gehouden.

Andere gasten kozen ervoor op eigen gelegenheid dit wervelende evenement te bezoeken. Ze gingen op pad met de folder met plattegrond en lijstjes van alle highlights van de Wereldhavendagen. We hadden de folders van tevoren aangevraagd bij het Toeristisch Informatie Punt Rotterdam. Onze deelnemers waren er blij mee, want zo konden ze precies plannen wat ze allemaal wilden bijwonen en zien.

Omdat de Groengrijs bus elders moest parkeren kon Eric helaas niet meevaren. Dat was ook niet zo erg, want er was vanaf de tribunes op de kades en in en rond de havens enorm veel te doen en te beleven. Ook hij genoot.

We zijn nog niet zo lang met de Groengrijs bus gestationeerd in de Achterhoek, maar nu al zien we bij iedere tocht bekende gezichten. Het zijn deelnemers aan de allereerste tochten die zo tevreden zijn dat ze graag met Valizo in de Groengrijs bus meegaan.

Riek (gids) en Eric (chauffeur) Schuitemaker, Groengrijs team Achterhoek

 

———————————————————————————————————–

 

DAGTOCHT BIESBOSCH

In samenwerking met

Valizo en Kruiswerk Achterhoek

 

Donderdagochtend 17 augustus vertrokken we uit Doetinchem met 41 deelnemers in de Groengrijs bus. Onderweg begon het al te regenen, maar dat kon de pret niet drukken. Het Biesbosch Museumeiland in Werkendam was onze eerste stop. De deelnemers waren onder de indruk van het mooie gebouw met zijn grasdaken. Degenen die de tentoonstelling bezochten waren daarover zeer enthousiast. Er was zoveel te zien dat sommige deelnemers wel wat langer hadden willen blijven, maar dat kon niet omdat we op tijd moesten zijn voor de rondvaart door de Biesbosch.

Van Werkendam reden we naar Drimmelen. Daar konden we meteen aan boord voor de rondvaart door het schitterende natuurgebied. Op de tafels die voor ons waren gereserveerd stond de lunch al klaar. Het was een smakelijke maaltijd die in prima sfeer werd genuttigd. Om 14.30 uur meerden we weer aan. Vanwege de weersomstandigheden zijn we in overleg met de deelnemers korter in Drimmelen gebleven. De extra tijd benutten we om op de terugweg een toeristische route door de Betuwe te rijden. Dat werd zeer op prijs gesteld. Even na 18.00 uur waren we terug in Doetinchem. Uit de hartelijke reacties  van de gasten bleek dat ze hebben genoten van deze dag.

 

Tekst: Riek Schuitemaker Foto’s: Groengrijs/Louise Horstik en Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw

Advertenties