Nagenieten Achterhoek

 

3 oktober 2017

EMSFLORA

Met Senioren Actief Megchelen

IMG_1206Dinsdag 3 oktober zijn we op reis geweest met de Groengrijs bus. We waren met 37 deelnemers, inclusief gasten uit Dinxperlo en Varsselder. Om 9.00 uur vertrokken we naar Emsflower in Emsbüren, Duitsland, een van de grootste kwekerijen van Europa.

Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en koek. Voor de rondgang zagen we de voorlichtingsfilm. Daarna bezochten we de demonstratiekas, waar je kon zie hoe o.a. tomaten, courgettes en paprika’s worden gekweekt. Via de indrukwekkende vlindertuin waar juweeltjes van vlinders rondfladderen, kwamen we in de ‘jungle’, de overdekte tropische tuin met een weelderige begroeiing van vele soorten bomen, struiken en cactussen. Vanaf de 250 meter lange loopbrug bekeken we de kwekerij waar veel van het werk door machines wordt gedaan zoals zaaien, toppen jonge planten en het vervoer naar de plek in de kas waar de planten verder kunnen groeien.

Na de rondgang gingen we aan de soep. We hadden keus uit drie soorten soep en mochten ze allemaal proberen. Ze smaakten heerlijk. Na de soep zijn we het XXL tuincentrum ingegaan met een oppervlakte van maar liefst 82.000 m2. Daar bleven we tot 15.30 uur. Op de terugreis wachtte ons bij de Kievit een heerlijk driegangendiner. Alle mensen hebben genoten van deze dag en vonden het voor herhaling vatbaar.

IMG_1252Bron en foto’s: Senioren Actief Megchelen m.m.v. Eef Timmer

14 tot en met 18 september

Operatie Market Garden

IMG_7545Bus ‘Hil’ (links) standplaats Ruurlo en bus ‘Sjaak en Mientje’ (rechts) standplaats Amersfoort werden dit jaar gecharterd voor het vervoer van de buitenlandse deelnemers aan evenementen in het kader van de herdenking van Operatie Market-Garden. Operatie Market-Garden was een van de grootste geallieerde operaties van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen over de grote rivieren van Nederland in handen te krijgen en een snelle opmars richting Berlijn te garanderen.

Onze vrijwillige chauffeurs en hun echtgenotes van het Groengrijs team Achterhoek hebben het hele gebeuren van begin tot eind mee mogen maken, compleet met logies en maaltijden. Met dank aan de organisatie van Market Garden.

Foto: Henk vd Velde