Specials

OP DEZE PAGINA VIND JE GEREGELD TOCHTEN MET DE GROENGRIJS BUS IN SAMENWERKING MET SOCIAALMAATSCHAPPELIJKE INSTELLINGEN EN VERENIGINGEN, VAN STEDENTRIP TOT NATUURTOCHT, VAN MUSEUMBEZOEK TOT VAARTOCHT, VAN WERELDHAVENDAGEN TOT ANDERE GROTE EVENEMENTEN

Graag brengen we jullie deze tochten in de Groengrijs bus onder de aandacht. Wij hebben de organisatie van deze tochten niet in handen, maar kunnen we ze van harte aanbevelen!

 

MET DE GROENGRIJS BUS VANUIT NOORD NAAR DE REVUE

Bezoekers uit Amsterdam Noord kunnen
voor de avondvoorstelling gebruik maken
van de GroenGrijs bus.
Opstapplaats huis van de wijk De Meeuw
Adres: Motorwal 300, 1021 PH Amsterdam
Verzamelen 18:30 vertrek 18:45
Aanmelden voor de bus onandbackstage@gmail.com
Met stadspas gratis, zonder stadspas € 2,50

Voor tickets http://onandbackstage.nl/kaarten-kopen/

poster hallen klein

 

VERSLAG HIL- EN PIET-TOCHT TEXEL 16 FEBRUARI 2019

https://photos.app.goo.gl/3K4aWBwhWHqMRU1m6 (via de link zijn meer foto’s te zien)

 

Omdat ons bestuurslid Hil Oosterveld vijf jaar geleden overleed, haar broer Piet Oosterveld in februari 80 jaar zou zijn geworden en beiden Stichting ZuiderAmstel in Beweging/Vereniging Groengrijs met een legaat vereerden, hielden we op 16 februari een memorial-tocht naar Texel.

Een van de Groengrijs touringcars draagt de naam Hil en een ander is vernoemd naar Piet. In hun eigen handschrift staan de namen op de bussen.

Om half negen vertrok de Piet-bus met het ijsbeer-logo vanaf De Mirandalaan met een groot aantal passagiers. Voor Station RAI stapten de overige mensen in. In Den Helder aangekomen reed chauffeur Eric de bus de ferry van half elf op. Velen genoten van de overtocht in de buitenlucht bij de reling, anderen namen een kop koffie in de ruime salon op de boot, die ook schitterend uitzicht biedt op zee door de royale vensters.

Op Texel aangekomen, nam gids Hiltje plaats naast de chauffeur en trakteerde ons met haar prettige stem op talrijke weetjes en mooie informatie over het eiland waar zij haar jeugd doorbracht. Na door Den Hoorn te zijn gereden, stopten we bij het compleet vernieuwde Strandpaviljoen bij Paal 9 pal aan zee, genoten van een drankje en maakte een aantal van ons o.l.v. van Thea een duinwandeling, waarna we de lunch daar nuttigden. De bus reed ons door het prachtige duinlandschap en de polders van Texel naar natuurgebied De Slufter, dat je vanaf het duin over een enorme afstand kunt bewonderen. Wat een landschap! We vervolgden de trip naar het gezellige havenplaatsje Oudeschild voor een Skuumkoppe of een glaasje groene thee. Er zijn daar interessante Texelse spulletjes te koop en lekkere visjes.

Met de ferry van 5 uur gingen we terug naar het vasteland. Wat hebben we genoten en wat een leuke contacten kwamen er tot stand op deze memorial-trip op de warmste 16 februari ooit gemeten in Nederland.

Pauline Wesselink

 

Advertenties