Specials en last minutes

OP DEZE PAGINA VIND JE DAGTOCHTEN MET DE GROENGRIJS BUS DIE NIET DOOR GROENGRIJS ZELF WORDEN GEORGANISEERD MAAR DOOR ANDERE ORGANISATIES EN VERENIGINGEN

VERSLAG HIL- EN PIET-TOCHT TEXEL 16 FEBRUARI 2019

https://photos.app.goo.gl/3K4aWBwhWHqMRU1m6 (via de link zijn meer foto’s te zien)

Omdat ons bestuurslid Hil Oosterveld vijf jaar geleden overleed, haar broer Piet Oosterveld in februari 80 jaar zou zijn geworden en beiden Stichting ZuiderAmstel in Beweging/Vereniging Groengrijs met een legaat vereerden, hielden we op 16 februari een memorial-tocht naar Texel.

Een van de Groengrijs touringcars draagt de naam Hil en een ander is vernoemd naar Piet. In hun eigen handschrift staan de namen op de bussen.

Om half negen vertrok de Piet-bus met het ijsbeer-logo vanaf De Mirandalaan met een groot aantal passagiers. Voor Station RAI stapten de overige mensen in. In Den Helder aangekomen reed chauffeur Eric de bus de ferry van half elf op. Velen genoten van de overtocht in de buitenlucht bij de reling, anderen namen een kop koffie in de ruime salon op de boot, die ook schitterend uitzicht biedt op zee door de royale vensters.

Op Texel aangekomen, nam gids Hiltje plaats naast de chauffeur en trakteerde ons met haar prettige stem op talrijke weetjes en mooie informatie over het eiland waar zij haar jeugd doorbracht. Na door Den Hoorn te zijn gereden, stopten we bij het compleet vernieuwde Strandpaviljoen bij Paal 9 pal aan zee, genoten van een drankje en maakte een aantal van ons o.l.v. van Thea een duinwandeling, waarna we de lunch daar nuttigden. De bus reed ons door het prachtige duinlandschap en de polders van Texel naar natuurgebied De Slufter, dat je vanaf het duin over een enorme afstand kunt bewonderen. Wat een landschap! We vervolgden de trip naar het gezellige havenplaatsje Oudeschild voor een Skuumkoppe of een glaasje groene thee. Er zijn daar interessante Texelse spulletjes te koop en lekkere visjes.

Met de ferry van 5 uur gingen we terug naar het vasteland. Wat hebben we genoten en wat een leuke contacten kwamen er tot stand op deze memorial-trip op de warmste 16 februari ooit gemeten in Nederland.

Pauline Wesselink