Wie zijn wij?

De vereniging Groengrijs maakt personenvervoer mogelijk door een touringcar ter beschikking te stellen aan haar leden. De vereniging Groengrijs stelt het lidmaatschap open voor sociaal-maatschappelijke organisaties in het bijzonder zorgcentra, buurthuizen en organisaties ten behoeve van gehandicapten.

Met het ter beschikking stellen van de touringcar beoogt de vereniging Groengrijs haar leden in staat te stellen vervoer te organiseren ten behoeve van haar bewoners (zorgcentra), aan haar zorg toevertrouwde personen (gehandicaptenzorginstellingen), buurtbewoners (buurthuizen) etc. met het doel isolement te voorkomen en sociale cohesie te bevorderen.

Met het gebruik van de touringcar verklaart het lid dat:

 • hij het vervoer zonder winstoogmerk en niet voor handelsdoeleinden verricht;
 • dat het vervoer door de natuurlijke of rechtspersoon in kwestie slechts een nevenactiviteit vormt;
 • de touringcar met het kenteken BB-ZF-10 duurzaam ter beschikking staat van het lid;
 • dat de touringcar wordt bestuurd door een vrijwilliger die voor de dagtocht is geworven door en ten behoeve van het lid.

Met bovengenoemde criteria wordt beoogd uitvoering te geven aan de activiteiten bedoeld in artikel 4 van het Besluit personenvervoer 2000 (Stb. 2000, 563; hierna: het Besluit) te weten: vervoer van personen dat niet commercieel van aard is, welk vervoer niet de hoofdactiviteit is van de aangesloten instellingen/organisaties en dat een geringe weerslag heeft op de vervoersmarkt.

Bestuursleden: Eric Junge, Jeroen Swart en Pauline Wesselink.

 Eric Junge

Eric Junge (voorzitter)

Studeerde Nederlands recht aan de VU te Amsterdam. Is sinds 1989 werkzaam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is een gedachte die je terugvindt in zijn activiteiten. Zo houdt hij als initiatiefnemer samen met 10 andere deelnemers een zeilboot in de vaart. En nu dus een bus die hij met vele anderen op de weg houdt.

Jeroen Swart (penningmeester)

Amsterdammer in hart en nieren. Studeerde Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (waar anders). Jarenlang actief als financieel bestuurder bij tal van mediaondernemingen. Ondermeer bij Het Parool, waar hij zeven jaar lang deel van de directie uitmaakte. Daarnaast is hij betrokken bij een aantal Amsterdamse culturele initiatieven, waaronder het Torpedo Theater. Hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij gevraagd werd penningmeester te worden van dit sympathieke Amsterdamse initiatief.

Pauline Wesselink (secretaris)

Studeerde culturele antropologie en Engels te Amsterdam. Tussen 1978 en 2000 werkzaam bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen voor het jeugdblad Samsam. Bezocht als (foto)redacteur en privé meer dan zeventig landen. Tegenwoordig freelance redacteur en auteur. Publiceerde enkele boeken bij uitgeverij Conserve over de Tweede Wereldoorlog en uitgaven voor kinderen bij Ellessy. In 2015: Paradijs Zorgvlied. Vanaf 2005 secretaris van Stichting Pequenita . Oprichter en webmaster van De Mirandabuurt.

Een aantal mensen is actief voor Vereniging Groengrijs

Ambassadeur: Conchita Landbrug, Lia Veen, Caroline Veraart, Anitra van der Voort

Communicatiemanager: Thea Seinen

Boekingen: Denise Junge

Gids: Hiltje Berkenbosch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarverslagen

Klik hier voor Jaarverslag Vereniging Groengrijs 2016

Klik hier voor Jaarverslag Stichting ZuiderAmstel in Beweging 2016

Klik hier voor Jaarverslag 2015

 

Save

Advertenties

2 reacties op “Wie zijn wij?

 1. cees van veen schreef:

  Op de hoogte blijven van de tochten

  • groengrijs schreef:

   Bedoel je van de Groengrijs tochten, Cees? Een nieuwsbrief is er op dit moment nog niet. Kijk svp bovenaan bij ”Tochten in de Planning” en “Stadspas Tochten” voor actuele info. Ook kun je aan de rechterkant onder het kopje ”Meta” klikken op Berichten RSS en ons volgen. Een RSS feed kun je goed vergelijken met een nieuwsbrief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s