Amsterdam Stadspas Tochten

*** 2 bussen Volgeboekt*** Zondag 4 juni ***Wachtlijst***

DAGJE ANTWERPEN

Aanmeldingen gedaan tot 27-5-2023 17:10 uur: Per het aan ons doorgegeven e-mailadres is naar deze aanmelders een wachtlijstbericht verstuurd. Check uw spambox indien u geen wachtlijstbericht hebt ontvangen.

Dwalen door de historische binnenstad, wandelen langs de Schelde of op ontdekkingstocht door de kleine straatjes vol verrassingen, in Antwerpen hoef je je geen moment te vervelen.

Iedere eerste zondag van de maand zijn de meeste winkels in het bruisende centrum open. Het winkelaanbod is enorm, van de nieuwste mode tot vintage kleding voor mooie prijzen. Streetfood, exotische eetadresjes of heerlijke Belgische frieten, ook daarvoor ben je in Antwerpen aan het goede adres. De winkels gaan doorgaans pas ’s middags open. ’s Morgens kun je al naar de markt. Op zondag is op Sint Jansvliet de wekelijkse antiekmarkt, de Vogelenmarkt vind je op en rond het Theaterplein en op het Falconplein is er de biomarkt. Cultuurliefhebbers zitten in Antwerpen goed. Neem alleen al de historische monumenten. Twee imposante schilderijen van Rubens zijn te zien in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Bezoek je het MAS (Museum aan de Schelde), ga dan zeker het dak op en geniet van het prachtige uitzicht. Ook het pas gerenoveerde Koninklijk Museum voor schone kunsten is de moeite waard.

We zetten je aan de Schelde af, niet ver van Het Steen, waar je een gratis plattegrondje van Antwerpen kunt afhalen. Wil je veel aan de weet komen van Antwerpen, dan kun je daar voor € 6 het gidsje ‘Historisch Antwerpen – Een wandeling door de eeuwen heen’ aanschaffen. Dit gidsje is echt de moeite, het leidt je langs het mooiste wat Antwerpen te bieden heeft.

Tips om zoveel mogelijk uit je dagje Antwerpen te halen

https://www.visitantwerpen.be/nl

https://visit.antwerpen.be/verborgen-plekjes-in-antwerpen

https://visit.antwerpen.be/ga-je-naar-antwerpen-dit-moet-op-je-bucketlist

https://visit.antwerpen.be/info/koninklijk-museum-voor-schone-kunsten-antwerpen

https://visit.antwerpen.be/info/onze-lieve-vrouwekathedraal

https://visit.antwerpen.be/de-beste-adresjes-om-vintage-te-scoren.

Voor gratis wifi in het centrum: https://visit.antwerpen.be/info/gratis-wifi-in-antwerpen

Voor groene stip € 6,- (prijs normaal € 20,-)

Vertrektijden en opstapplaatsen

08.40 uur: Station RAI, voor de ingang onder het viaduct (bereikbaar met tram 4, metro 50 en metro 51. Metro 52, halte Europaplein, 5 minuten lopen van station RAI)

09.00 uur: Lelylaan, aan de kant van de trams, tegenover de Subway

Ca. 11.00 – 11.30 uur Aankomst Antwerpen

16.45 uur Verzamelen

17.00 uur Vertrek Antwerpen

Ca.  19.00 uur Terug in Amsterdam

Aanmelden (je komt dan automatisch op de wachtlijst voor 4 juni 2023/Antwerpen):

Dat doe je via het aanmeldingsformulier WACHTLIJST: KLIK HIER

Groepen van 6 of meer personen dienen zich op te geven via groengrijsbus@gmail.com

Ga je met vrienden of familie kies dan dezelfde opstapplaats. Als we met twee bussen gaan heeft iedere bus meestal zijn eigen route. Na het invullen van het formulier ontvang je automatisch een bevestiging van ontvangst van jouw aanmelding. Dit is nog geen garantie dat je verzekerd bent van een plaats. Houd de mail in de gaten waarin staat dat je definitief een plek hebt of dat je op de wachtlijst staat. Ontvang je geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in de spambox is beland.

Problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats. Ontbreekt een van deze gegevens dan nemen wij uw aanmelding niet in behandeling. SMS berichten en berichten via WhatsApp en Messenger worden niet in behandeling genomen.

De € 6,- per persoon betaal je met gepast geld aan het Groengrijs busteam.

Geen Stadspas?

Heb je geen Stadspas met groene stip, maar wil je wel mee? Dat kan. Je betaalt dan de normale prijs van € 20,-. Boeken zonder stadspas doe je door een mail met naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

Mocht je verhinderd zijn om mee te gaan, dan vragen wij dat zo spoedig mogelijk te melden, zodat we mensen op de wachtlijst blij kunnen maken met een plaats in de Groengrijs bus. Meld je te laat af of kom je niet opdagen dan gelden onze annuleringsvoorwaarden,  je vindt ze hier https://groengrijs.com/algemene-voorwaarden/

Alleen voor last-minute zaken en onderweg (niet voor informatie boekingen want daar weet ze niks van) Thea Seinen: 06-46138897

————————————————

*** VOLGEBOEKT *** Zaterdag 10 juni *** WACHTLIJST ***

RONDJE TEXEL

Uitwaaien, wandelen langs het strand en kijkje op het wad

De dagen zijn lang, de temperaturen stijgen, tijd om weer eens naar Texel te gaan. We gaan naar het strand. Wie dat wil kan de duinen in wandelen vanaf de parkeerplaats van het strand. We werpen een blik op het wad. Dit keer gaan we niet naar Den Burg, maar naar Oudeschild met zijn mooie haven en lekkere visadresjes. Heb je een Museumkaart of Vriendenloterij Vip-kaart. Neem mee, want in Oudeschild is in het Museum Kaap Skil is de 17de-eeuwse jurk te zien. De zijden jurk is nog prachtig ook al lag de jurk vier eeuwen (!) in een scheepswrak op de bodem van de zee.

Haven Oudeschild, Texel. Foto: Groengrijs/Thea Seinen

Voor Groene stip € 7 (normaal € 22,50) (prijs is inclusief vervoer GROENGRIJS bus en overtocht naar en van Texel; exclusief consumpties)

Vertrektijden en opstapplaatsen

08.10 uur Station RAI voor de ingang onder het viaduct (bereikbaar met tram 4, metro 50 en metro 51. Metro 52, halte Europaplein, 5 minuten lopen van station RAI)

08.30 uur Station Lelylaan, aan de kant van de trams, tegenover de Subway

16.30 Vertrek richting boot

Terug in Amsterdam ca. 19.00 uur

Aanmelden (Je komt dan automatisch op de wachtlijst voor 10 juni 2023/Texel)

Dat doe je via het aanmeldingsformulier WACHTLIJST: KLIK HIER

Groepen van 6 of meer personen dienen zich op te geven via groengrijsbus@gmail.com

Na het invullen van het formulier ontvang je automatisch een bevestiging van ontvangst van jouw aanmelding. Dit is nog geen garantie dat je verzekerd bent van een plaats. Houd de mail in de gaten waarin staat dat je definitief een plek hebt of dat je op de wachtlijst staat. Ontvang je geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in de spambox is beland.

Problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats. Het nummer van jouw stadspas met de groene stip vind je onder de streepjescode op de achterkant.

Geen Stadspas?

Heb je geen Stadspas met groene stip, maar wil je wel mee? Dat kan. Je betaalt dan de normale prijs van € 22,50. Boeken zonder stadspas doe je door een mail met naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

Mocht je verhinderd zijn om mee te gaan, dan vragen wij dat zo spoedig mogelijk te melden, zodat we mensen op de wachtlijst blij kunnen maken met een plaats in de Groengrijs bus. Meld je te laat af of kom je niet opdagen dan gelden onze annuleringsvoorwaarden,  je vindt ze hier https://groengrijs.com/algemene-voorwaarden/

Alleen voor last-minute zaken en onderweg (niet voor informatie boekingen want daar weet ze niks van) Thea Seinen: 06-46138897