Amsterdam Stadspas Tochten

 

 

Donderdag 21 februari

FRIESE STEDENTOCHT

Naar het planetarium in Franeker, op verkenning in Leeuwarden

planetarium-tdw4

Stap donderdag 21 februari in de Groengrijs bus voor de Friese stedentocht. Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen kunnen mee. We beginnen in Franeker. Daar worden we welkom geheten in het prachtige Koninklijke Eise Eisinga Planetarium. Aan het plafond van de woonkamer van het prachtige grachtenhuis bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Het model van de zon met de 6 planeten die eromheen draaien werkt nog steeds. We krijgen uitleg hoe het allemaal precies werkt. Dit is een leerzaam uitstapje voor jong en oud. In het planetarium komt ook de hedendaagse sterrenkunde aan bod, in de filmzaal draaien doorlopend documentaires.

 

Rembrandt in Leeuwarden

Na Franeker brengt de Groengrijs bus je naar Leeuwarden. Daar kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Heb je een Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP kaart? Neem die mee, want in het Fries museum is er in het kader van het Rembrandt jaar, de romantische tentoonstelling Rembrandt en Saskia, liefde in de Gouden Eeuw. De tentoonstelling kreeg al vele lovende kritieken. Ook een bezoek aan Keramiekmuseum Princessehof met de tentoonstelling Made in Holland is de moeite waard.

Winkelen in Leeuwarden

Leeuwarden is ook een heerlijke stad om te shoppen, je vindt er naast de grote merken in de Nieuwestad allerlei speciaalzaken en concept-stores in leuke winkelstraten als De Kleine Kerkstraat en de Nieuwe Oosterstraat.

Voor meer informatie:

Franeker: https://www.planetarium-friesland.nl/

Leeuwarden, Fries Museum: https://www.friesmuseum.nl/te-zien-en-te-doen/tentoonstellingen/rembrandt-en-saskia/

Leeuwarden, Keramiekmuseum Princessehof: https://www.princessehof.nl/

Leeuwarden algemeen: https://www.mooileeuwarden.nl/

Geldig: donderdag 21 februari

Stadspasprijs groene stip: € 5,- (normale prijs € 22,50)

Inclusief: Vervoer met de Groengrijs bus en entree Eise Eisinga Planetarium

Opstapplaatsen en -tijden

08.15 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.30 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station), bereikbaar met metro 50, metro 51 en metro 52 (halte Europaplein) Let op, tram 4 rijdt tot juli 2019 niet van en naar station RAI

09.00 uur: NS station Lelylaan (aan de kant van de tram t.o. Subway, niet bij de bussen)

Vertrek Leeuwarden: 16.00 uur

Terug in Amsterdam: 17.30 – 18.00 uur

ZORG DAT U OP TIJD BENT, GENOEMDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN

Boeken

KLIK HIER om te boeken via het boekingsformulier

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (uitsluitend op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897

 Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging. Ontvangt u geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in uw spambox is beland

Geen internet, mail of problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats.

Het nummer dat wij nodig hebben voor de administratie vindt u onder de streepjescode op de achterkant. Reserveringen zonder (geldig) nummer van uw stadspas met groene stip nemen we niet in behandeling.

De € 5,- euro per persoon betaalt u voor vertrek aan het Groengrijs busteam. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee op schoot. We verzoeken u wel hun stadspasnummer door te geven.

CHECK DE SPAMBOX/RECLAME BOX VAN UW EMAIL. DAARIN KAN DE MAIL TERECHTKOMEN WAARIN WE MELDEN DAT U HELAAS NIET MEE KUNT OMDAT DE TOCHT VOLGEBOEKT IS

 Geen Stadspas met groene stip?

Heeft u geen Stadspas met groene stip, maar wilt u wel mee? Dat kan. U betaalt dan de normale prijs van € 22,50. Boeken zonder stadspas doet u door een mail met uw naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

Voor informatie en last minute zaken Thea Seinen, 06-46138897

 Mocht u verhinderd zijn om mee te gaan, dan vragen wij dat zo spoedig mogelijk te melden, zodat we mensen op de wachtlijst blij kunnen maken met een plaats in de Groengrijs bus. Meldt u te laat af of komt u niet opdagen dan gelden onze annuleringsvoorwaarden, u vindt ze hier https://groengrijs.com/algemene-voorwaarden/

Foto’s: Eise Eisenga Planetarium, http://www.planetarium-friesland.nl e.a.

 

 

 

 

 

TERUGBLIK OP 2018 MET AMSTERDAM STADSPAS

Wat was het koud, wat was het tropisch warm, maar vooral wat was het ook in 2018 weer een feest om met Amsterdam Stadspas de meest uiteenlopende dagjes uit te organiseren.

Van een lentetocht naar Texel in maart bij – 10 graden tot een heerlijke herfstdag met wandeltocht op de Veluwe, van het spektakel met de ‘Reuzen’ in Leeuwarden tot het varen in de Weerribben. Zelf vlotten bouwen en daarmee met z’n tienen het meer op peddelen. Broodjes bakken boven het kampvuur, op bezoek bij de zeehonden in Stellendam en Ecomare, lammetjes knuffelen op de schapenboerderij, stadswandelen en museumbezoek in Groningen, een avondje Glow Eindhoven, bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center, naar Sail Harlingen, de toren beklimmen op de Grevelingendam, naar het Chocolade Festival in Zutphen, een cultureel rondje Middelburg en samen met de boswachter je eigen kerstboom zagen. We zijn alweer druk met plannen voor 2019.

Liefs Thea namens alle vrijwilligers van het Groengrijsteam

p.s. Hebben jullie al op Eric gestemd?

http://amsterdammervanhetjaar.nl/eric-junge/

 

 

Foto’s: Birgitta Gadellaa, Groengrijs/Thea Seinen e.a.

 

 

 

 

 —————————————————————————————————————————

 

OPSTAPPLAATSEN STADSPAS DAGTOCHTEN

IMG_2974

Opstapplaats Station Lelylaan, aan de kant van de trams tegenover Subway, niet bij de bussen

 

Opstapplaats station RAI

Opstapplaats Station RAI onder het viaduct ter hoogte van halte lijn 4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Advertenties