Amsterdam Stadspas Tochten

IN LIJN MET HET LANDELIJKE BELEID MET BETREKKING TOT HET CORONAVIRUS PASSEN WIJ HET PROGRAMMA VAN DE GROENGRIJS BUS AAN. HOU DE SITE IN DE GATEN.

ALLE DAGTOCHTEN VOOR 1 JUNI WORDEN GEANNULEERD

DE TOCHT NAAR DE WEERRIBBEN GAAT NIET DOOR

Woensdag 29 april

LENTEDAGTOCHT

VAREN IN DE WEERRIBBEN

Weerribben, beeld_61

Rijd woensdag 29 april mee in de Groengrijs bus naar Ossenzijl. Daar stappen we in de rondvaartboot voor de moerasvaartocht in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Omdat het riet nog moet groeien, heb je in deze tijd van het jaar een weids uitzicht over dit prachtige gebied.

Dit is een vaartocht dwars door de natuur. We varen door slootjes en gaan ook het open water op. We passeren boerderijen en rietgedekte huisjes die alleen per boot bereikbaar zijn. Schipper Tiemen Vaartjes vertelt over het werk van de rietsnijders, maar ook over de planten, de vogels, de otter en al die andere dieren die hier leven. Onderweg ontmoeten we op het water eenden, meerkoeten, futen en waterhoentjes met hun koters. Na de vaartocht kun je nog de expositie en de natuurwinkel in het leuke Buitencentrum van Staatsbosbeheer bezoeken.

Stadspasprijs voor groene stip: € 5,- (normale prijs € 22,50)

Inclusief: vervoer met de Groengrijs bus en rondvaart

Geldig: woensdag 29 april 2020

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Opstapplaatsen en -tijden

09.20 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station), bereikbaar met tram 4, metro 50, metro 51 en metro 52 (halte Europaplein, 5 minuten lopen van station RAI)

09.45 uur NS station Lelylaan (aan de kant van de tram t.o. Subway, niet bij de bussen)

GENOEMDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN, DE BUS WACHT NIET

Boeken

Je kunt boeken via het  boekingsformulier https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-stadspas-amsterdam/ Had je je al aangemeld voor deze tocht, dan heb je inmiddels een mail ontvangen met een link naar het boekingsformulier.

Groepen van 6 of meer personen dienen zich op te geven via groengrijsbus@gmail.com

Problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats. Ontbreekt een van deze gegevens dan nemen wij uw aanmelding niet in behandeling. Ontbreekt een van deze gegevens dan nemen wij uw aanmelding niet in behandeling. SMS berichten en berichten via WhatsApp en Messenger worden niet in behandeling genomen.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Op andere dagen via de voicemail 06-45729511. Vermeld duidelijk uw naam, stadspasnummer, datum, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen. We zijn vrijwilligers, daarom zal dat niet altijd meteen zijn ivm andere werkzaamheden.

Alleen voor last-minute zaken en onderweg Thea Seinen: 06-46138897

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging. Ontvangt u geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in uw spambox is beland

Geen internet, mail of problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats.

Het nummer dat wij nodig hebben voor de administratie vindt u onder de streepjescode op de achterkant. Reserveringen zonder (geldig) nummer van uw stadspas met groene stip nemen we niet in behandeling.

De € 5,- euro per persoon betaalt u voor vertrek aan het Groengrijs busteam (graag met gepast geld). Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee op schoot. We verzoeken u wel hun stadspasnummer door te geven.

CHECK DE SPAMBOX/RECLAME BOX VAN UW EMAIL. DAARIN KAN DE MAIL TERECHTKOMEN WAARIN WE MELDEN DAT U HELAAS NIET MEE KUNT OMDAT DE TOCHT VOLGEBOEKT IS

Geen Stadspas met groene stip?

Heeft u geen Stadspas met groene stip, maar wilt u wel mee? Dat kan. U betaalt dan de normale prijs van € 22,50. Boeken zonder stadspas doet u door een mail met uw naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

Foto’s: Groengrijs/Thea Seinen en weerribbenvaartochten.nl

 

——————————————————————-

TERUGBLIK OP 2018 MET AMSTERDAM STADSPAS

Wat was het koud, wat was het tropisch warm, maar vooral wat was het ook in 2018 weer een feest om met Amsterdam Stadspas de meest uiteenlopende dagjes uit te organiseren.

Van een lentetocht naar Texel in maart bij – 10 graden tot een heerlijke herfstdag met wandeltocht op de Veluwe, van het spektakel met de ‘Reuzen’ in Leeuwarden tot het varen in de Weerribben. Zelf vlotten bouwen en daarmee met z’n tienen het meer op peddelen. Broodjes bakken boven het kampvuur, op bezoek bij de zeehonden in Stellendam en de lammetjes op de Texelse schapenboerderij, stadswandelen en museumbezoek in Groningen, een avondje Glow Eindhoven, bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center, naar Sail Harlingen, de toren beklimmen op de Grevelingendam, naar het Chocolade Festival in Zutphen, een cultureel rondje Middelburg en samen met de boswachter je eigen kerstboom zagen. We zijn alweer druk met plannen voor 2019.

Liefs Thea namens alle vrijwilligers van het Groengrijsteam

 

 

 

Foto’s: Birgitta Gadellaa, Groengrijs/Thea Seinen e.a.

 

 

 

 

 —————————————————————————————————————————

 

OPSTAPPLAATSEN STADSPAS DAGTOCHTEN

IMG_2974

Opstapplaats Station Lelylaan, aan de kant van de trams tegenover Subway, niet bij de bussen

 

Opstapplaats station RAI

Opstapplaats Station RAI onder het viaduct voor de hoofdingang ter hoogte van halte lijn 4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Save

 

Save