Amsterdam Stadspas Tochten

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS PER BUS VAN 50 NAAR 30

DAGTOCHTEN UIT DE STADSPASFOLDER

UPDATE 15 DECEMBER

Programma november en december

NB Het doorgaan van deze dagtochten is onder voorbehoud van de berichtgeving/afgekondigde maatregelen en/of richtlijnen van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De tochten naar België  en de Orchideeenhoeve hebben we helaas moeten annuleren.  Naar aanleiding van de lockdown die gisteren met onmiddellijke ingang is ingegaan, annuleren wij nu ook de tochten naar Maastricht 19 december en Texel 29 december en 8 januari. Wij hebben voor voorjaar 2021 al een mooi programma klaarliggen en hopen jullie snel weer in onze Groengrijs bus te mogen verwelkomen.

Dinner tables of bars and restaurants in Maastricht

Maastricht, Onze Lieve Vrouweplein. Foto: iStockphoto/Dutch Scenery

Stap in de Groengrijs bus voor een ontspannend dagje uit. Geniet van steden in kerstsfeer, ervaar de ‘Winterdroom’ in de overdekte Orchideeënhoeve compleet met jungletuin, vlindertuin, stokstaartjes en mini-aapjes. Zin om na de feestdagen nog even lekker uit te waaien? Dan is de soep- en chocotocht Texel een aanrader!

GEANNULEERD Zaterdag 19 december GEANNULEERD

DAGTOCHT MAASTRICHT

In samenwerking met Amsterdam Stadspas

Zaterdag 19 december rijdt de Groengrijs bus naar Maastricht, de stad met de Bourgondische sfeer van de zuiderburen. In Maastricht ben je er echt even tussenuit. Geniet van de feestelijk versierde straten en winkels in kerstsfeer. Ga naar www.bezoekmaastricht.nl om alles uit je dagje Maastricht te halen. Hier vind je de meest actuele tips voor de leukste en beste bezienswaardigheden, winkelstraten en exposities. Restaurants cafe’s en koffietentjes zijn gesloten. Je kunt wel smikkelen en smullen, want het take-away aanbod is gevarieerd, van Limburgse vlaai tot en met boerenkool, van friet met zuurvlees tot soepen en warme winterdrankjes. We stappen uit op de Maasboulevard ter hoogte van de loopbrug over de Maas. Dat is tien minuten lopen vanaf het Lieve Vrouweplein. Steek je de Maas over via de brug dan sta je binnen tien minuten in de prachtige en gezellige buurt Wijck https://www.wyck.nl/nl

De onderstaande links geven tips voor een veilig bezoek in deze tijden van corona. Heb je een Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP Card? Neem mee, want Maastricht heeft ook musea die de moeite waard zijn. Met Rederij Stiphout kun je een vaartocht van ca. een uur op de Maas maken, https://www.stiphout.nl/  Houd er rekening mee dat musea, rondvaart en andere toeristische attracties in verband met de Corona-maatregelen van tevoren geboekt moeten worden, ook als je een Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP Card hebt.

https://www.bezoekmaastricht.nl/bereikbaarheid/veilig-rondje-stad

Voor plattegrondje

https://www.bezoekmaastricht.nl/uploads/media/5f201747d63e2/20200724-veilig-rondje-stad-zo-doe-je-dat-maastricht-plattegrond.pdf?token=/uploads/media/5f201747d63e2/20200724-veilig-rondje-stad-zo-doe-je-dat-maastricht-plattegrond.pdf

Voor groene stip: € 5 (normale prijs € 21,50)

Geldig: Zaterdag 19 december (GEANNULEERD)

HEEFT U GERESERVEERD, DAN ONTVANGT U NOG BERICHT.

Maximum aantal deelnemers: 30 (i.p.v. 50)

Opstapplaatsen en -tijden

08.30 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.40 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station), bereikbaar met tram 4, metro 50, metro 51 en metro 52 (halte Europaplein, 5 minuten lopen van station RAI)

09.00 uur: NS station Lelylaan (aan de kant van de tram t.o. Subway, niet bij de bussen)

Aankomst Maastricht: ca. 12.00 uur

Vertrek Maastricht: 17.00 uur

Terug in Amsterdam: 20.00–20.30 uur

Op heen- en terugweg hebben we een tussenstop

VERGEET HET MONDKAPJE NIET, DAT IS VERPLICHT BIJ HET IN- EN UITSTAPPEN, EN GEDURENDE DE HELE RIT IN DE BUS. OOK IN MAASTRICHT IS HET DRAGEN VAN MONDKAPJES OP VEEL PLAATSEN VERPLICHT.

VERMELDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN. WEES OP TIJD, DE BUS WACHT NIET

BELANGRIJK OM TE LEZEN VOOR U BOEKT

Het overheidsbeleid schrijft voor een gezondheidscheck te doen voordat u boekt. Door te boeken accepteert u onze algemene voorwaarden en bevestigt u dat u en niemand van uw gezelschap last heeft van koorts, hoesten, keelpijn, loopneus, verstopte neus, verlies van reuk en smaak, kortademigheid en andere verkoudheidsklachten die kunnen duiden op het coronavirus. Indien deze klachten alsnog optreden, dan kunnen wij u niet vervoeren en vragen wij u de dagtocht te annuleren.

Ouder dan 12 jaar? Dan is het dragen van een niet-medisch mondkapje bij het in- en uitstappen en gedurende de rit verplicht.

Zie voor meer details en de busregels voordat u tot de boeking overgaat.

https://groengrijs.com/algemene-voorwaarden/

IMPORTANT!!

Government policy requires us to do a health check before you board the Groengrijs bus. Further information https://groengrijs.com/algemene-voorwaarden/

Boeken

Je kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

NIEUWE PAS? VUL DAN HET NUMMER VAN DIE PAS IN.

Na het invullen van het formulier ontvang je automatisch een bevestiging van ontvangst van uw aanmelding. Dit is nog geen garantie dat je verzekerd bent van een plaats. Houd de mail in de gaten waarin staat dat je definitief een plek hebt of dat je op de wachtlijst staat. Ontvang je geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in de spambox is beland.

Problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats. Ontbreekt een van deze gegevens dan nemen wij uw aanmelding niet in behandeling. SMS berichten en berichten via WhatsApp en Messenger worden niet in behandeling genomen.

Geen internet? Neem contact op met ons via de voicemail 06-45729511. Vermeld uw naam, stadspasnummer, datum, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen. We zijn vrijwilligers, daarom zal dat niet altijd meteen zijn ivm andere werkzaamheden.

Geen Stadspas met groene stip?

Heeft u geen Stadspas met groene stip, maar wilt u wel mee? Dat kan. U betaalt dan vooraf de normale prijs van € 21,50. Het verschuldigde bedrag moet de dag voor vertrek bij ons op de rekening staan. Boeken zonder stadspas doet u door een mail met uw naam, aantal personen, datum van de dagtocht en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

Alleen voor last-minute zaken en onderweg (niet voor informatie boekingen) Thea Seinen: 06-46138897.

Opmerking

Dagtochten Antwerpen, Orchideeënhoeve en Texel nog onder voorbehoud in afwachting van de meest actuele corona maatregelen.

Winterdroom Orchideeënhoeve: zondag 13 december en zondag 20 december. GEANNULEERD NAV PERSCONFERENTIE 8 DECEMBER. HEEFT U GERESERVEERD, DAN ONTVANGT U NOG BERICHT.

Veelzijdig Antwerpen: vrijdag 18 december GEANNULEERD. HEEFT U GERESERVEERD, DAN ONTVANGT U NOG BERICHT.

Soep- en chocotocht Texel: 29 december  en vrijdag 8 januari. GEANNULEERD. HEEFT U GERESERVEERD, DAN ONTVANGT U NOG BERICHT.

Vul per dagtocht een apart formulier in. De eerste zes cijfers hebben wij vast ingevuld. NB Pak uw nieuwe pas erbij.

Bruisend Brussel, zaterdag 28 november (VOL) en vrijdag 11 december (VOL). GEANNULEERD

WE ONTWIKKELDEN AFGELOPEN ZOMER DIT MOOIE DAGTOCHTENPROGRAMMA OM HET JAAR AF TE SLUITEN, MAAR GEZIEN DE HUIDIGE SITUATIE EN DE BEPERKENDE MAATREGELEN RONDOM HET CORONAVIRUS IN BINNEN- EN BUITENLAND ZIJN DE DAGTOCHTEN NOG ONDER VOORBEHOUD.

_______________________________________________________________________

GEANNULEERD -VRIJDAG 16 OKTOBER- GEANNULEERD

DEZE TOCHT WORDT OPGESCHORT. HEEFT U ZICH AANGEMELD DAN HEEFT U INMIDDELS EEN BERICHT DAAROVER PER E-MAIL ONTVANGEN 

HERFSTDAGTOCHT

Met boswandeling en bezoek aan vestingstadje Elburg

Foto Groengrijs Thea Seinen IMG_9296Op vrijdag 16 oktober rijdt de Groen/Grijs bus naar het Waterloopbos en Elburg. Tijdens de herfstvakantie mag een wandeling in het bos niet ontbreken. Wij gaan deze keer niet naar een gewoon bos maar naar het Waterloopbos bij Marknesse. In dit bos vind je modellen van grote waterwerken uit de hele wereld. Het Waterloopbos heeft dienst gedaan als een openluchtlaboratorium. Door de gunstige ligging leende het bos zich voor proeven met de loop van het water. We maken een wandeling langs de modellen van waterwerken die nu als ruïnes in het bos liggen. Een paar modellen zijn of worden gerestaureerd. We beginnen de wandeling bij de spectaculaire Deltagoot van maar liefst 240 meter lang en 7 meter diep. Je kijkt je ogen uit terwijl je lekker buiten bent.

Natuurmonumenten heeft het beheer en behoud van het Waterloopbos op zich genomen, voor meer informatie en de Havenroute: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos

Wandelen en genieten in Elburg

Elburg is een oud Hanzestadje waar veel te beleven valt. Maak een wandeling door de straatjes met prachtige kiezelmozaïeken binnen de eeuwenoude vestingmuren. Als je wilt winkelen dan word je niet teleurgesteld. Elburg heeft een gezellig centrum met veel winkels.

Geldig: Vrijdag 16 oktober 2020 (GEANNULEERD)

—————————————————————–

ZATERDAG 10 OKTOBER, ER IS NOG PLEK

NATUURDAGTOCHT

RONDVAART IN DE BIESBOSCH

Biesbosch Foto Groengrijs Thea Seinen IMG_3401

Zaterdag 10 oktober rijdt de Groengrjis bus naar Nationaal Park de Biesbosch. Daar stap je aan boord van het luxe schip van rondvaartbedrijf ‘Zilvermeeuw’ voor een twee uur durende vaartocht. Je kunt op een van de dekken buiten plaatsnemen. Is het niet zulk fijn weer, dan zit je binnen warm en droog. De rondvaart is een ware ontdekkingstocht. Je vaart door kreken, over rivieren. Je passeert eilandjes, grienden met knotwilgen en moerasbossen. Op de open vlakten kun je reeën, wilde paarden en zilverreigers ontdekken. Kijk je omhoog, dan zie je misschien wel de zeearend. Deze prachtige roofvogel wordt vaak ‘vliegende deur’ genoemd, omdat hij zo groot is. Neem een verrekijker mee als je die hebt om de dieren en al die verschillende vogels goed te kunnen bekijken. Bevers die zijn er ook. Ze houden zich overdag meestal schuil, maar wie weet komt er ineens een bever tevoorschijn.

Prijs: € 5 voor groene stip (Prijs normaal € 22,50)

Inclusief: Vervoer met de Groengrijs bus en rondvaart

Geldig: Zondag 4 oktober 2020 (VOL) en zaterdag 10 oktober

Biesbosch Foto Groengrijs:Thea Seinen IMG_9616

 

———————————————————————————-

!!!DOOR DE GROTE BELANGSTELLING NU OOK EEN 2E DATUM!!!

***Volgeboekt***ZONDAG 20 SEPTEMBER***Wachtlijst***

DAGJE DORDRECHT

2e datum: ZONDAG 27 SEPTEMBER

In samenwerking met Amsterdam Stadspas

Otto e Mezzo

Dordrecht is een gezellige stad waar heden en verleden hand in hand gaan. In Dordrecht is zoveel te doen dat je vast tijd tekortkomt. Wandel door het historische centrum, bezoek het Dordrechts museum, maak een vaartocht, ga lekker winkelen (die gaan 12.00 uur open), bezoek de unieke tuinen van Villa Augustus, volg de hofjesroute of neem plaats op een bankje aan het water.

Tips van het Groengrijs team voor een geslaagde dag in Dordrecht

Maak vast kennis met Dordrecht met dit wel heel informatieve filmpje

https://www.vvvdordrecht.nl/content/content.asp?menu=1000_183

Plattegrond van Dordrecht

Klik om toegang te krijgen tot dm_plattegrond2018-nl.pdf

Bezoek de historische havens zoals Wolwevershaven, Maartensgat en Nieuwe haven.

Met de Museumkaart heb je gratis toegang tot het Dordrechts Museum. Wel vantevoren reserveren via dordrechtsmuseum.nl

Dordrecht kent mooie hofjes, dit is de wandelroute langs de allermooiste

https://www.vvvdordrecht.nl/media/zuidholland/tdi/d00020/attachments/tdi_40_281_route_pdf_1.pdf

Houd je van Streetart ofwel gevels die voorzien van prachtige kunstwerken. Je vindt ze via deze link: https://www.nsfavourites.nl/cityguide/dordrecht/kunst-op-straat-in-dordrecht.html

Stap bij de Wijnbrug in het centrum aan boord voor een fluistervaartocht met de Dordtevaar. Info vind je via  deze link https://www.destroper.nl/rondvaartbootdordrecht/praktische-informatie/

Echt uniek zijn de tuinen (o.a. moestuin, Italiaanse tuin en boomgaard) van Villa Augustus, https://villa-augustus.nl/tuin/

Geldig: zondag 20 september 2020 (volgeboekt, wachtlijst) en zondag 27 september 2020 (nog plaatsen vrij)

Voor groene stip: € 5 (normaal € 12,50)

Inclusief: vervoer

————————————————————————————————–

       ***VOLGEBOEKT***Zondag 6 september***WACHTLIJST***

DAGTOCHT

NAZOMEREN IN MAASTRICHT

In samenwerking met Amsterdam Stadspas

terras maastricht jonathan_vos_Maastricht heeft de allure en de Bourgondische sfeer van de zuiderburen. Daar waan je je een beetje in het buitenland. Op je gemak via smalle kasseienstraatjes door de historische binnenstad kuieren, flaneren langs de Maas, mooie binnenplaatsen ontdekken en een kijkje nemen bij de nog werkende Bisschopsmolen in het Jekerkwartier, je zult je geen moment vervelen. Op de Maasboulevard stap je uit de Groengrijs bus op een kwartiertje loopafstand van het Onze Lieve Vrouwepplein, een van de gezelligste pleinen in het historische hart van Maastricht. Steek eens de Maas over en ontdek de bruisende wijk Wyck. Voor tips https://www.wyck.nl/

Heb je een Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP-kaart? Neem mee, want Maastricht heeft ook musea die de moeite waard zijn. Met Rederij Stiphout kun je een vaartocht van ca. een uur op de Maas maken. Hou er rekening mee dat musea, rondvaart en andere toeristische attracties in verband met de Corona-maatregelen van tevoren geboekt moeten worden, ook als je een Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP Card hebt.

Plan je bezoek

Ga naar www.bezoekmaastricht.nl om alles uit je dagje Maastricht te halen. Hier vind je de meest actuele tips voor de leukste en beste bezienswaardigheden, winkelstraten, exposities en evenementen. De volgende link geeft tips voor een veilig bezoek in deze tijden van Corona en geeft ook tips voor gezellige wijken waar je vorige keer vast niet geweest bent.

https://www.bezoekmaastricht.nl/bereikbaarheid/veilig-rondje-stad

Voor plattegrondje

https://www.bezoekmaastricht.nl/uploads/media/5f201747d63e2/20200724-veilig-rondje-stad-zo-doe-je-dat-maastricht-plattegrond.pdf?token=/uploads/media/5f201747d63e2/20200724-veilig-rondje-stad-zo-doe-je-dat-maastricht-plattegrond.pdf

Voor nog meer tips

https://www.nsfavourites.nl/cityguide/maastricht.html

Voor groene stip: € 5 (normale prijs € 17,50)

Geldig: Zondag 6 september 2020

———————————————————————————————————–

***Volgeboekt***ZATERDAG 22 AUGUSTUS***Volgeboekt***

DAGTOCHT ZEELAND

Strand, Deltawerken en bezoek Middelburg

Foto Groengrijs Thea Seinen IMG_7390Zaterdag 22 augustus gaat de Groengrijs bus naar Zeeland. Het is onze eerste echt lange rit, maar zeker de moeite waard. Halverwege maken we een stop, zodat de mondkapjes even af kunnen. Via de Haringvlietdam rijden we Zeeland in. En dat is dan meteen een van Deltawerken. We maken een korte strandwandeling en nemen een kijkje aan de voet van de imposante Oosterscheldekering. Voor we terug naar Amsterdam gaan, brengen we een bezoek aan Middelburg met zijn gezellige centrum. Wandel langs de prachtige monumenten, dwaal door de eeuwenoude straatjes en pak een terras waar de zon schijnt.

Geldig: zaterdag 22 augustus 2020

Voor groene stip: € 5,- (normaal € 17.50)

Inclusief: vervoer

 

***Volgeboekt***DONDERDAG 13 AUGUSTUS***Wachtlijst***

Op maandag 10 augustus om 13:14 uur is de aanmelding gedaan waarmee de laatste zitplaats kon worden gereserveerd.

DAGTOCHT TEXEL

Texel strand Foto Groengrijs Thea Seinen IMG_2277

Was je te laat met boeken voor de dagtochtf naar Texel 30 juli? Grijp je kans. Donderdag 13 augustus gaan we met de Groengrijs bus weer naar ons prachtige waddeneiland Texel, een mooie afsluiting van de zomervakantie. Zodra de bus van de boot af het eiland oprijdt, krijg je al dat heerlijke vakantiegevoel. We maken een rondrit over het eiland. We nemen een kijkje bij het wad, het strand en de duinen. Voor we terugrijden naar de boot, brengen we nog een bezoek aan het gezellige centrum van Den Burg. Met je Stadspas groene stip betaal je € 5,- voor dit heerlijke dagje uit. VOL=VOL!

Geldig: donderdag 13 augustus 2020

Voor groene stip: € 5 (normaal € 22,50)

Inclusief: vervoer en overtocht

——————————————————————————————

Donderdag 6 augustus

NATUURDAGTOCHT WATERLOOPBOS

Met natuurwandeling en een bezoek aan Urk

Waterloopbos Foto Groengrijs/Thea Seinen IMG_9241

Waterloopbos

Donderdag 6 augustus koerst de Groengrijs bus naar het Waterloopbos. Daar beginnen we met een natuurwandeling. Het bos is een Rijksmonument dat ooit fungeerde als openluchtlaboratorium. In het Waterloopbos werden tot 1996 onderzoeken gedaan naar de kracht, de stroomsnelheid en het gedrag van water. Dat onderzoek werd niet alleen gedaan in verband met de bouw van de Deltawerken, maar ook voor andere grote waterprojecten in ons land en projecten elders in de wereld, van de haven van Bangkok tot de Libische oliehaven, van de kust van Denemarken, de Willemstunnel in Rotterdam tot de haven van IJmuiden. We starten de wandeling bij de imposante ‘Deltagoot’ van 240 meter lang, 5 meter breed en 7 meter diep.

Sprookjesachtig

Na de sluiting van het openluchtlaboratorium bleven de schaalmodellen staan. Mossen, planten, bomen, struiken, vogels en allerlei beestjes namen het bos en de modellen in bezit. Het resultaat is een sprookjesachtig bos vol leven waar het water in de vorm van stroompjes, kanalen en waterpartijen overal zichtbaar en hoorbaar aanwezig is. Dat zul je zelf ontdekken als we de Havenroute van 3 kilometer door het bos lopen. Deze unieke wandeling voert ons via spannende bospaadjes langs een groot aantal van de waterloopkundige modellen. De paden van de Havenroute zijn goed begaanbaar, ook voor buggies. De paden die deels onverhard zijn, zijn niet geschikt voor rollators.

Natuurmonumenten heeft het beheer en behoud van het Waterloopbos op zich genomen, voor meer informatie en de Havenroute: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos

Urk, ooit een eiland

Op de terugweg parkeren we de Groengrijs bus in de haven van Urk. Ooit was Urk een eiland en vormde de visserij de belangrijkste bron van inkomsten. Vanaf de haven is het een paar minuten lopen naar het gezellige centrum met prachtige vissershuizen, spannende steegjes en historische straten. Het is leuk om een rondje te lopen met halverwege een stop bij de 18 meter hoge vuurtoren die op het uiterste westpuntje van Urk aan het IJsselmeer staat.

www.touristinfourk.nl foto2Voor tips en informatie over Urk: https://www.touristinfourk.nl/informatie

Geldig: donderdag 6 augustus 2020

Voor groene stip: € 5,- (normaal € 12,50)

Inclusief: vervoer en natuurwandeling met Groengrijs gids

—————————————————————————————————

***Volgeboekt***Donderdag 30 juli***Wachtlijst***

DAGTOCHT TEXEL

Texelstroom

Donderdag 30 juli gaan we met de Groengrijs bus naar ons prachtige waddeneiland Texel. Zodra de bus van de boot af het eiland oprijdt, krijg je al dat heerlijke vakantiegevoel. We maken een rondrit over het eiland. We nemen een kijkje bij het wad en slaan het strand en de duinen zeker niet over. Als het weer meezit maken we een korte wandeling langs het strand of door de duinen. Voor we terugrijden naar de boot, brengen we nog een bezoek aan het gezellige centrum van Den Burg.

Geldig: donderdag 30 juli 2020

Voor groene stip: € 5 (normaal € 22,50)

Inclusief: vervoer en overtocht


DONDERDAG 23 JULI

DAGTOCHT NOORD-HOLLAND

***nog enkele plaatsen beschikbaar, e-mail naar groengrijsbus@gmail.com om u aan te melden***

NAAR HET STRAND EN MIDDAGJE ALKMAAR

IMG_9540

We rijden ’s morgens naar de Hondsbossche Duinen tussen Petten en Camperduin. Met 30 miljoen kubieke meter zand zijn daar nieuwe duinen en een breed strand aangelegd op de plek waar eens de Hondsbossche zeewering lag. Noord-Holland heeft met de komst van deze duinen voortaan een aaneengesloten duingebied. Je kunt er heerlijk wandelen langs de zee of door de hoge duinen struinen. Met een beetje mazzel en als het niet al te druk is, kun je er zelfs zeehonden zien. Geen strand is compleet zonder strandpaviljoen en dat is hier strandpaviljoen Zee & Zo met een heerlijk terras.

’s Middags rijden we naar Alkmaar. We zetten je op een paar minuten lopen van het gezellige centrum af. Maak een stadswandeling of volg een van de themawinkelroutes https://www.alkmaarprachtstad.nl/winkelroutes

Kunstliefhebbers hebben mazzel want in het Stedelijk Museum Alkmaar is de tentoonstelling ‘Collectie Paul Rijkens’ te zien, met een verrassende selectie werken van Jan Sluijters, Matthieu Wiegman, Gustave De Smet, Constant Permeke en andere belangrijke Belgische en Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Gratis met Museumkaart en Rembrandtpas. Reserveren is ivm coronamaatregelen verplicht, dat kan via deze link. Kies een tijdslot na 14.00 uur https://reserveren.stedelijkmuseumalkmaar.nl/?date=20200723

————————————————————————————————————–

Volgeboekt***Zaterdag 18 juli

DAGTOCHT FRIESLAND***Wachtlijst

’s Morgens waddenvaartocht, ’s middags bezoek aan Leeuwarden

dagtocht friesland Foto Groengrijs Thea Seinen IMG_6368

Omdat donderdag 16 juli is volgeboekt, zetten we zaterdag 18 juli een tweede bus in. Dit keer beginnen we met de Waddenvaartocht vanuit Harlingen. We gaan aan boord van de Regina Andrea. Via de haven van Harlingen varen we een stukje de Waddenzee op. We passeren vissersboten, zeilschepen en misschien wel de veerboot van of naar Terschelling en Vlieland. ’s Middags rijden we door naar Leeuwarden. Wandel door het centrum van deze mooie stad, bezoek een van de musea of struin door populaire winkelstraten als Nieuwestad, de Kleine Kerkstraat en de Nieuwe Oosterstraat.  Voor meer informatie www.friesmuseum.nl en www.princessehof.nl

Geldig: zaterdag 18 juli 2020

Met de Stadspas met groene stip: € 5 (normaal € 24,-)

Inclusief: vervoer en vaartocht

LET OP ANDERE OPSTAPTIJDEN DAN 16 JULI

 

——————————————————————-

TERUGBLIK OP 2018 MET AMSTERDAM STADSPAS

Wat was het koud, wat was het tropisch warm, maar vooral wat was het ook in 2018 weer een feest om met Amsterdam Stadspas de meest uiteenlopende dagjes uit te organiseren.

Van een lentetocht naar Texel in maart bij – 10 graden tot een heerlijke herfstdag met wandeltocht op de Veluwe, van het spektakel met de ‘Reuzen’ in Leeuwarden tot het varen in de Weerribben. Zelf vlotten bouwen en daarmee met z’n tienen het meer op peddelen. Broodjes bakken boven het kampvuur, op bezoek bij de zeehonden in Stellendam en de lammetjes op de Texelse schapenboerderij, stadswandelen en museumbezoek in Groningen, een avondje Glow Eindhoven, bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center, naar Sail Harlingen, de toren beklimmen op de Grevelingendam, naar het Chocolade Festival in Zutphen, een cultureel rondje Middelburg en samen met de boswachter je eigen kerstboom zagen. We zijn alweer druk met plannen voor 2019.

Liefs Thea namens alle vrijwilligers van het Groengrijsteam

Foto’s: Birgitta Gadellaa, Groengrijs/Thea Seinen e.a.

 —————————————————————————————————————————

 

OPSTAPPLAATSEN STADSPAS DAGTOCHTEN

IMG_2974

Opstapplaats Station Lelylaan, aan de kant van de trams tegenover Subway, niet bij de bussen

Opstapplaats station RAI

Opstapplaats Station RAI onder het viaduct voor de hoofdingang ter hoogte van halte lijn 4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save