Amsterdam Stadspas Tochten

 

ZATERDAG 14 DECEMBER

Dagtocht Zoutsloter Kerstmarkt, Harlingen

DBF_1669

 

Zaterdag 14 december koerst de Groengrijs bus naar Harlingen voor de Zoutsloter Kerstmarkt. De Zoutsloot in het historische centrum van Harlingen is het mooie decor voor de jaarlijkse kerstmarkt. De gevels van de huizen langs de gracht zijn feestelijk versierd en verlicht. Deze kerstmarkt wordt terecht getipt als een van de gezelligste en meest sfeervolle kerstmarkten in het noorden van ons land. De markt telt zo’n 200 kramen. Bands, koren en straattheater-optredens maken er een feestje van. Naast de kerstmarkt heeft Harlingen nog veel meer te bieden. Wandel door het mooie centrum van de stad met grachten, pleinen, winkelstraten, haven en gezellige cafeetjes.

Tip Vanaf de dijk heb je een prachtig uitzicht op de Waddenzee.

Geldig: Zaterdag 14 december

Voor: Groene stip

Stadspasprijs: € 5 (prijs normaal € 15)

Inclusief: Vervoer met de Groengrijs bus

Opstapplaatsen en – vertrektijden

Even goed lezen

Omdat bus 1 binnen een paar dagen volgeboekt was en de wachtlijst groeide, gaan we met 2 bussen. Bus 2 zou eerst alleen een groep deelnemers van Samenland oppikken in Leeuwarden. Er waren in bus 2 nog zoveel plekken over dat we besloten hebben deze ter beschikking te stellen voor deelnemers van Stadspas Amsterdam. In de bevestiging leest u in welke bus u bent ingedeeld. Bus 2 komt alleen bij station RAI. Wisselen van opstapplaats is helaas niet mogelijk.

Bus 1 rechtstreeks naar Harlingen
12.05 uur De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

12.10 uur Station Rai onder viaduct t.o. ingang

12.30 uur Cornelis Lelylaan, t.o. Subway aan de kant van de trams. Niet bij de stads- en streekbussen

ca. 14.15 uur aankomst Harlingen

19.00 uur Vertrek Harlingen

Terug in Amsterdam tussen 20.30 uur en 21.00 uur

Bus 2 via Leeuwarden naar Harlingen

12.10 uur Station RAI

ca. 14.45 uur Aankomst Harlingen

19.00 Vertrek Harlingen

Terug in Amsterdam ca. 21.00 – 21.15 uur

 

 

DBF_1793Boeken

Boeken doet u via hetonline boekingsformulier Klik hier https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-stadspas-amsterdam/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een aanmeldbevestiging. Ontvangt u geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in uw spambox is beland

Het nummer dat wij nodig hebben voor de administratie vindt u onder de streepjescode op de achterkant. Reserveringen zonder (geldig) nummer van uw stadspas met groene stip nemen we niet in behandeling.

Problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via de voicemail van 06-45729511. Vermeld duidelijk naam, telefoonnummer en opstapplaats.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

De € 5,- per persoon betaalt u voor vertrek aan het Groengrijs busteam. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee op schoot. We verzoeken u wel hun stadspasnummer door te geven.

CHECK DE SPAMBOX/RECLAME BOX VAN UW EMAIL. DAARIN KAN DE MAIL TERECHTKOMEN WAARIN WE MELDEN DAT U HELAAS NIET MEE KUNT OMDAT DE TOCHT VOLGEBOEKT IS

Geen Stadspas met groene stip?

Heeft u geen Stadspas met groene stip, maar wilt u wel mee? Dat kan. U betaalt dan de normale prijs van € 15,-. Boeken zonder stadspas doet u door een mail met uw naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com


 

Zaterdag 21 december

WINTERPARADIJS DEN BOSCH

Foto Bosch Winterparadijs

 

Zaterdag 21 december gaan we naar Den Bosch. Binnen anderhalf uur staat u in het centrum van deze gezellige, bourgondische stad. Parade, het grote plein aan de voet van de Sint-Janskathedraal is omgetoverd tot Boschs’ Winterparadijs met overdekt horecapaviljoen en het Open podium voor iedereen die wil entertainen. Hier kun je optredens bijwonen van singer-songwriters, bandjes, koren, dansgroepen en DJ’s. Neem de schaatsen mee want op de ijsbaan kun je zwieren en zwaaien. Blinkvangers zijn Joris’s Kerstboom en het mini-dorpje Gevels der geschiedenis. Met een beetje mazzel maak je de ‘Foute Kersttruien run’ mee.

Indrukwekkende kerststal

Een aanrader is een bezoek aan de Sint-Janskathedraal. Daar is een unieke Kerststal te zien. Ieder jaar komen mensen uit alle windstreken naar de kathedraal om zich te laten verbazen, inspireren, vertederen of gewoon om even stil te staan bij de geboorte van het kindeke Jezus.

Wandelen en winkelen

Het historische centrum van ’s Hertogenbosch is een feest om te voet te verkennen. Op loopafstand van de Parade vind je de leukste winkelstraten in kerstsfeer en de markt op de Markt voor je laatste kerstinkopen. Ben je museumliefhebber? Ook het Noordbrabants museum (met expositie Van Goghs Intimi) en het Design Museum staan in het hart van de stad.

Tips van Thea

Voor actueel programma https://www.bezoekdenbosch.nl/nl/wat-te-doen/bosch-winterparadijs/programma-en-activiteiten

Handig Bij Parade 12 kun je terecht voor een gratis stadsplattegrondje, stadswandelingen en informatie over toeristische attracties.

Neusje van de zalm winkelstraten: Verwersstraat, Snellestraat en Fonteinstraat

Proeven De Bossche bol, zo groot dat je er mes en vork bij krijgt

Geldig: zaterdag 21 december

Voor groene stip: € 5,- (normaal € 12,50)

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Opstapplaatsen en -tijden

09.00 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.15 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station), bereikbaar met tram 4, metro 50, metro 51 en metro 52 (halte Europaplein, 5 minuten lopen van station RAI)

09.30 uur: NS station Lelylaan (aan de kant van de tram t.o. Subway, niet bij de bussen)

17.00 uur Vertrek Den Bosch. Terug in Amsterdam ca. 18.30 uur

GENOEMDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN, DE BUS WACHT NIET

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Op andere dagen via de voicemail 06-45729511. Vermeld duidelijk uw naam, stadspasnummer, datum, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen. Dat zal niet altijd meteen zijn ivm andere werkzaamheden.

Alleen voor last-minute zaken en onderweg Thea Seinen: 06-46138897

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging. Ontvangt u geen bevestiging? Check dan of de bevestiging niet in uw spambox is beland

Geen internet, mail of problemen met het invullen of versturen van het formulier? Stuur ons een mail via groengrijsbus@gmail.com Vergeet niet om in de mail te vermelden: 19-cijferig stadspasnummer, naam/namen zoals op de Stadspas vermeld en de opstapplaats.

Het nummer dat wij nodig hebben voor de administratie vindt u onder de streepjescode op de achterkant. Reserveringen zonder (geldig) nummer van uw stadspas met groene stip nemen we niet in behandeling.

De € 5,- euro per persoon betaalt u voor vertrek aan het Groengrijs busteam. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis mee op schoot. We verzoeken u wel hun stadspasnummer door te geven.

CHECK DE SPAMBOX/RECLAME BOX VAN UW EMAIL. DAARIN KAN DE MAIL TERECHTKOMEN WAARIN WE MELDEN DAT U HELAAS NIET MEE KUNT OMDAT DE TOCHT VOLGEBOEKT IS

Geen Stadspas met groene stip?

Heeft u geen Stadspas met groene stip, maar wilt u wel mee? Dat kan. U betaalt dan de normale prijs van € 12,50. Boeken zonder stadspas doet u door een mail met uw naam en vermelding van de opstapplaats te sturen naar groengrijsbus@gmail.com

 

 

 ———————————————————

TERUGBLIK OP 2018 MET AMSTERDAM STADSPAS

Wat was het koud, wat was het tropisch warm, maar vooral wat was het ook in 2018 weer een feest om met Amsterdam Stadspas de meest uiteenlopende dagjes uit te organiseren.

Van een lentetocht naar Texel in maart bij – 10 graden tot een heerlijke herfstdag met wandeltocht op de Veluwe, van het spektakel met de ‘Reuzen’ in Leeuwarden tot het varen in de Weerribben. Zelf vlotten bouwen en daarmee met z’n tienen het meer op peddelen. Broodjes bakken boven het kampvuur, op bezoek bij de zeehonden in Stellendam en Ecomare, lammetjes knuffelen op de schapenboerderij, stadswandelen en museumbezoek in Groningen, een avondje Glow Eindhoven, bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center, naar Sail Harlingen, de toren beklimmen op de Grevelingendam, naar het Chocolade Festival in Zutphen, een cultureel rondje Middelburg en samen met de boswachter je eigen kerstboom zagen. We zijn alweer druk met plannen voor 2019.

Liefs Thea namens alle vrijwilligers van het Groengrijsteam

 

 

 

 

Foto’s: Birgitta Gadellaa, Groengrijs/Thea Seinen e.a.

 

 

 

 

 —————————————————————————————————————————

 

OPSTAPPLAATSEN STADSPAS DAGTOCHTEN

IMG_2974

Opstapplaats Station Lelylaan, aan de kant van de trams tegenover Subway, niet bij de bussen

 

Opstapplaats station RAI

Opstapplaats Station RAI onder het viaduct voor de hoofdingang ter hoogte van halte lijn 4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

Save