Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 

***volgeboekt***Vrijdag 28 februari***wachtlijst***

Museumtocht Groningen

Groninger Museum ‘Mondo Mendini, de wereld van Alessandro Mendini’ en het zojuist geopende Forum

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Gebouw_2000xAUTO_fit_center-center_75_nonefoto-gron-mus

Vrijdag 28 februari rijden we met de Groengrijs bus naar het Groninger Museum, het kleurrijke pand met als hoofdarchitect Allessandro Mendini (1931-2019). Met de expositie ‘Mondo Mendini, de wereld van Alessandro Mendini’ kreeg  Mendini de kans zijn droomtentoonstelling te realiseren. Hij koos niet alleen voor zijn eigen revolutionaire ontwerpen, maar ook voor het werk van vele andere kunstenaars en ontwerpers. Het resultaat is een kleurrijke mix van beeldende kunst, design en architectuur, van de bekende Proust stoel, de barokke stoel bedekt met stippen tot Anna G. de kurkentrekker uit de Alessi collectie. Ook te zien in het Groninger Museum is de Grand Stairwell Installation’ van glaskunstenaar Dale Chihuly.  Deze installatie van 70 rode, oranje en gele glazen vormen bedekken de drie wanden van de 12 meter hoge zaal.

Nieuw! Forum Groningen

Je zult je ogen uitkijken zodra je Forum binnenloopt. Alleen al vanwege de architectuur en het interieur raden we een bezoek aan dit imposante gebouw aan. Hier worden bezoekers geïnspireerd door de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen met internationale exposities, film- en literatuurfestivals, talkshows, workshops en lezingen. Het Forum is grotendeels vrij toegankelijk met uitzondering van Storyworld en de expositie ‘AI More than human’. Storyworld is het onlangs geopende Nederlandse Museum voor strips, animatie en games, AI More than human is de interactieve tentoonstelling van de meest actuele en creatieve ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Wandelen en winkelen

Nog tijd over? Dan is er nog genoeg in Groningen te ontdekken. Neem alleen al het prachtige station, het 400 jaar oude Goudkantoor en de Martinitoren. Het beklimmen van de toren van d’Olle Grieze is een ware workout met een magnifiek uitzicht als beloning. Na het bezoek aan het Groninger Museum sta je binnen een paar minuten in de Folkingestraat, die niet voor niets al eens de eretitel leukste winkelstraat van Nederland kreeg.

Voor tips en meer informatie om je dag in Groningen zo goed mogelijk te besteden:

https://forum.nl/

https://www.storyworld.nl/

https://forum.nl/nl/agenda/ai-more-than-human

https://www.visitgroningen.nl/nl/doen/shoppen/folkingestraat

Opstapplaatsen en -tijden

08.10 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.30 uur: Roelof Hartplein

08.50 uur: RAI (onder het viaduct voor de ingang)

11.00 – 11.30 uur: Aankomst Groningen

17.30 uur: Vertrek Groningen (verzamelen 17.15 uur)

19.30 uur: Terug in Amsterdam

Prijs: € 17,50 (bij minimaal 35 deelnemers), € 15,- bij 40 of meer deelnemers* (exclusief entree musea)

Entree Groninger Museum: € 15,-. Gratis met Museumkaart, Bankgiroloterij VIP-kaart en Rembrandtpas.

Entree Storyworld en AI More than human: € 9,- resp. € 15,- gratis met Bankgiroloterij VIP-Card. Museumkaart nog niet geldig.

Boeken (u komt dan op de wachtlijst):

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Denise Junge is in verband met werk telefonisch niet direct bereikbaar, maar u kunt altijd de voicemail inspreken op 06-45729511.Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer en reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 17,50 bij minimaal 35 deelnemers. Bij 40 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 15,-. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

——————————————————————————————–

Zaterdag 21 maart

DAGTOCHT ONTDEK ANTWERPEN

72_dpi_klein-MVC_VC_1217_fin

Zaterdag 21 maart koerst de Groengrijs bus naar Antwerpen. We zetten je aan de Scheldekade af. Vandaar sta je binnen een kwartier in het historische hart met zijn bekende winkelstraten en pleinen met op iedere hoek een gezellig Café brasserie en terras. Je hebt de hele dag tot je beschikking. Wandel door het historische centrum van Antwerpen langs de mooiste monumenten, van het imposante stadhuis dat een schoolvoorbeeld is van pure renaissance tot laatgotische panden met prachtige gevelversieringen aan de Grote Markt. Ook een bezoek waard is ‘Het Zuid’, de wijk met statige herenhuizen, boulevards en mooie pleinen. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wordt het een bezoek aan het Rubenshuis en het MAS (Museum aan de Stroom) op ‘Het Eilandje’? Hou je van glitter en glamour dan is DIVA iets voor jou. Dit is het museum waar alles in het teken staat van diamanten, briljanten, juwelen en zilverwerk.

Wanneer: zaterdag 21 maart 2020

Prijs: € 15 (bij minimaal 35 deelnemers), € 12,50 (bij minimaal 45 deelnemers of meer)

Opstaptijden en –plaatsen:

08.35 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.45 uur: Station RAI onder het viaduct

09.00 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112

09.10 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

Aankomst Antwerpen: ca. 12.00 uur

Vertrek Antwerpen: 17.30 uur

Retour Amsterdam: ca. 19.30 – 20.00 uur

Boeken 

U kunt boeken via het boekingsformulier : https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via 06-45729511, de voicemail van Denise Junge. Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer en reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen. Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 15,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij 45 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

web-Shopping_5

Foto’s: antwerpen.be

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

49 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 11. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 12. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 13. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 14. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

 15. Leuntje Spil- Spier schreef:

  Beste Wimmie,
  Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
  Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
  Hoe gaat het met je ?
  Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
  Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
  Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
  Hartelijke groeten van,
  Douwe en leny(Leuntje)

 16. J.W. Stofkoper van Nijenrodeweg 884 1081 BG Amsterdam schreef:

  Suggestie om een uitje te organiseren naar de historische stoomtram Hoorn medemblik . Voor die mensen die zich nog Bello kunnen herinneren en of een dagje bij het bakkersmuseum / oude centrum willen doorbrengen. Verdere informatie geef ik binnenkort. groet, Wim Stofkoper

 17. betty van luin schreef:

  in de planning 22 maart Antwerpen ? 29 maart Herenveen ??

 18. Anna schreef:

  Gaan jullie ook een keer naar giethoorn???

 19. Peter Reijnen schreef:

  Ik las dat het met de NS vanuit Amsterdam ruim 4 uur rijden is naar de Stormvloedkering. Niet te doen op een dag.
  Ik zou heel graag Neerlands trots bekijken. Kunt u misschien een tocht organiseren?
  Bedankt voor uw reactie
  Peter

  • theaseinen schreef:

   dag Peter

   we gaan geregeld naar Zeeland en stoppen als het even kan bij de stormvloedkering, de Oosterscheldekering. Houd de ea in de gaten

   Thea Seinen
   Vrijwilliger Communicatie en programmering

 20. Anna schreef:

  Hallo is Gorinchem ook een leuke uitstapje??

 21. Raina Zichterman schreef:

  Bedankt voor de leuke dagtocht naar de tentoonstelling van de Duitse expressionisten. Het was prachtig. En ook de tuin, ontworpen door Piet Oudolf. Onze begeleidster was zo aardig om ons door de tuin te begeleiden. Dank daarvoor. En ook dank aan de vriendelijke en goed chauffeur. Het was een geslaagde dagtocht.

 22. Annelies schreef:

  Ik vind het fantastisch dat dit bestaat en ik volg het al een tijdje om te kijken of er iets voor mij bijzit,maar het valt me op dat veel van de tochten naar musea in grote steden gaan. Tocht naar de natuur zou mijn voorkeur hebben bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden,Doesburg of Landart Flevoland. En als ze erzijn zijn ze binnen notime vol… naar een museum in een stad kan ook prima met OV,natuur is moeilijker bereikbaar als je geen auto hebt….

 23. Anna schreef:

  Goede morgen. Is er nog een planning naar giethoorn?

 24. Titia schreef:

  Ik vind het fantastisch dat u deze tochten organiseert,maar het valt me op dat er veel dagtochten naar musea gaan in grote steden.Juist omdat je in amsterdam woont is er misschien behoefte aan natuur en die is moeilijk bereikbaar met OV. Bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden. Of Landart Flevoland schijnt ook heel mooi te zijn,monumentaal werk van beroemde kunstenaars in de natuur. Of garnalentocht vanuit den oever naar het wad.
  Zag net dagtocht Texel,daar heb ik me meteen voor opgegeven….

 25. Els Stoop schreef:

  Kan ik mij opgeven voor een nieuwsbrief van al jullie dagtochten….ben benieuwd naar nieuwe tripjes en leuke mensen te ontmoeten. Groeten Els

  • groengrijs schreef:

   Een nieuwsbrief is er op dit moment nog niet, Els. Kijk svp bovenaan bij ”Tochten in de Planning” en “Stadspas Tochten” voor actuele info. Ook kun je aan de rechterkant onder het kopje ”Meta” klikken op Berichten RSS en ons volgen. Een RSS feed kun je goed vergelijken met een nieuwsbrief.

 26. Anna schreef:

  Gaan jullie ook nog naar kerst markten??

 27. John Melskens schreef:

  Beste Thea, zijn jullie al eens naar het Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe geweest? Met aansluitend natuurlijk het Kröller Müller museum? Een idee voor in de lente van 2020….?

  • theaseinen schreef:

   goed idee John, maar dat wordt een te dure trip. Alleen al de entree park en museum, park € 10 plus € 9,95 museum, lees € 19,95 plus € 10 – € 15 voor vervoer. Daar krijgen we de bus niet mee vol, een fikse korting is niet bespreekbaar, hebben we al geprobeerd

 28. Titia schreef:

  Jammer,maar gaan mensen dan alleen mee omdat het goedkoop is? Het is inderdaad goedkoop…..Er moet toch ook een groep zijn die meegaat omdat ze er anders nooit komen,dat geldt ook voor de hoge veluwe ,slecht bereikbaar met ov. En die bereid zijn om daar iets meer voor te betalen….
  Is Doesburg of bloesemtocht langs de Linge een idee voor het voorjaar ?

 29. theaseinen schreef:

  goede morgen Titia, met de Hoge Veluwe krijgen we de bus niet vol genoeg. We hebben het paar keer geprobeerd. De hoge prijs komt mede omdat veel mensen geen museumkaart of andere kortingskaart hebben en er ook voor de toegang tot het park moet worden betaald. Bij deze organisatie is helaas geen korting te bedingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s