Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 

Zie ook vrijdag 21 december Midwinterdagtocht Antwerpen

Dinsdag 18 december

DAGTOCHT

LEIDEN IN KERSTSFEER

Met drijvende kerstmarkt en nostalgische kerstkermis

 In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

 

Foto: Hielco Kuipers

Download hier de stadsplattegrond van Leiden

https://www.visitleiden.nl/uploads/tekstblok/lm_citymap_aug2017_hires_1.pdf

Dinsdag 18 december rijdt de Groengrijs bus naar Leiden voor een bezoek aan de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. De sfeervolle markt telt 86 winterse chalets waar je terecht kunt voor kerstdecoraties, delicatessen en dranken. Diverse optredens dragen bij aan de oergezellige kerstfeer en met een beetje mazzel ontmoet u ook de kerstman. De markt is gratis toegankelijk en gaat om 12.00 uur open. Naast de kerstmarkt is er de Nostalgische kermis op het Hooglandse Kerkplein. Voeg daarbij het bruisende stadshart van Leiden in kerstsfeer en ook dit wordt weer een fijne dag uit met de Groengrijs bus.|

Tip Leer het centrum van Leiden op een andere manier kennen. Via het VVV kantoor is de wandelroute In het spoor van de jonge Rembrandt verkrijgbaar, langs locaties die een belangrijke rol in het leven van Rembrandt speelden

Tip Neem de Museumkaart en BankGiroLoterij VIP kaart mee, want voor liefhebbers van kunst en cultuur telt Leiden een paar toonaangevende musea. Een must  is prachtige expositie ‘Goden van Egypte’in het Rijksmuseum van Oudheden. Gratis met Museumkaart, Bankgiroloterij VIP kaart en Rembrandtpas https://www.rmo.nl/tentoonstellingen/tijdelijke-tentoonstellingen/goden-van-egypte/

Prijs: € 10,- (inclusief vervoer Groengrijs bus). De toegang tot de kerstmarkt is gratis.

Datum: Dinsdag 18 december 2018

Opstapplaatsen en -tijden

09.50 uur: De Mirandalaan t/o ingang De Mirandabad

10.00 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station). Bereikbaar met metro 50, metro 51, metro 52. Bus 62 en bus 65 rijden tijdelijk andere route.  OPGELET TOT JULI 2019 KOMT LIJN 4 NIET MEER BIJ DE RAI

10.15 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112

10.30 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

Vertrek Leiden: 16.00 uur

Terug in Amsterdam: 17.00 – 17.30 uur

GENOEMDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN. ZORG DAT U OP TIJD BENT DE BUS WACHT NIET

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Om te boeken Klik hier.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Leiden---Kerstmarkt-2013-111 webversie

 

Foto’s: Leiden Marketing/Hielco Kuipers e.a.

———————————————————————————————————-

Vrijdag 21 december

MIDWINTER DAGTOCHT

ANTWERPEN IN KERSTSFEER

Op veler verzoek rijdt de Groengrijs bus weer naar Antwerpen. Antwerpen is de stad om helemaal in de kerststemming te komen. De Kerstmarkt is in volle gang, de etalages in de grote en kleine winkelstraten zijn feestelijk versierd. Dat wordt zomaar lekker slenteren door de stad om de sfeer te proeven of gericht op zoek gaan naar de leukste kerstcadeaus en delicatessen voor het kerstdiner. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de musea of een mooie stadswandeling maken langs de monumenten in de stad. We zetten u aan de Schelde af. Vanaf daar staat u binnen tien minuten in het centrum met de bekende winkelstraten en pleinen.

TIPS VAN THEA

Kerstmarkt

De kerstmarkt begint 12.00 uur. Omdat de Groenplaats te klein werd, vind je de kerstmarkt nu op meerdere locaties. Dit zijn ze: Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein

Winkelen

De Meir is een van de bekendste winkelstraten. Ga vooral naar binnen bij Shopping Stadsfeestzaal met 40 verschillende winkels. Dat is alleen al vanwege het interieur de moeite waard. De Kloosterstraat is de straat voor fans van brocante, antiek, vintage en tweedehands spullen. Antwerpen staat niet voor niets bekend als de modestad. Alle winkelketens zijn er goed vertegenwoordigd. De Nationalestraat is de meest modieuze straat van Antwerpen voor kleding van gerenommeerde en startende ontwerpers.

Foto- Stadsfeestzaal.com

Stadsfeestzaal.com

Culinair

Antwerpen is ook de stad waar je heerlijk kunt smikkelen en smullen. Ga lunchen aan de Schelde. Dat wordt genieten van een garnalenkroket met gefrituurde peterselie en een lekker Belgisch biertje. Of doe je tegoed aan frietjes met stoofvlees. Neem voor thuis bonbons mee of heerlijke hapjes van een van de vele delicatessenzaken.

Kunst en cultuur

Op het gebied van musea is voor elk wat wils. Nieuw is museum DIVA, www.divaantwerp.be Daar treedt je binnen in de wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. Een topper is het Museum Plantin-Moretus, www.museumplantinmoretus.be waar de tijd al 400 jaar lijkt stil te staan. Ook zeer de moeite waard zijn het Rubenshuis, www.rubenshuis.be en MAS, Museum aan de Stroom, www.mas.be

WEGWIJS IN ANTWERPEN

Voor gratis wifi https://www.visitantwerpen.be/nl/goed-om-te-weten/wifi

Handige sites

www.visitantwerpen.be

www.allesoverantwerpen.nl

Nog niet zo bekend in Antwerpen? Dan is dit een leuke route https://www.visitantwerpen.be/nl/tips/antwerpen-in-een-halve-dag

Download de gratis museum- app met informatie over de exposities in musea en routes langs straatkunst en beelden https://antwerpmuseumapp.com/nl/news

Haal bij het bezoekerscentrum aan de Grote Markt een gratis stadsplan

Wanneer: Vrijdag 21 december

Prijs: € 12,50/€ 15* (inclusief vervoer, exclusief consumpties, entrees etc.)

(*€ 12,50 vanaf 35 personen, € 15,- tot 35 personen)

Vertrektijden en opstapplaatsen:

08.45 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.00 uur: Station RAI onder viaduct bij ingang station

09.30 uur: Station Lelylaan, aan de overkant van Little Manhattan/Subway, aan de kant van de tram

Vertrek uit Antwerpen: 17.00 uur

Terug in Amsterdam: 19.30  – 20.00 uur

ZORG DAT U OP TIJD BENT. VERMELDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN, DE BUS WACHT NIET

Deze midwinterdagtocht gaat door bij minimaal 30 deelnemers

Om te boeken klik hier

Voor informatie en reserveringen: www.groengrijs.com en groengrijsbus@gmail.com. Geen internet en voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897. Het kan zijn dat we niet direct reageren. We zijn vrijwilligers die naast het onbetaalde Groengrijs werk ook betaald werk hebben.

 *Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. Vanaf 35 personen bedraagt de prijs € 12,50. Tot 35 personen bedraagt de prijs € 15,- Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

 

 

——————————————————————————————————————–

***VOLGEBOEKT***Zaterdag 29 december***WACHTLIJST***

DAGTOCHT ACHTERHOEK

KASTEEL RUURLO EN MUSEUM MORE GORSSEL

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Dit keer gaat de dagtocht naar de Achterhoek. Een groot deel van de rit voert door het prachtige, winterse coulissenlandschap van de Achterhoek. Alleen dat al maakt deze tocht de moeite waard. We bezoeken deze dag de twee vestigingen van MORE die op een kwartiertje rijden van elkaar verwijderd liggen.

2 Museum MORE Gorssel 15110-48s

Entree Museum MORE Gorssel

Museum MORE, het grootste museum over Modern Realisme staat in Gorssel. Het gebouw is ontworpen door museumarchitect Hans van Heeswijk. Museum MORE Kasteel Ruurlo is een rijksmonument. Deze sfeervolle locatie die omringd wordt door een Engelse landschapstuin en bossen, wordt gezien als een van mooiste kastelen van Gelderland. Het kasteel is onder leiding van de gerenommeerde architect Cor Bouwstra schittterend verbouwd met respect voor de historische details van dit monument. Uniek is de glazen toegangsbrug die over de slotgracht naar het kasteel leidt. Kasteel Ruurlo telt veel meer verrassende details. Ga dat vooral zelf zien.

Exposities in Gorssel

De semi-permanente tentoonstelling ‘Dwars kijken’ is een presentatie van de eigen kunstcollectie van 100 werken van 44 verschillende kunstenaars waaaronder de modern realistische grootmeesters als Pyke Koch, Jan Mankes, Wim Schuhmacher, Raoul Hynckes en Charley Toorop.

In ‘Paul de Lussanet, La Joie de peintre’ zijn de werken te zien van de man die wordt beschouwd als een van de laatste Larense bohemien-schilders. Het pure schilderplezier spat van zijn werk af.

Kees Timmer, ‘Mens en Dier’, toont de kleurrijke werken van Timmer. Met dieren die vaak menselijke trekjes vertonen, houdt Timmer ons een spiegel voor waarin we ons meer herkennen dan ons lief is.

3 museum MORE Gorssel _11A8135©EvaBroekema

Museum MORE Kasteel Ruurlo. Foto: Eva Broekema.

Kasteel Ruurlo

45 werken van Carel Willink vonden hier een monumentaal thuis. De werken tonen de ontwikkelingen van Willink, van het zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot het beroemde ‘Portret van Mathilde’. Het is uniek en adembenemend mooi om zoveel werken van Willink bij elkaar te zien. De theatrale, vaak extravagante creaties die modeontwerpster Fong Leng voor Mathilde Willink maakte, vervolmaken de expositie. Die creaties komen immers weer terug in de werken van Carel Willink.

Tip Café MORE by Loetje kunt terecht voor koffie, gebak, een hapje, drankje of een complete lunch

Prijs: € 12,50/€ 15* (inclusief vervoer, exclusief toegang Kasteel Ruurlo en Museum MORE Gorssel)

(*€ 12,50 bij minimaal 40 deelnemers of meer, € 15,- bij minimaal 35 deelnemers)

Toegang MORE Morssel voor houders Museumkaart en Bankgiro Loterij VIP-kaart € 3,- toeslag ivm grote expositie. Normaal € 18, (incl. € 3,- toeslag)

Toegang MORE Kasteel Ruurlo voor houders Museumkaart en Bankgiro Loterij VIP-kaart gratis. Normaal € 12,-

Deze tocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Opstapplaatsen en –tijden

09.00 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.15 uur: Roelof Hartplein

09.30 uur: Station RAI

Terug in Amsterdam: 17.30 – 18.00 uur

 Voor boekingen (u komt dan op de wachtlijst), klik hier.  

Geen internet? Neem contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt €15,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij 40 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

—————————————————————–

Nieuw jaar, nieuwe plannen!

Binnenkort meer informatie over

18 januari Dagje Delft

25 januari Museumdagtocht Den Bosch

Save

Save

Advertenties

22 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. margo schreef:

  altijd heel gezellig om met de groen-grijsbus mee te gaan.

 3. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 4. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 7. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 8. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 9. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 10. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 11. margo schreef:

  is het geen goed idee om met de stadspas naar de Zaanse schans te gaan?
  lijkt mij heel erg leuk, zie jullie bij de waterleiding duinen. groeten margo

 12. Harmen van de Beek schreef:

  Wat heb ik weer genoten afgelopen tijdens de DAGTOCHT OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM van 23 november 2017. Zelfs de regen kon/kan daar niets aan veranderen. Lekker in de bus, de regen tikt op de ramen, mensen babbelen gezellig met elkaar en dan zit ik gewoon volledig vredig en voldaan te wezen.

  Het weer werkte goed mee in in het openluchtmuseum, want in die tijd was het overwegend droog. Volgende keer ga ik weer mee! Ik heb lang niet alles gezien en gefotografeerd. Vooral weer dank aan de vrijwilligers die het weer mogelijk gemaakt hebben.

 13. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 14. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 15. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 16. Isabel de cock schreef:

  Lieve groengrijze bus gaan we ook een keertje naar de Efteling toe groetjes isabel

 17. Sara schreef:

  Hallo
  Ik heb een idee van kerst dagen ook een leuke dagtocht te doen.gr. sara

 18. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 19. Irusia Zimmer schreef:

  Afgelopen vrijdag 26 oktober naar Groningen en heb weer kunnen genieten van de stad en het Groninger museum! De dagtrip was zeer de moeite waard onder leiding van Thea Seinen en de nieuwe chauffer Roland. Groen Grijs bus: Reuze bedankt voor deze mogelijkheid om mee te reizen.
  Ben benieuwd naar een volgende ( culturele ) dagtrip. Wellicht de Delta werken in Zeeland? Of Maastricht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s