Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 

IN LIJN MET HET LANDELIJKE BELEID MET BETREKKING TOT HET CORONAVIRUS PASSEN WIJ HET PROGRAMMA VAN DE GROENGRIJS BUS AAN.

ALLE DAGTOCHTEN TOT 1 JUNI WORDEN GEANNULEERD OF OPGESCHORT

17 APRIL DORDRECHT

DE TOCHT NAAR DORDRECHT VAN 17 APRIL DIE VERMELD STAAT IN WIJKKRANT IS TOT NADER ORDER UITGESTELD

DE MUSEUMTOCHT DEN HAAG 24 APRIL DIE VERMELD STAAT IN DE KRANT VAN HUIS VAN DE WIJK LYDIA GAAT NIET DOOR


DEZE TOCHT GAAT NIET DOOR

DE EXPOSITIE IS NU WEL ONLINE TE ZIEN VIA DE VOLGENDE LINK https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2761/nl/digitale-tentoonstelling-picasso-amp-matisse-beauty-is-a-line?fbclid=IwAR0-HE0Lm9JPvGoj3ZDhhqyt8K6J6jT4NlqFUAq8-YA24envqv_tl7Y39WM

 

Vrijdag 8 mei 2020

MUSEUMTOCHT ENSCHEDE

Rijksmuseum Twenthe met Picasso & Matisse

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Pablo Picasso, Der Stier, 1946, Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, co Pictoright A’dam 2019 lowres

Pablo Picasso, Der Stier, 1946, Kunstmuseum Pablo Picasso, Munster, Pictoright A’dam 2019

Vrijdag 8 mei rijdt de Groengrijs bus richting Enschede voor de expositie ‘Picasso & Matisse. Beauty is a line’ in Rijksmuseum Twenthe met ruim 40 werken van beide kunstenaars o.a. uit de collectie van Kunstmuseum Pablo Picasso, Münster. Picasso en Matisse beheersten als geen ander de kunst van de lijn. Lijnen hebben zoveel zeggingskracht, dat met een simpele pennenstreek een herkenbaar gezicht, figuur of object op papier wordt gezet. Voor Picasso was het tekenen een beginpunt van het creatieve proces. Matisse tekende zelf op dat zijn lijntekeningen de puurste, meest directe vertaling van zijn emoties zijn. Naast het werk van Picasso en Matisse is er ook werk van tijdgenoten te bewonderen. Deze werken zijn afkomstig uit de veelzijdige collectie van Rijksmuseum Twenthe en uit (internationale) collecties. Je ziet er werken van onder meer Ernst Ludwig Kirchner, Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop, Charley Toorop, Jan Sluijters en Zoro Feigl. Via de Podcatcher is de gratis audiotour te beluisteren.

Naast deze tijdelijke expositie heeft Rijksmuseum Twenthe nog zoveel meer te bieden. In de Schatkamers zijn de hoogtepunten uit de eigen collectie te zien, van middeleeuwse altaarstukken en 17de-eeuws keramiek tot portrettengalerij en de prachtigste landschappen.

Op tien minuten loopafstand vindt u De Museumfabriek een verrassend museum met uitgebreide natuur- en cultuurhistorische collecties die uit meerdere exposities bestaat. Natuur, techniek, textielindustrie, luchtvaart, het komt allemaal aan bod. In de Museumwinkel liggen prachtige tafellakens en theedoeken die in het museum worden geweven op het eigen Jacquard weefgetouw.

Nog tijd over? Maak dan een wandeling door de nabijgelegen Roomwijk, de wijk die na de vuurwerkramp is herbouwd. De plattegrond vind je hier https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/assets.uitinenschede.nl/pdf/Folder-plattegrond-Roombeek-2018_web.pdf?mtime=20180802141049

Voor bezienswaardigheden, de leukste winkelstraten, culinaire adresjes en plattegronden https://issuu.com/enschedepromotie/docs/ontdek___beleef_nl_web

Voor handige stadsplattegrond https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/assets.uitinenschede.nl/pdf/Scheur-plattegrond-2018-NED-web.pdf?mtime=20180807110650

Wanneer: vrijdag 8 mei 2020

Prijs: € 15 bij minimaal 35 deelnemers, € 12,50 bij 45 of meer deelnemers (exclusief entree musea)

Entree Rijksmuseum Twenthe: € 15,- Museumkaart, Bankgiroloterij VIP kaart en Rembrandtpas gratis. Entree Museumfabriek: € 8,50. Met Museumkaart en Bankgiroloterij VIP kaart gratis.

Deze tocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Opstapplaatsen en -tijden

08.10 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.30 uur: Roelof Hartplein

08.50 uur: RAI (onder het viaduct voor de ingang)

11.00 – 11.15 uur: Aankomst Enschede

16.00 uur: Vertrek Enschede (verzamelen 15.45 uur)

Ca. 18.00 – 18.30 uur: terug in Amsterdam

Boeken 

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER  Had u zich al aangemeld voor deze tocht, dan heeft u inmiddels een mail ontvangen met een link naar het boekingsformulier.

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via 06-45729511, de voicemail van Denise Junge. Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer en reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 15,- bij minimaal 35 deelnemers per bus. Bij 45 deelnemers of meer per bus bedraagt de prijs € 12,50 per bus. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Foto’s: Rijksmuseum Twenthe, Museumfabriek en Groengrijs/Thea Seinen

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

 

DEZE TOCHT GAAT VRIJDAG 22 MEI NIET DOOR

DAGTOCHT ONTDEK ANTWERPEN

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

72_dpi_klein-MVC_VC_1217_fin

Vrijdag 22 mei koerst de Groengrijs bus naar Antwerpen. We zetten je aan de Scheldekade af. Vandaar sta je binnen een kwartier in het historische hart met zijn bekende winkelstraten en pleinen met op iedere hoek een gezellig café, brasserie en terras. Je hebt de hele dag tot je beschikking. Wandel door het historische centrum van Antwerpen langs de mooiste monumenten, van het imposante stadhuis dat een schoolvoorbeeld is van pure renaissance tot laatgotische panden met prachtige gevelversieringen aan de Grote Markt. Ook een bezoek waard is ‘Het Zuid’, de wijk met statige herenhuizen, boulevards en mooie pleinen. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wordt het een bezoek aan het Rubenshuis en het MAS (Museum aan de Stroom) op ‘Het Eilandje’? Hou je van glitter en glamour dan is DIVA iets voor jou. Dit is het museum waar alles in het teken staat van diamanten, briljanten, juwelen en zilverwerk.

Voorpret

Ga naar https://www.visitantwerpen.be/nl voor tips en ideeën om alles uit je dagje Antwerpen te halen.

Download de Antwerp Museum App compleet met routes o.a. stripmuren en beelden, maar ook een ontmoeting met Peter Paul Rubens in zijn huis op de Wapper. Echt een aanrader! Gratis te downloaden via

https://apps.apple.com/be/app/id1105355797

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.digipolis.ama

Gratis stadsplattegrondjes haal je bij het bezoekerscentrum aan de Grote Markt

Wanneer: vrijdag 22 mei 2020

Prijs: € 15 (bij minimaal 35 deelnemers), € 12,50 (bij minimaal 45 deelnemers of meer)

Opstaptijden en –plaatsen:

08.35 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.45 uur: Station RAI onder het viaduct

09.00 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112

09.10 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

Aankomst Antwerpen: ca. 12.00 uur

Vertrek Antwerpen: 17.30 uur

Retour Amsterdam: ca. 19.30 – 20.00 uur

Boeken:

U kunt boeken via het boekingsformulier, KLIK HIER  Had u zich al aangemeld voor deze tocht, dan heeft u inmiddels een mail ontvangen met een link naar het boekingsformulier.

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via 06-45729511, de voicemail van Denise Junge. Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer en reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen. Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 15,- bij minimaal 35 deelnemers per bus. Bij 45 deelnemers of meer per bus bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

web-Shopping_5

Foto’s: antwerpen.be

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

———————————————————————————————————

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

49 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 11. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 12. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 13. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 14. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

 15. Leuntje Spil- Spier schreef:

  Beste Wimmie,
  Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
  Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
  Hoe gaat het met je ?
  Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
  Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
  Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
  Hartelijke groeten van,
  Douwe en leny(Leuntje)

 16. J.W. Stofkoper van Nijenrodeweg 884 1081 BG Amsterdam schreef:

  Suggestie om een uitje te organiseren naar de historische stoomtram Hoorn medemblik . Voor die mensen die zich nog Bello kunnen herinneren en of een dagje bij het bakkersmuseum / oude centrum willen doorbrengen. Verdere informatie geef ik binnenkort. groet, Wim Stofkoper

 17. betty van luin schreef:

  in de planning 22 maart Antwerpen ? 29 maart Herenveen ??

 18. Anna schreef:

  Gaan jullie ook een keer naar giethoorn???

 19. Peter Reijnen schreef:

  Ik las dat het met de NS vanuit Amsterdam ruim 4 uur rijden is naar de Stormvloedkering. Niet te doen op een dag.
  Ik zou heel graag Neerlands trots bekijken. Kunt u misschien een tocht organiseren?
  Bedankt voor uw reactie
  Peter

  • theaseinen schreef:

   dag Peter

   we gaan geregeld naar Zeeland en stoppen als het even kan bij de stormvloedkering, de Oosterscheldekering. Houd de ea in de gaten

   Thea Seinen
   Vrijwilliger Communicatie en programmering

 20. Anna schreef:

  Hallo is Gorinchem ook een leuke uitstapje??

 21. Raina Zichterman schreef:

  Bedankt voor de leuke dagtocht naar de tentoonstelling van de Duitse expressionisten. Het was prachtig. En ook de tuin, ontworpen door Piet Oudolf. Onze begeleidster was zo aardig om ons door de tuin te begeleiden. Dank daarvoor. En ook dank aan de vriendelijke en goed chauffeur. Het was een geslaagde dagtocht.

 22. Annelies schreef:

  Ik vind het fantastisch dat dit bestaat en ik volg het al een tijdje om te kijken of er iets voor mij bijzit,maar het valt me op dat veel van de tochten naar musea in grote steden gaan. Tocht naar de natuur zou mijn voorkeur hebben bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden,Doesburg of Landart Flevoland. En als ze erzijn zijn ze binnen notime vol… naar een museum in een stad kan ook prima met OV,natuur is moeilijker bereikbaar als je geen auto hebt….

 23. Anna schreef:

  Goede morgen. Is er nog een planning naar giethoorn?

 24. Titia schreef:

  Ik vind het fantastisch dat u deze tochten organiseert,maar het valt me op dat er veel dagtochten naar musea gaan in grote steden.Juist omdat je in amsterdam woont is er misschien behoefte aan natuur en die is moeilijk bereikbaar met OV. Bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden. Of Landart Flevoland schijnt ook heel mooi te zijn,monumentaal werk van beroemde kunstenaars in de natuur. Of garnalentocht vanuit den oever naar het wad.
  Zag net dagtocht Texel,daar heb ik me meteen voor opgegeven….

 25. Els Stoop schreef:

  Kan ik mij opgeven voor een nieuwsbrief van al jullie dagtochten….ben benieuwd naar nieuwe tripjes en leuke mensen te ontmoeten. Groeten Els

  • groengrijs schreef:

   Een nieuwsbrief is er op dit moment nog niet, Els. Kijk svp bovenaan bij ”Tochten in de Planning” en “Stadspas Tochten” voor actuele info. Ook kun je aan de rechterkant onder het kopje ”Meta” klikken op Berichten RSS en ons volgen. Een RSS feed kun je goed vergelijken met een nieuwsbrief.

 26. Anna schreef:

  Gaan jullie ook nog naar kerst markten??

 27. John Melskens schreef:

  Beste Thea, zijn jullie al eens naar het Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe geweest? Met aansluitend natuurlijk het Kröller Müller museum? Een idee voor in de lente van 2020….?

  • theaseinen schreef:

   goed idee John, maar dat wordt een te dure trip. Alleen al de entree park en museum, park € 10 plus € 9,95 museum, lees € 19,95 plus € 10 – € 15 voor vervoer. Daar krijgen we de bus niet mee vol, een fikse korting is niet bespreekbaar, hebben we al geprobeerd

 28. Titia schreef:

  Jammer,maar gaan mensen dan alleen mee omdat het goedkoop is? Het is inderdaad goedkoop…..Er moet toch ook een groep zijn die meegaat omdat ze er anders nooit komen,dat geldt ook voor de hoge veluwe ,slecht bereikbaar met ov. En die bereid zijn om daar iets meer voor te betalen….
  Is Doesburg of bloesemtocht langs de Linge een idee voor het voorjaar ?

 29. theaseinen schreef:

  goede morgen Titia, met de Hoge Veluwe krijgen we de bus niet vol genoeg. We hebben het paar keer geprobeerd. De hoge prijs komt mede omdat veel mensen geen museumkaart of andere kortingskaart hebben en er ook voor de toegang tot het park moet worden betaald. Bij deze organisatie is helaas geen korting te bedingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s