Amsterdam e.o. Tochten in de planning

Vrijdag 19 oktober

VOLGEBOEKT***STEDENTRIPJE GOUDA***WACHTLIJST

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

VVV_Horeca_Visbanken_3(3)

Vrijdag 19 oktober brengt de Groengrijs bus u naar het historische en gezellige centrum van Gouda. Gouda is wereldwijd bekend vanwege de kaas, de kaarsen en de heerlijke siroopwafels.

Gouda telt vele bezienswaardigheden zoals de beroemde Goudse Waag, het monumentale stadhuis en de Sint Janskerk, de langste kerk van Nederland met zijn schitterende gebrandschilderde ramen. Ga naar het Gouda museum of kom alles aan de weet over de siroopwafels tijdens een bezoek aan de Siroopwafelfabriek. Het centrum van Gouda is lekker compact. Hofjes, winkelstraten met een gevarieerd aanbod, grachten en terrassen, het is allemaal op loopafstand van elkaar. Niet voor niets is Gouda uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2015-2017.

Voor nog meer tips voor een leuke dag in Gouda: https://welkomingouda.nl/

pdf brochure boordevol tips is te downloaden via https://welkomingouda.nl/over-gouda/brochure-welkom-in-gouda

 

Prijs: € 10,-

Opstapplaatsen en –tijden

09.15 uur: De Mirandalaan t/o ingang De Mirandabad

09.20 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station, fietsenstalling en halte tram 4). Bereikbaar met metro 50, metro 51, metro 52, lbus 62 en 65). OPGELET TOT JULI 2019 KOMT LIJN 4 NIET MEER BIJ DE RAI

09.30 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112 (verzamelen 09.15 uur)

09.45 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A (verzamelen 09.30 uur)

Terug in Amsterdam : 17.00 uur

Deze tocht gaat door!

Boeken (u komt dan op de wachtlijst voor deze dagtocht)Klik hier

Na het invullen van het getoonde formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van plaatsing op de wachtlijst. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Foto’s: welkomingouda.nl


DINSDAG 23 OKTOBER

DAGTOCHT LEEUWARDEN

Dinsdag 23 oktober organiseert de Elisabeth Otter-Knoll Stichting een dagtocht naar Leeuwarden voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Escher op reis’ Onderweg maken we nog een stop voor een bezoek aan het mooie Afsluitdijk Wadden Center waar de koffie met gebak klaarstaat. Boekingen gaan via de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Zie onderstaande flyer.

IMG_3327

—————————————————————————————————————–

Vrijdag 26 oktober

DAGTOCHT GRONINGEN

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Live ontmoeting met Freek en Hella de Jonge – 3 topexposities in het Groninger Museum – Ontdek de monumentale en gezellige binnenstad –

Hella en Freek de Jonge. Foto Anton Corbijn©

Foto: Anton Corbijn

Vrijdag 26 oktober brengt de Groengrijs bus u naar Groningen. Daar krijgt u de unieke kans Freek en Hella de Jonge van dichtbij mee te maken in het kader van ‘Het volle leven’, de real life exhibition van Freek en Hella de Jonge. Zes weken lang gunnen ze ons een kijkje in hun leven. Ze zijn van ‘s morgens tien tot ‘s middags vijf uur in het Groninger museum aanwezig.Stel hun uw vragen, kijk hoe ze in de keuken hun lunch voorbereiden of woon een van de performances bij. Dagelijks is een gast aanwezig waarmee Freek en Hella in gesprek gaan. De ene keer is dat een schrijver, kunstenaar of ontwerper, de andere keer een columnist, artiest of wetenschapper. Gasten zijn o.a. Connie Palmen, Daan Roosegaarde en het ex-danspaar Han Ebbelaar en Alexandra Radius.

De kasten in een van de ruimtes waarin ze verblijven puilen uit van de boeken, cd’s, platen en video’s die zij de afgelopen 50 jaar verzamelden. Ook is een verzameling kunst uit de eigen collectie te zien. Van Hella zijn er de sculpturen van brons en keramiek te bewonderen. De mozaïeken zijn een gezamenlijk project van Hella en Freek de Jonge. En tot slot zijn er nog de zes enorme, indrukwekkende portretten die speciaal voor deze gelegenheid door topfotografen zijn gemaakt, o.a. Anton Corbijn (foto bij dit artikel), Willem Diepraam en Robin de Puy.

En er is meer

En als u toch in het Groninger museum bent, dan kunt u meteen de expositie ‘Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928’ bezoeken. Het is een prachtige overzichtstentoonstelling van de werken van een groep jonge Groninger kunstenaars die deel uitmaakten van Kunstkring De Ploeg. Naast de mooie vaste collectie van het Groninger Museum kunt u ook nog het werk van David LaChapelle bewonderen, een van de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Hij staat bekend om zijn spectaculaire, kleurrijke en vaak controversiele portretten van beroemdheden.

De stad in

Groningen is de stad van cultuur en architectuur. Neem alleen al het prachtige station, het 400 jaar oude Goudkantoor en het Groninger Museum van architect Alessandro Mendini. In Groningen is het prima winkelen. Favoriete winkelstraten zijn de Folkingestraat, de Zwanestraat en de Grote en de Kleine Elleboog. Winkels en terrasjes vindt u op en rond de bekende pleinen zoals de Vismarkt en de Grote Markt. Loop op de Grote Markt meteen even bij de VVV binnen als u op zoek bent naar actuele tips om alles uit uw stedentripje te halen.

Prijs: € 15/€ 17,50* (inclusief vervoer, exclusief entree € 15,- Groninger museum)

(*€ 15 bij minimaal 40 deelnemers of meer, € 17,50 bij minimaal 35 deelnemers)

Toegang Groninger Museum: € 15,- Gratis voor houders Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-kaart en Rembrandtpas

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Opstapplaatsen en –tijden

08.45 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad (Bereikbaar met bus 62, halte President Kennedylaan/Waalstraat)

09.00 uur: Roelof Hartplein (verzamelen 08.50 uur)

09.15 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station, fietsenstalling en halte tram 4. Bereikbaar met metro 50, metro 51, metro 52, bus 62 en 65). OPGELET TOT JULI 2019 KOMT LIJN 4 NIET MEER BIJ DE RAI

Vertrek Groningen: 17.00 uur (verzamelen 16.45 uur)

Terug in Amsterdam: ca. 19.00 uur

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier door op de volgende link te klikken: https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

*Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 17,50 bij minimaal 35 deelnemers. Bij 40 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 15. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

 

 

Foto’s: Anton Corbijn, Groninger Museum, Groengrijs/Thea Seinen

 

—————————————————————————————————————————————-

Vrijdag 14 december

 GOUDA BIJ KAARSLICHT

 KAARJESAVOND_20150123

Ga vrijdag 14 december mee naar Gouda en ervaar die heerlijke kerstsfeer en de feestelijke lichtjesavond ‘Gouda bij kaarslicht’. Zodra het gaat schemeren worden 100 duizenden kaarsjes ontstoken. Straten, stegen, hofjes, pleinen, historische monumenten, heel de middeleeuwse binnenstad van Gouda gaat gehuld in zacht, sfeervol kaarslicht. Het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op de Markt vormt de feestelijke finale van deze unieke avond.

U arriveert al ’s middags, zodat u alle tijd hebt om de historische binnenstad met zijn talloze monumenten te ontdekken. Luister naar kerstkoren, geniet van straattheater, wandel langs de mooie kerstetalages in de winkelstraten en bezoek de Winterfair in de schitterende Sint Jan, de langste kerk van Nederland met zijn 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Daar staan kramen met kerstdecoraties, kerstartikelen, woon- en terrasaccessoires om uw huis in kerstsfeer te brengen. Hier vindt u delicatessen, wijnen, dranken en vaak ambachtelijk gemaakte kerstcadeaus. Een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Tussen 19:00 uur en 20.00 uur wordt de verlichting van de grote kerstboom op de Markt ontstoken. Na deze feestelijke afsluiting van de avond lopen we op ons gemak weer richting bus.

Datum: vrijdag 14 december 2018

Prijs: 12,50 per persoon (inclusief vervoer)

Opstapplaatsen en –tijden

13.50 uur: De Mirandalaan t/o ingang De Mirandabad

14.00 uur: Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station, fietsenstalling en halte tram 4). Bereikbaar met metro 50, metro 51, metro 52, lbus 62 en 65). OPGELET TOT JULI 2019 KOMT LIJN 4 NIET MEER BIJ DE RAI

14.30 uur: NS station Lelylaan (aan de kant van de tram t.o. Subway, niet bij de bussen)

Vertrek Gouda: 21.00 -21.30 uur

GENOEMDE TIJDEN ZIJN VERTREKTIJDEN. ZORG DAT U OP TIJD BENT DE BUS WACHT NIET

Om te boeken Klik hier

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor informatie en last-minute zaken bel Thea Seinen: 06-46138897

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Save

Advertenties

18 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. margo schreef:

  altijd heel gezellig om met de groen-grijsbus mee te gaan.

 3. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 4. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 7. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 8. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 9. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 10. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 11. margo schreef:

  is het geen goed idee om met de stadspas naar de Zaanse schans te gaan?
  lijkt mij heel erg leuk, zie jullie bij de waterleiding duinen. groeten margo

 12. Harmen van de Beek schreef:

  Wat heb ik weer genoten afgelopen tijdens de DAGTOCHT OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM van 23 november 2017. Zelfs de regen kon/kan daar niets aan veranderen. Lekker in de bus, de regen tikt op de ramen, mensen babbelen gezellig met elkaar en dan zit ik gewoon volledig vredig en voldaan te wezen.

  Het weer werkte goed mee in in het openluchtmuseum, want in die tijd was het overwegend droog. Volgende keer ga ik weer mee! Ik heb lang niet alles gezien en gefotografeerd. Vooral weer dank aan de vrijwilligers die het weer mogelijk gemaakt hebben.

 13. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 14. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 15. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 16. Isabel de cock schreef:

  Lieve groengrijze bus gaan we ook een keertje naar de Efteling toe groetjes isabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s