Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 

Vrijdag 22 februari

MUSEUM-DAGTOCHT ROTTERDAM

BAUHAUS, MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

In samenwerking met Huis van de wijk Lydia

 

de huidige achterkant van museum boijmans van beuningen. foto aad hoogendoorn.

Vrijdag 22 februari rijdt de Groengrijs bus naar Rotterdam voor de tentoonstelling ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’ Met deze tentoonstelling pakt Museum Boijmans van Beuning nog één keer groots uit voordat het museum sluit voor de grote renovatie.

In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, de revolutionaire kunst- en ontwerpschool waarvan de invloed nog steeds voelbaar is. Bijna 800 objecten – kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur – geven je unieke inzage in de inspirerende wisselwerking tussen Nederland en het Bauhaus door de jaren heen.

Dromen van een nieuwe wereld en zoeken naar eenvoud en functionaliteit behoren tot de beginselen van het Bauhaus. In 1919 sticht architect Walter Gropius in het Duitse Weimar de revolutionaire academie voor architecten, kunstenaars en industrieel ontwerpers. In een tijd dat alleen een kleine bovenlaag zich kostbare en door kunstenaars vormgegeven producten kan permitteren, werkt het Bauhaus vanuit het ideaal om een mooi en functioneel design voor iedereen bereikbaar te maken. De baanbrekende uitgangspunten van de opleiding, later wereldwijd van grote invloed, hebben ook in Nederland nadrukkelijk weerklank gevonden in architectuur, vormgeving en het ontwerponderwijs. Museum Boijmans Van Beuningen legt dit Nederlandse Bauhaus-netwerk voor het eerst in een groot overzicht bloot.

Voor meer informatie: https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen/bauhaus

Interactieve bauhaus-app LINK VOLGT

Om het Nederland Bauhaus-netwerk zichtbaar te maken bezoek je de tentoonstelling met een speciale Bauhaus-app. In één oogopslag zie je hoe en waar de nieuwe denkbeelden door kunstenaars, architecten en ontwerpers met elkaar worden uitgewisseld.

Picasso op papier bij de buren

‘Picasso op papier’ biedt een groots overzicht van zeventig werken van Picasso uit de collectie van Museum Boymans van Beuningen. Hoogtepunten in de tentoonstelling zijn de kleurenlino’s van stillevens, stierengevechten, mythologische voorstellingen en vooral vrouwen. De Kunsthal maakt deel uit van het Museumpark, http://www.kunsthal.nl

En ook

De Groengrijs bus parkeert op het Willemsplein, een centraal gelegen punt aan de voet van de Erasmusbrug. Vanaf daar is het een kwartier lopen naar Boijmans van Beuningen en de vijf andere musea die deel uitmaken van het Museumpark.

Spido heeft zijn aanlegsteiger aan het Willemsplein. Daar stap je in-en uit voor de havenrondvaart https://www.spido.nl/tochten-cruises/rotterdam-havenrondvaart

Zeer de moeite waard is de gezellige Markthal. En niet alleen vanwege de architectuur, maar ook vanwege de kramen met ingrediënten uit alle werelddelen, terrassen en restaurantjes.

Het winkelgebied met de Coolsingel en de Lijnbaan ligt op 16 minuten lopen vanaf het Willemsplein.

Neem uw ov-chip mee als u niet teveel wilt lopen.

De Rotterdam Tourist App wijst je de weg naar musea, attracties en andere highlights https://rotterdam.info/bezoekers-informatie/rotterdam-tourist-app/

Vrijdag 22 februari 2019

Prijs: € 15,- bij minimaal 35 deelnemers, €12,50 bij 40 deelnemers of meer . Exclusief entree musea. Graag met gepast geld betalen.

Entree Boijmans: € 17,50. Gratis t/m 18 jaar, met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP kaart en Rembrandt pas

Opstapplaatsen en -tijden

09.00 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.15 uur: Roelof Hartplein

09.30 uur: Station RAI

Vertrek Rotterdam: 16.00 uur

Terug in Amsterdam: 17.30 – 18.00 uur

De tocht gaat door als er minimaal 35 mensen meegaan.

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier door op de volgende link te klikken: https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

 Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

**Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt €15,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij 40 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

 

EN WAAR GAAT DE REIS 29 MAART NAAR TOE?

DE VOLGENDE DAGTOCHT IN SAMENWERKING MET HUIS VAN DE WIJK LYDIA STAAT GEPLAND VOOR VRIJDAG 29 MAART. WELK MUSEUM, WELKE EXPOSITIE, ZOU JIJ WILLEN BEZOEKEN DIE DAG? LAAT HET ONS WETEN EN LEG UIT WAAROM DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR THEA SEINEN, seinent@xs4all.nl WORD JOUW IDEE VOOR EEN DAGTOCHT WERKELIJKHEID? DAN MAG JE GRATIS MEE. BIJ MEERDERE INZENDERS MET HETZELFDE IDEE GAAT DE GRATIS DAGTOCHT NAAR DEGENE DIE ONS HET IDEE ALS EERSTE MAILDE.

———————————————————————————————————————-

Vrijdag 15 maart

LENTEDAGTOCHT ALKMAAR

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

vvv hart van noordholland 000079_rvf_1982 - version 2Vrijdag 15 maart brengt de Groengrijs bus u naar Alkmaar, die prachtige stad. Wandel door de binnenstad en ontdek de mooiste plekjes. De gezelligste winkelstraten zijn de straten van d’Oude Stad met een ruim winkelaanbod in de monumentale panden. Fan van The Beatles? En wie is dat niet? Dan is een bezoek aan het Beatles museum echt iets voor u. Geïnteresseerd in de geschiedenis en kunst? Dan is het Stedelijk Museum de plek waar u moet zijn. ’s Middags brengen we nog een kort bezoek aan Bergen voor we weer terug rijden naar Amsterdam.

Tips van Thea om de dag zo optimaal mogelijk te besteden volgen.

Vrijdag 15 maart 2019

Prijs: € 12,50 (incl. vervoer Groengrijs bus). Graag met gepast geld betalen.

Opstapplaatsen en -tijden

09.00 uur: De Mirandalaan t/o ingang De Mirandabad

09.15 uur: Station RAI

09.30 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112

09.45 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

Terug in Amsterdam: 17.30 – 18.00 uur

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier door op de volgende link te klikken: https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Voor meer informatie: groengrijsbus@gmail.com

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

 Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

 

 

 

 

Save

Save

Advertenties

34 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. Harmen van de Beek schreef:

  Wat heb ik weer genoten afgelopen tijdens de DAGTOCHT OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM van 23 november 2017. Zelfs de regen kon/kan daar niets aan veranderen. Lekker in de bus, de regen tikt op de ramen, mensen babbelen gezellig met elkaar en dan zit ik gewoon volledig vredig en voldaan te wezen.

  Het weer werkte goed mee in in het openluchtmuseum, want in die tijd was het overwegend droog. Volgende keer ga ik weer mee! Ik heb lang niet alles gezien en gefotografeerd. Vooral weer dank aan de vrijwilligers die het weer mogelijk gemaakt hebben.

 11. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 12. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 13. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 14. Isabel de cock schreef:

  Lieve groengrijze bus gaan we ook een keertje naar de Efteling toe groetjes isabel

 15. Sara schreef:

  Hallo
  Ik heb een idee van kerst dagen ook een leuke dagtocht te doen.gr. sara

 16. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 17. Irusia Zimmer schreef:

  Afgelopen vrijdag 26 oktober naar Groningen en heb weer kunnen genieten van de stad en het Groninger museum! De dagtrip was zeer de moeite waard onder leiding van Thea Seinen en de nieuwe chauffer Roland. Groen Grijs bus: Reuze bedankt voor deze mogelijkheid om mee te reizen.
  Ben benieuwd naar een volgende ( culturele ) dagtrip. Wellicht de Delta werken in Zeeland? Of Maastricht?

 18. Riek Kwaspen schreef:

  Hartstikke leuk de tocht naar lichtstad Gouda. Geweldig gedaan door Thea en een zeer fijne chauffeur. We gaan vast nog meer mee. Dank jullie wel. Groeten Buurtjes Jozef Istaelskade

 19. Gemma schreef:

  De Dagtocht naar Gemeentemuseum Den Haag en Museum Beelden aan Zee in Scheveningen was fantastisch georganiseerd. Alles liep op rolletjes. Tot de volgende keer en fijne feestdagen gewenst.

 20. wmc Houwert schreef:

  Dankzij een afzegging kon ik mee naar More!!!Wat een geweldige belevenis om ook dit te bezichtigen!!! Veel dank .
  W.M.C.Houwert

 21. Gemma schreef:

  Was weer een topdag afgelopen zaterdag naar Gorssel en Ruurlo. Hartelijk dank Thea en Ronald! Wens jullie een heel mooi en gezond 2019.

 22. wmc Houwert schreef:

  Ik ben niet aanwezig in Den Bosch helaas maar ben erg benieuwd naar volgende excursie!
  Hoop dat ik dan op tijd kan meedoen!!!
  Wimmie Houwert-Havelaar

  • theaseinen schreef:

   De volgende tocht ism Lydia wordt Bauhaus Rotterdam. Hou de site in de gaten, ik zet m er deze week op, Thea namens Groengrijs team

  • Leuntje Spil- Spier schreef:

   Beste Wimmie,
   Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
   Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
   Hoe gaat het met je ?
   Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
   Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
   Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
   Hartelijke groeten van,
   Douwe en leny(Leuntje)

   • Wimmie Houwert-Havelaar schreef:

    Leuk om je te ontmoeten, maar eerlijk gezegd kan ik me er niet veel van herinneren. Senior moments! In welke omstandigheden hebben we elkaar ontmoet??? Mogelijk helpt me dat !
    Vriendelijke groet WImmie Houwert
    wmc_houwert@hotmail.com

 23. Annelies schreef:

  Is het een idee om een dagtocht naar de Biesbosch tedoen? Er zijn vandaaruit vaartochten door de Biesbosch. Het is moeilijk om daar met het OV te komen…

 24. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s