Amsterdam e.o. Tochten in de planning

Er is nog plaats, dus boek snel

22 september

Dagtocht Wassenaar en Scheveningen

MET BEZOEK AAN MUSEUM VOORLINDEN WASSENAAR
In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

IMG_5962

Ontwerp tuin: Piet Oudolf. Foto: Vereniging Groengrijs/Thea Seinen.

Kunst- en tuinliefhebbers opgelet! De Groengrijs bus rijdt vrijdag 22 september naar Wassenaar voor een bezoek aan het alom geprezen particuliere Museum Voorlinden in Wassenaar. Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland gingen u al voor in dit nieuwe museum met de omvangrijke privécollectie van kunstverzamelaar Joop van den Caldenborgh.

Museum Voorlinden is een museum, waar het daglicht via de ingenieuze dakconstructie en de enorme glaswanden van alle kanten binnenvalt. In- en exterieur sluiten naadloos op elkaar aan. Vanuit het museum is het zicht op de tuin van ontwerper Piet Oudolf en de omringende natuur riant.

Museum Voorlinden is een museum om te ervaren. Waan je op de bodem onder water in ‘Swimming Pool’ van Leandro Erlich, voel je klein bij het stel ‘Couple under an Umbrella’ van Ron Mueck en dwaal door het enorme cortenstalen werk ‘Open Ended’ van Richard Serra met zijn enorme afmetingen en een gewicht van maar liefst 216 ton.

Mueck_Voorlinden_AntoineVanKaam_download

Couple under an Umbrella van Ron Mueck. Foto: Museum Voorlinden/Antoine van Kaam

MuseumVoorlinden-RichardSerra-OpenEnded-AntoineVanKaam

Open Ended van Richard Serra. Foto: Museum Voorlinden/Antoine van Kaam

Het hele landgoed met zijn lanen, eeuwenoude bomen en grazige weilanden roepen herinneringen op aan vakanties in de Engelse countryside. In het landhuis bevindt zich het restaurant met een groot terras.

Museum Voorlinden is goed toegankelijk met rollator en buggy

Meer informatie vindt u op http://www.voorlinden.nl

Van Museum Voorlinden brengt de Groengrijs bus u naar Scheveningen om nog even te flaneren op de pier, te wandelen langs het strand of het museum Beelden aan Zee te bezoeken. Gratis met Museumkaart, Vereniging Rembrandt en BankGiroLoterij VIP.

Meer informatie vindt u op beeldenaanzee.nl

Wanneer

Vrijdag 22 september 2017

Prijs: € 25

Inclusief: € 15 toegang Museum Voorlinden (museumkaart niet geldig!) en € 10 vervoer met onze comfortabele touringcar

Opstapplaats en vertrektijden

10.00 uur Roelof Hartplein

16.00 uur vertrek Scheveningen

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken en betalen

Tot en met 20 september kunt u boeken door een mail te sturen naar groengrijsbus@gmail.com onder vermelding van uw naam, datum en naam dagtocht. Voor vragen Thea Seinen, Communicatie en programmering Vereniging Groengrijs,  06-46138897.

U betaalt contant (graag met gepast geld) aan de gids en begeleider van de Groengrijs bus

De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.

IMG_5959

Foto: Vereniging Groengrijs/Thea Seinen

KRIJGT U NAV UW VOICEMAIL GEEN REACTIE? DAN KAN HET ZIJN DAT U VERGETEN BENT UW NUMMER ACHTER TE LATEN EN DAT DOOR HET ONTBREKEN VAN NUMMERHERKENING U NIET TERUGGEBELD KUNT WORDEN. BEL ONS NOG EENS OF STUUR EEN MAIL.

Kijktip

De bouw en inrichting van het museum was op de voet te volgen in twee boeiende documentaires van Kunstuur, https://www.npo.nl/kunstuur/04-09-2016/AT_2062180

 

 

——————————————————————————————————————————————–

Zondag 1 oktober

DAGJE MAASTRICHT

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

Zondag 1 oktober rijdt de Groengrijs bus naar Maastricht. Daar is het net als altijd goed winkelen, flaneren, eten en drinken. Neem je museumkaart mee om bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum en Museum aan het Vrijthof te bezoeken. De moeite waard is een korte rondvaart op de Maas. Een leuke extra is de Fiësta eurasia, de internationale markt die uit een Europese en een Aziatische markt bestaat. Specialiteiten uit alle hoeken van Europa en Azië vind je hier. Op de Foodcourt van de Fiësta eurasia is het genieten van de meest uiteenlopende gerechten en heerlijke drankjes. ‘Live’ muziek maakt het marktfeest compleet. Onderweg geeft het Groengrijs team tips om je dagje Maastricht optimaal te benutten.

Plan je bezoek

Op www.bezoekmaastricht.nl vind je de leukste winkelstraten, bezienswaardigheden, musea en informatie over de evenementen die 1 oktober plaatsvinden. Voor een korte rondvaart op de Maas (vooraf bespreken) www.stipthout.nl

Wanneer: zondag 1 oktober

Kosten: € 15 euro per persoon (inclusief vervoer)

Opstapplaatsen en vertrektijden

08.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.00 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

Kunt u niet naar de opstapplaats komen? Bel dan de HeenenWeer. Voor 1 euro halen we u op en brengen u weer thuis. Boek uw rit zo snel mogelijk via 06-28181343 Niet geschikt voor rollators en rolstoelen.

——————————————————————————————————————————————-

 

Zaterdag 19 augustus

MOSSELDAG YERSEKE

Ben je een mosseliefhebber? Ga zaterdag 19 augustus met ons mee in de Groengrijs bus naar Yerseke. In dit mooie dorp is er de jaarlijkse Mosseldag. Yerseke wordt in Europa gezien als het mosselcentrum van Europa. Dat wordt mosselen eten voor een prikkie aan lange tafels in de haven. In de paviljoens van de Mosselwereld krijg je een goed beeld hoe de mossel leeft en groeit, van mosselzaad dat uitgezaaid wordt op de mosselpercelen tot het opvissen. Er zijn kookdemonstraties met de lekkerste mosselrecepten. ’s Middags is er de Vlootschouw en het Admiraal zeilen met de bruine vloot. Het Dweilbandfestival geeft een extra feestelijk accent aan het geheel.

Hierbij de link voor het voorlopige programma

https://yersekepromotie.nl/mosseldag-2017

Vertrektijden en opstapplaatsen:

08.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.00 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

Kosten: € 15 euro per persoon

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

Met de HeenenWeer naar de opstapplaats

Wilt u graag met de Groengrijs bus mee, maar kunt u niet naar de opstapplaats komen? Bel dan de HeenenWeer. Wij halen u op en brengen u na afloop van uw tochtje weer thuis. Boek uw rit zo snel mogelijk op 06-28181343 zodat u zeker weet dat we plaats hebben. Kosten 1 euro per rit. Niet geschikt voor rollators of rolstoelen. De HeenenWeer rijdt in de Pijp/Rivierenbuurt.

————————————————————————————————————————————————-

Vrijdag 14 juli

DAGTOCHT IJMUIDEN

Vrijdagochtend 14 juli rijdt de Groengrijs bus naar IJmuiden. Ga met ons mee en ontdek de rauwe schoonheid van IJmuiden, de maritieme toegangspoort tot Amsterdam. Bezoek de haven en wandel langs het enorm brede strand en door de duinen. Uitwaaien op de 3 kilometer lange pier, ook dat kan. Vanaf de pier heb je een prachtig uitzicht op zee en de komende en vertrekkende schepen. Met een beetje mazzel zwemt er een zeehond of bruinvis langs. Wil je precies weten hoe het met de bouw van de nieuwe zeesluis gaat, het wordt een van de grootste ter wereld, bezoek dan de gratis expositie SHIP. Dol op vis? De beste adressen om een vers visje te eten of mee te nemen voor thuis, ook die vind je in IJmuiden.

Vertrektijden en opstapplaatsen:

09.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

10.00 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

 Vertrek uit IJmuiden ca. 15.30 uur

Kosten: € 10 euro per persoon

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

Met de HeenenWeer naar de opstapplaats

Wilt u graag met de Groengrijs bus mee, maar kunt u niet naar de opstapplaats komen? Bel dan de HeenenWeer. Wij halen u op en brengen u na afloop van uw tochtje weer thuis. Boek uw rit zo snel mogelijk op 06-28181343 zodat u zeker weet dat we plaats hebben. Kosten 1 euro per rit. Niet geschikt voor rollators of rolstoelen. De HeenenWeer rijdt in de Pijp/Rivierenbuurt.

———————————————————————————————————————————————

 

 

Zondag 11 juni

DAGTOCHT

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT TONGEREN

(EN OP DE TERUGWEG BEZOEKJE AAN MAASTRICHT)

 

We vertrekken vroeg uit Amsterdam richting het Belgische Tongeren. Hoe eerder we er zijn des te groter de kans om wat moois te veroveren op de gezellige Antiek- en brocantemarkt. Op zoek naar porselein- en aardewerk antiek speelgoed, een vintage tafeltje, tafellinnen, bestek, een kapstok, emaillen keukenaccessoirses, een spiegel voor de hal of een tuinvaas voor het terras? De kans is klein dat je met lege handen naar huis gaat. Maar liefst 350 standhouders telt de markt en dan zijn er nog een 40-tal antiekzaken met hun unieke collecties.

Alleen al vanwege de sfeer is een bezoek aan de grootste antiek- en brocante markt van de Benelux een bezoek waard. En we zijn niet de enigen die erop af komen, ook Duitsers, Fransen en Britten zijn van de partij. En tijd voor een pauze? Dan zijn er genoeg terrasjes om even neer te ploffen voor een cappucino met taart, een pilske of een gezonde salade. En op de terugweg brengen we een bezoekje aan die heerlijke stad Maastricht omdat die toch op de route ligt.

Download hier de brochure van de antiekmarkt.

Prijs: € 15

Wanneeer: zondag 11 juni

Vertrektijden – en opstapplaatsen:

07.45 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

08.00 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

Foto’s: Toerisme-Tongeren- H. Savenay en Jeroen Broux

Donderdag 18 mei

DAGTOCHT

JAPANSE TUIN CLINGENDAEL EN NOORDWIJK AAN ZEE

De Japanse tuin op landgoed Clingendael is de oudste en allermooiste Japanse tuin van ons land. Donderdag 18 mei kun je de tuin zelf ervaren als je met ons meerijdt in Piet, onze nieuwste comfortabele Groengrijs bus. Grijp je kans, de tuin is maar een paar weken per jaar open en is nu op z’n mooist.

Japanese colors

Foto: iStockphoto

Een tapijt van meer dan 100 soorten mos

Wandel mee met Groengrijs gids Thea Seinen om de schoonheid en de rust van deze unieke tuin te ontdekken. Het jonge blad van de esdoorns zet de tuin in vuur en vlam, de rododendrons en primula’s maken er een lentefeest van. De paden leiden je via knalrode, steile bruggetjes over kabbelend water langs het theepaviljoen, de Japanse tuinlantaarns in vele vormen en maten, watervaten en andere karakteristieke Japanse tuinornamenten. Uniek is het zachte mostapijt dat door de hele tuin ligt uitgerold en uit meer dan 100 (!) soorten mos bestaat. Dit is een tuin om stil van te worden zo mooi.

Met dank aan freule Daisy

Baronesse van Brienen (1871-1939) , die ook wel freule Daisy werd genoemd, heeft de tuin aangelegd. Tijdens een of meer reizen naar Japan heeft zij lantaarns, een watervat, bruggetjes en misschien zelfs het paviljoen naar Nederland laten verschepen.

Bruisend Noordwijk aan zee

Zoals je van de Groengrijs bus gewend bent, zorgen we tijdens onze dagtochten voor afwisseling. Na het bezoek aan de Japanse tuin rijden we naar Noordwijk. Daar arriveren we rond lunchtijd. De rest van de dag heb je alle gelegenheid om een strandwandeling te maken, langs de boulevard te flaneren, het Museum Noordwijk en Space-expo Noordwijk te bezoeken of te gaan winkelen in het gezellige centrum.

Vertrektijden – en opstapplaatsen:

09.20 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

Kosten: € 12,50 euro per persoon

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

 

Gezien de kwetsbaarheid van de tuin is de tuin met rolstoel slechts beperkt toegankelijk, buggy’s zijn niet toegestaan.

———————————————————————————————————————————————–

DONDERDAG 20 april

LENTETOCHT LEIDEN

VAREN, WINKELEN EN DE STAD ONTDEKKEN

Saskia Sterrewacht

Stadsrondvaart Rederij Rembrandt

Donderdag 20 april brengt de Groengrijs bus je naar Leiden. Daar heb je de hele ochtend voor museumbezoek, om te winkelen en lekker te lunchen. Om 14 uur stap je in de gerieflijke rondvaartboot van Rederij Rembrandt met uitleg over de historische punten langs de route en riant uitzicht op de monumenten dankzij het transparante dak.

To do in Leiden

WINKELEN EN TERRASJE PAKKEN

Pieterskwartier, nr. 13 City Guide

Het Quartier Latin van Leiden, smalle straatjes en stegen, bijzondere winkels en gezellige eettentjes

Oude en Nieuwe Rijn

Met terrassen aan het water

Haarlemmerstraat

De langste winkelstraat van Nederland

De Breestraat

Een van de leukste winkelstraten met veel horeca

GRATIS MET MUSEUMKAART

De meeste musea zijn gratis met de Museumkaart

Twee aanraders

Volkenkundenmuseum, nr.3 City Guide

In het Volkenkundenmuseum, Steenstraat 1, Leiden is afgelopen weekend de unieke tentoonstelling Cool Japan geopend http://cooljapan.volkenkunde.nl/

Hortus Botanicus, nr. 4 City Guide

De oudste botanische tuin van Europa met prachtig kassencomplex, een toptuin en lekker terras, www.hortusleiden.nl

https://www.hortusleiden.nl/plan-je-bezoek/adres-route

Vertrek en opstapplaatsen:

09.20 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

Vertrek uit Leiden: 15.30 uur

Kosten: € 13,50 euro per persoon (incl. stadsrondvaart)

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

Museumkaart of Bankgiroloterij VIP Card? Neem hem mee

Witte Singel Sterrewacht Hortus Botanicus luchtfoto

Witte Singel Sterrewacht Hortus Botanicus luchtfoto

Foto’s: Visit Leiden en Rederij Rembrandt

IMG_9383

Groengrijs bus Amsterdam

———————————————————————————————–

GROENGRIJS BUS AMERSFOORT

IN SAMENWERKING MET LEEF3.NU

Naast de bekende witte Groengrijs bus Amsterdam, is er nog de Groengrijs bus met opstapplaatsen in Amersfoort en omgeving. Geregeld organiseren wij excursies waarbij de Groengrijs bus zowel uit Amersfoort als uit Amsterdam vertrekt.

Voor meer informatie: sjaak@smink.nl,  06-51232325

IMG_2186

Groengrijs bus Amersfoort

Save

Save

Save

Save

Save

Advertenties

12 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. margo schreef:

  altijd heel gezellig om met de groen-grijsbus mee te gaan.

 3. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 4. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 7. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 8. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 9. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 10. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 11. margo schreef:

  is het geen goed idee om met de stadspas naar de Zaanse schans te gaan?
  lijkt mij heel erg leuk, zie jullie bij de waterleiding duinen. groeten margo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s