Amsterdam e.o. Tochten in de planning

DEZE TOCHT GAAT DOOR

***volgeboekt***Donderdag 12 december***wachtlijst***

Dagtocht Historisch Delft in kerstsfeer

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

kerstmis 2009 12885

– Wandelen langs historische grachten en monumenten – Gezellig winkelen in kerstsfeer – Gaat dat zien! Pieter de Hooch, die prachtige tentoonstelling – En natuurlijk pauzeren voor een warme choco of glühwein

Donderdag 12 december brengt de Groengrijs bus ons naar Delft, de stad die wereldberoemd is vanwege het Delfts blauw aardewerk,  ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer en het gezellige, historische centrum.

In deze tijd van het jaar staat het historische centrum van Delft in het teken van kerst en oud en nieuw. Loop langs de prachtig versierde etalages. Ga op jacht naar kerstcadeaus en lekkernijen voor de komende feestdagen. Snuif de cultuur op tijdens een stadswandeling langs de historische panden, pleinen en grachten. Plof af en toe neer voor een warme choco of glühwein. Geniet van de schaatsers op de ijsbaan of waag jezelf aan een pirouette.

Aanrader voor kunstliefhebbers

In Museum Prinsenhof is ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer’ te zien. Dit is de allereerste overzichtstentoonstelling van deze 17-de eeuwse schilder die in ons land te zien is. Pieter de Hooch wordt samen met Vermeer internationaal beschouwd als de belangrijkste Delftse meester uit de Gouden Eeuw. Zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd. De belangstelling voor de Pieter de Hoogh expositie is zo overweldigend dat er een tijdslot is ingesteld. Bestel tickets daarom zo snel mogelijk als je zeker weet dat je de tentoonstelling wilt bezoeken. We komen ca. 11 uur in Delft aan. Reserveer voor de zekerheid na 12 uur, want het tijdslot verloopt na een half uur. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt. Entreeprijzen: vanaf 19 jaar € 17,50 (inclusief € 5 toeslag), museumkaart € 5 toeslag, pas Vereniging Rembrandt gratis, geen toeslag. De Bankgiroloterij VIP pas is niet geldig. Link voor tickets website van Museum Prinsenhof Delft.

Wandelroute

Veel van wat Pieter de Hooch schilderde is er nog steeds. Dat ontdek je tijdens de stadswandeling ‘Pieter de Hooch’. Download de route of haal de beschrijving bij het museum. De route start en eindigt op het Sint Agathaplein. Link om de route te downloaden: https://www.delft.com/nl/routes/stadswandelingpieterdehooch/

Toegankelijkheid

De Groengrijs bus zet u op vijf tot tien minuten lopen van het centrum af. Vandaar bezoekt u Delft op eigen gelegenheid. De meeste straten, grachten, pleinen, winkels en horecagelegenheden zijn goed toegankelijk voor rollatorgebruikers. Het historische pand van Museum Prinsenhof is minder goed toegankelijk voor mindervaliden.

Voor toeristische tips Delft: https://www.delft.com/nl/eerste-keer-in-delft

Vrouw Juttenland (2)

Voor winkeltips o.a.: https://www.leuketip.nl/steden/delft/winkels

Geldig: donderdag 12 december 2019

Prijs: € 12,- bij minimaal 35 deelnemers, € 10,- bij minimaal 40 deelnemers*

Opstapplaatsen en –tijden

09.00 uur: De Mirandalaan tegenover De Mirandabad

09.15 uur: Station RAI, onder viaduct tegenover de ingang

09.30 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112

09.45 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

11.00 uur: aankomst Delft

Vertrek Delft: 16.00 uur (verzamelen 15.45 uur)

Terug in Amsterdam: 17.00 – 17.30 uur

Deze tocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Boeken (u komt dan op de wachtlijst)

U kunt boeken via het boekingsformulier, Klik hier

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via de voicemail van 06-45729511. Vermeld duidelijk naam, telefoonnummer en opstapplaats.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 12,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij minimaal 40 deelnemers bedraagt de prijs € 10,-. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

————————————————————

LAST MINUTE AANBIEDING

Zondag 15 december

 KERST IN ANTWERPEN

Antwerpen blijft een heerlijke stad. Rond de feestdagen is er de beroemde kerstmarkt, zijn straten en pleinen feestelijk versierd en is er het enorme winkelaanbod om de laatste kerstinkopen te doen.

Winkelen

Naast de grote kerstmarkt zijn er de winkels diee deze zondag open zijn. Iedere zondag zijn er naast de wel heel toeristische vogeltjesmarkt nog twee leuke markten. Een kleine rommelmarkt (tot 17 uur) vind je op Sint-Jansvliet op een paar minuten lopen van de plaats waar je uit de Groengrijs bus stapt en de Biomarkt op het Falconplein (tot 16 uur) op 5 minuten lopen van Het Eilandje.

Kunst en cultuur

Antwerpen is de stad voor liefhebbers van kunst, cultuur en architectuur. Neem alleen al de vele musea. Er is voor elk wat wils. Wordt het een bezoek aan het Rubenshuis en het MAS (Museum aan de Stroom) op ‘Het Eilandje’? Een topper is het Museum Plantin-Moretus, het enige museum ter wereld dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort. ‘Het Zuid’ is de wijk met statige herenhuizen, boulevards en mooie pleinen. Hier moet je zijn ook zijn voor de vele galeriën en bekende musea als het FOMU (Fotomuseum) en het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen). Een wandeling door het historische hart van Antwerpen voert langs talloze monumenten, van het imposante stadhuis dat een schoolvoorbeeld is van pure renaissance tot laatgotische panden met prachtige gevelversieringen aan de Grote Markt

Culinair genieten

Ook op culinair gebied heeft Antwerpen veel te bieden. Er zijn zoveel restaurants en café’s in alle prijsklassen, met of zonder terras dat kiezen moeilijk wordt. Dat wordt genieten van een garnalenkroket met gefrituurde peterselie en een lekker Belgisch biertje.

Voorpret

Ga naar https://www.visitantwerpen.be/nl voor tips en ideeën om alles uit je dagje Antwerpen te halen.

Download de Antwerp Museum App compleet met routes o.a. stripmuren en beelden, maar ook een ontmoeting met Peter Paul Rubens in zijn huis op de Wapper. Echt een aanrader! Gratis te downloaden via

https://apps.apple.com/be/app/id1105355797

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.digipolis.ama

Prijs: € 15 (bij minimaal 35 deelnemers), € 12,50 (bij minimaal 45 deelnemers of meer)*

Opstaptijden en –plaatsen:

08.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.00 uur: Station RAI onder het viaduct

09.20 uur: Cornelis Lelylaan tegenover de Subway aan de kant van de trams

Aankomst Antwerpen: ca. 12.00 uur

Vertrek Antwerpen: 17.30 uur (17.15 uur verzamelen)

Retour Amsterdam: ca. 20.00 uur

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox

Of neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Of spreek de voicemail in op 06-45729511. Vermeld dan duidelijk uw naam, telefoonnummer, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 15,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij 45 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

————————————————————————————

***volgeboekt***Vrijdag 27 december***wachtlijst***

DAGTOCHT BRUSSEL

Met de indrukwekkende expositie DALI & MAGRITTE

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Bildnis Frau Isabel Styler-Tas (Melancholie)

Portret van mevrouw Isabelle Styler-Tas (Melancolia), 1945

Dit keer gaan we met de Groengrijs bus naar Brussel. Het 10-jarig bestaan van het Magritte Museum in Brussel was voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België de aanzet tot het organiseren van de indrukwekkende expositie Dali & Magritte met meer dan honderd schilderijen, sculpturen, foto’s en tekeningen. Uniek zijn de werken van Dali die dankzij The Dali Museum, Florida voor het eerst in Europa te zien zijn. Het is ook voor het eerst dat de relatie tussen de twee beroemdste surrealistische schilders op deze manier wordt belicht. De twee kenden elkaar persoonlijk. Ze ontmoetten elkaar in Parijs. Magritte reisde op uitnodiging van Dali naar Cadaques, het ouderlijk huis van Dali. Qua persoonlijkheid waren er grote verschillen. Magritte was ingetogen, Dali was extravert en vormde graag het middelpunt van de belangstelling. Tijdens de expositie ontdek je dat er een fascinerende verwantschap tussen de twee grootste iconen van het surrealisme bestond. Dat wordt nog duidelijker als je voorafgaand aan de expositie de interactieve ‘creatieve ruimtes’ bezoekt. Deze leuke extra laat je ervaren hoe het is de taak van de kunstenaars over te nemen door nieuwe titels te gaan bedenken, ideeënassociaties te maken en dromen op te wekken.

Meer informatie over de exposities

Dali x Magritte, http://www.fine-arts-museum.be

Magritte museum: https://www.musee-magritte-museum.be/

Brussel in kerstsfeer

Eenmaal in Brussel ervaar je ook de feestelijke kerstsfeer. Maak een wandeling door de stad langs monumentale panden en door de rijkversierde winkelstraten. Bezoek ook de kerstmarkt, de grootste kerstmarkt in België. De meer dan 240 kramen met versieringen en delicatessen (handig voor oud & nieuw) zijn te vinden op de Grote Markt met de imposante kerstboom, rond de Beurs, op het Muntplein, op het Sint-Katelijneplein en op de Vismark.

Info over de kerstmarkt: https://www.plaisirsdhiver.be/nl/

Prijs: € 20,- bij minimaal 35 deelnemers, € 17,50 bij minimaal 45 deelnemers.

Inclusief: vervoer naar Brussel met de Groengrijs bus.

Exclusief entree musea. Ticket expositie Dali & Magritte, € 16,-, 65+ € 14,-.

Supplement Magritte Museum € 5,-

Opstapplaatsen en -tijden:

08.30 uur: De Mirandalaan tegenover De Mirandabad

08.45 uur: Roelof Hartplein

09.00 uur: Station RAI onder het viaduct bij de ingang

Aankomst Brussel ca. 12.00 uur

Vertrek Brussel 18.00 uur. Terug in Amsterdam ca. 21.00 uur.

ER GELDT EEN TIJDSLOT VOOR DE MAGRITTE & DALI EXPOSITIE, BESTEL TICKETS OP TIJD. DAT KAN VIA  https://www.fine-arts-museum.be/en/exhibitions/dali-magritte

Deze tocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Boeken (u komt dan op de wachtlijst)

U kunt boeken via het boekingsformulier, Klik hier

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Daarbuiten via de voicemail van 06-45729511. Vermeld duidelijk naam, telefoonnummer en opstapplaats.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 20,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij minimaal 45 deelnemers bedraagt de prijs € 17,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

brussel plaisirs-dhiver-11-1

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

44 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 11. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 12. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 13. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 14. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

 15. Leuntje Spil- Spier schreef:

  Beste Wimmie,
  Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
  Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
  Hoe gaat het met je ?
  Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
  Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
  Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
  Hartelijke groeten van,
  Douwe en leny(Leuntje)

 16. J.W. Stofkoper van Nijenrodeweg 884 1081 BG Amsterdam schreef:

  Suggestie om een uitje te organiseren naar de historische stoomtram Hoorn medemblik . Voor die mensen die zich nog Bello kunnen herinneren en of een dagje bij het bakkersmuseum / oude centrum willen doorbrengen. Verdere informatie geef ik binnenkort. groet, Wim Stofkoper

 17. betty van luin schreef:

  in de planning 22 maart Antwerpen ? 29 maart Herenveen ??

 18. Anna schreef:

  Gaan jullie ook een keer naar giethoorn???

 19. Peter Reijnen schreef:

  Ik las dat het met de NS vanuit Amsterdam ruim 4 uur rijden is naar de Stormvloedkering. Niet te doen op een dag.
  Ik zou heel graag Neerlands trots bekijken. Kunt u misschien een tocht organiseren?
  Bedankt voor uw reactie
  Peter

  • theaseinen schreef:

   dag Peter

   we gaan geregeld naar Zeeland en stoppen als het even kan bij de stormvloedkering, de Oosterscheldekering. Houd de ea in de gaten

   Thea Seinen
   Vrijwilliger Communicatie en programmering

 20. Anna schreef:

  Hallo is Gorinchem ook een leuke uitstapje??

 21. Raina Zichterman schreef:

  Bedankt voor de leuke dagtocht naar de tentoonstelling van de Duitse expressionisten. Het was prachtig. En ook de tuin, ontworpen door Piet Oudolf. Onze begeleidster was zo aardig om ons door de tuin te begeleiden. Dank daarvoor. En ook dank aan de vriendelijke en goed chauffeur. Het was een geslaagde dagtocht.

 22. Annelies schreef:

  Ik vind het fantastisch dat dit bestaat en ik volg het al een tijdje om te kijken of er iets voor mij bijzit,maar het valt me op dat veel van de tochten naar musea in grote steden gaan. Tocht naar de natuur zou mijn voorkeur hebben bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden,Doesburg of Landart Flevoland. En als ze erzijn zijn ze binnen notime vol… naar een museum in een stad kan ook prima met OV,natuur is moeilijker bereikbaar als je geen auto hebt….

 23. Anna schreef:

  Goede morgen. Is er nog een planning naar giethoorn?

 24. Titia schreef:

  Ik vind het fantastisch dat u deze tochten organiseert,maar het valt me op dat er veel dagtochten naar musea gaan in grote steden.Juist omdat je in amsterdam woont is er misschien behoefte aan natuur en die is moeilijk bereikbaar met OV. Bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden. Of Landart Flevoland schijnt ook heel mooi te zijn,monumentaal werk van beroemde kunstenaars in de natuur. Of garnalentocht vanuit den oever naar het wad.
  Zag net dagtocht Texel,daar heb ik me meteen voor opgegeven….

 25. Els Stoop schreef:

  Kan ik mij opgeven voor een nieuwsbrief van al jullie dagtochten….ben benieuwd naar nieuwe tripjes en leuke mensen te ontmoeten. Groeten Els

  • groengrijs schreef:

   Een nieuwsbrief is er op dit moment nog niet, Els. Kijk svp bovenaan bij ”Tochten in de Planning” en “Stadspas Tochten” voor actuele info. Ook kun je aan de rechterkant onder het kopje ”Meta” klikken op Berichten RSS en ons volgen. Een RSS feed kun je goed vergelijken met een nieuwsbrief.

 26. Anna schreef:

  Gaan jullie ook nog naar kerst markten??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s