Amsterdam e.o. Tochten in de planning

Vrijdag 17 januari

DAGTOCHT ZANDVOORT EN HAARLEM

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

visit haarlem

Dit keer gaan we met de Groengrijs bus naar Zandvoort en Haarlem. We beginnen in Zandvoort. Daar parkeren we de bus pal bij de strandpaviljoens. Hier hebt u de keuze om in het dorp te gaan winkelen of lekker uit te waaien tijdens een strandwandeling. Blijft u liever binnen, dan kan dat in het strandpaviljoen met uitzicht op zee.

foto Groengrijs:Thea Seinen strand Zandvoort IMG_2968

Wandelen, winkelen en museumbezoek

Halverwege de dag rijdt de bus naar de gezellige binnenstad van Haarlem met zijn rijke historie en prachtige monumentale panden. Daar is het goed winkelen. Op zoek naar gezonde, biologische producten? Daarvoor kunt u terecht op de biologische markt op de Botermarkt. Museumliefhebber? Dan kunt u uw hart ophalen in het Teylers Museum en het Frans Hals Museum. Het is natuurlijk zeer de moeite om de Grote of St. Bavokerk te bezoeken met het prachtige houten gewelf, de vele glas-in-loodramen, het beroemde orgel en de grafstenen op de vloer waaronder die van Frans Hals. Bij goed weer is het een feest een ronde langs de groene hofjes van Haarlem te maken.

Voor het Teylers Museum: https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/wat-is-er-te-zien-en-te-doen

Voor het Frans Hals Museum: https://www.franshalsmuseum.nl/nl/bezoek/kalender/

Winkelstraten, vintage winkels, groene hofjes en routes om te downloaden

https://www.visithaarlem.com/uploads/media/5b558ca0f3658/hm-gouden-straatjes-2016.pdf

https://www.visithaarlem.com/uploads/media/5b558ce5e892f/njoy-05290-hm-vintage-winkelfolder2016-def.pdf

https://www.visithaarlem.com/uploads/media/5c1283a8d6b27/verborgen-groen-2018-nl-web.pdf

https://www.visithaarlem.com/uploads/media/5b55901a90cc4/05275-hm-folder-monumentaal-def-web.pdf

 

 

Geldig: vrijdag 17 januari

Prijs: € 10,- bij minimaal 40 deelnemers, € 7,50 bij 45 deelnemers of meer

Opstapplaatsen en –tijden

09.20 uur: De Mirandalaan

09.30 uur: Station RAI

09.45 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112 –

10.00 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

16.00 uur: Vertrek Haarlem

17.00 – 17.30 uur: Terug in Amsterdam

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox

Of neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Of spreek de voicemail in op 06-45729511. Vermeld dan duidelijk uw naam, telefoonnummer, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 10,- bij minimaal 40 deelnemers, € 7,50 vanaf 45 deelnemers. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

—————————————————————————————————————

                                                         Vrijdag 24 januari

MUSEUMTOCHT KUNSTHAL, ROTTERDAM

‘Meesterlijk!’, vier eeuwen teken- en schilderkunst

&

Thierry Mugler: Couturrisime

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

1 Camille Pissarro_Les Coteaux d'Auvers_1882

Camille Pissarro, Les Coteaux d’Auvers, 1882, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

 

DE TOCHT GAAT DOOR. WE RADEN AAN TICKETS VAST ONLINE TE BESTELLEN, OOK ALS U MUSEUMKAART, REMBRANDTPAS EN BANKGIROLOTERIJ VIP KAART HEEFT. ER GELDT OOK VOOR DEZE EXPOSITIE WEER EEN TIJDSLOT. BESTELLEN KAN VIA DE VOLGENDE LINK

https://ticketshop.kunsthal.nl/Exhibitions/Register?id=6A98E34E-49A2-E911-816A-00155DCCEB01&refresh=y&language=NL

 

De Groengrijs bus koerst vrijdag 24 januari naar Rotterdam voor de expositie ‘Meesterlijk!’ in de Kunsthal. ‘Meesterlijk!’ is een groots overzicht van vier eeuwen schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze collectie is een van de belangrijkste ter wereld.

De tentoonstelling laat in een selectie van ruim 150 werken het meesterschap zien van 27 kunstenaars die in beide kunstvormen uitmunten. De tentoonstelling voert je mee langs vele verrassingen, van de danseres van Edgar Degas en het portret van de familie Lütjen van Max Beckman tot aan de tekening van een jonge vrouw van Peter Paul Rubens. Daarnaast ook werken van Rembrandt, Van Gogh, Delacroix, Pissarro (foto), Saenredam, Goltzius en Basquiat. Voor de expositie is deze selectie tijdelijk uit het depot gehaald. Na deze expositie worden ze weer voor jaren opgeborgen. Ga daarom zeker mee en grijp uw kans.

Thierry Mugler

Ook te zien in de Kunsthal Thierry Mugler: Couturrisime, de spectaculaire overzichtstentoonstelling met meer dan 150 outfits uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien. Honderd werken van de grootste hedendaagse modefotografen, zoals Guy Bourdin, Goude, David LaChapelle, Helmut Newton, Herb Ritts en Dominique Issermann vullen de tentoonstelling verder aan. Veel van de interactieve opstellingen in de zalen zijn vormgegeven door kunstenaars als Michel Lemieux en Philipp Fürhofer en de special-effects studio Rodeo FX. Ook heeft de in Londen gevestigde ontwerper Tord Boontje voor een van de zalen kroonluchters met Swarovski-kristallen ontworpen.

Yasmin Le Bon

Photo: © Alan Strutt. Outfit : Thierry Mugler, La Chimère collection, “La Chimère” gown, haute couture fall/winter 1997–1998.

Veelzijdig Rotterdam

Naast deze unieke expositie heeft Rotterdam nog meer te bieden. Wat dacht u van het Maritiem Museum met de oudste en grootste museumhaven van ons land. Dol op lekker eten? Ga dan zeker naar de Markthal, de overdekte food hall met zijn opvallende architectuur. Naast het grote winkelaanbod is ook de Rotterdam Havenrondvaart van Spido een aanrader.

_77B0850

Geldig: vrijdag 24 januari 2020

Prijs: € 12,50 bij minimaal 40 deelnemers, € 10,- vanaf 45 deelnemers.

De prijs is inclusief vervoer, maar exclusief entree Kunsthal. Entree Kunsthal: volwassene  € 16,50, met museumkaart € 2,50 toeslag, Vereniging Rembrandt pas  € 2,50 toeslag, Bankgiro Loterij VIP kaart gratis incl. 1 introduce gratis.

Opstapplaatsen en – tijden

08.40 uur: De Mirandalaan t.o. Mirandabad

09.00 uur: Roelof Hartplein

09.20 uur:  Station Rai (onder het viaduct tegenover de ingang van het station)

11.00 uur: Aankomst Rotterdam

16.00 uur: Vertrek Rotterdam

17.30 -18.00 uur: Terug in Amsterdam

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox

Of neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Of spreek de voicemail in op 06-45729511. Vermeld dan duidelijk uw naam, telefoonnummer, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 12,50 bij minimaal 40 deelnemers, € 10,- vanaf 45 deelnemers. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid


 

Vrijdag 14 februari

Dagtocht Deventer

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

Winkelen Spijkerboorsteeg.jpg

Stap vrijdag 14 februari in de Groengrijs bus voor een dagje Deventer met zijn historische centrum, waar monumenten, pleinen en gezellige straten elkaar afwisselen. Het oudste waaggebouw van Nederland, nu Museum De Waag, staat aan de Brink. Dit museum geeft een goed beeld van de rijke historie van deze eens zo belangrijke hanzestad. In het Speelgoedmuseum vind je de grootste speelgoedcollectie van ons land, van poppenhuizen, treintjes en mechanisch speelgoed van weleer tot de games van nu. Deventer wordt vanwege het gevarieerde winkelaanbod gezien als een van de leukste steden om te winkelen. Dit is de stad waar je vast wel het cadeautje vindt voor jouw ‘Valentijn’. En vergeet vooral niet langs te gaan bij de Deventer Koekwinkel, een prachtig, nostalgisch winkeltje, het adres voor de Deventer Kruidkoek.

IJsselaanzicht (3)

 

Geldig: vrijdag 14 februari

Prijs: € 10,- bij minimaal 35 deelnemers, € 8,- bij minimaal 45 deelnemers

Opstapplaatsen en –tijden

08.50 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.00 uur: Station RAI (onder het viaduct tegenover de ingang van het station)

09.15 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112

09.30 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A

Aankomst Deventer ca. 11.00 uur

Vertrek Deventer: 15.30 uur

Terug in Amsterdam: 17.00 – 17.30 uur

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier KLIK HIER

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox

Of neem contact op met ons: uitsluitend op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur via tel.nr. 06-48981337 (Nicolette Koot). Of spreek de voicemail in op 06-45729511. Vermeld dan duidelijk uw naam, telefoonnummer, naam dagtocht, opstapplaats of de reden van uw telefoontje. We proberen u dan z.s.m. terug te bellen.

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 10,- bij minimaal 35 deelnemers, € 8,- vanaf 45 deelnemers. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Bergkwartier (1)

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

49 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 11. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 12. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 13. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 14. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

 15. Leuntje Spil- Spier schreef:

  Beste Wimmie,
  Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
  Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
  Hoe gaat het met je ?
  Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
  Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
  Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
  Hartelijke groeten van,
  Douwe en leny(Leuntje)

 16. J.W. Stofkoper van Nijenrodeweg 884 1081 BG Amsterdam schreef:

  Suggestie om een uitje te organiseren naar de historische stoomtram Hoorn medemblik . Voor die mensen die zich nog Bello kunnen herinneren en of een dagje bij het bakkersmuseum / oude centrum willen doorbrengen. Verdere informatie geef ik binnenkort. groet, Wim Stofkoper

 17. betty van luin schreef:

  in de planning 22 maart Antwerpen ? 29 maart Herenveen ??

 18. Anna schreef:

  Gaan jullie ook een keer naar giethoorn???

 19. Peter Reijnen schreef:

  Ik las dat het met de NS vanuit Amsterdam ruim 4 uur rijden is naar de Stormvloedkering. Niet te doen op een dag.
  Ik zou heel graag Neerlands trots bekijken. Kunt u misschien een tocht organiseren?
  Bedankt voor uw reactie
  Peter

  • theaseinen schreef:

   dag Peter

   we gaan geregeld naar Zeeland en stoppen als het even kan bij de stormvloedkering, de Oosterscheldekering. Houd de ea in de gaten

   Thea Seinen
   Vrijwilliger Communicatie en programmering

 20. Anna schreef:

  Hallo is Gorinchem ook een leuke uitstapje??

 21. Raina Zichterman schreef:

  Bedankt voor de leuke dagtocht naar de tentoonstelling van de Duitse expressionisten. Het was prachtig. En ook de tuin, ontworpen door Piet Oudolf. Onze begeleidster was zo aardig om ons door de tuin te begeleiden. Dank daarvoor. En ook dank aan de vriendelijke en goed chauffeur. Het was een geslaagde dagtocht.

 22. Annelies schreef:

  Ik vind het fantastisch dat dit bestaat en ik volg het al een tijdje om te kijken of er iets voor mij bijzit,maar het valt me op dat veel van de tochten naar musea in grote steden gaan. Tocht naar de natuur zou mijn voorkeur hebben bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden,Doesburg of Landart Flevoland. En als ze erzijn zijn ze binnen notime vol… naar een museum in een stad kan ook prima met OV,natuur is moeilijker bereikbaar als je geen auto hebt….

 23. Anna schreef:

  Goede morgen. Is er nog een planning naar giethoorn?

 24. Titia schreef:

  Ik vind het fantastisch dat u deze tochten organiseert,maar het valt me op dat er veel dagtochten naar musea gaan in grote steden.Juist omdat je in amsterdam woont is er misschien behoefte aan natuur en die is moeilijk bereikbaar met OV. Bijv. vaartocht Biesbosch of de Wieden. Of Landart Flevoland schijnt ook heel mooi te zijn,monumentaal werk van beroemde kunstenaars in de natuur. Of garnalentocht vanuit den oever naar het wad.
  Zag net dagtocht Texel,daar heb ik me meteen voor opgegeven….

 25. Els Stoop schreef:

  Kan ik mij opgeven voor een nieuwsbrief van al jullie dagtochten….ben benieuwd naar nieuwe tripjes en leuke mensen te ontmoeten. Groeten Els

  • groengrijs schreef:

   Een nieuwsbrief is er op dit moment nog niet, Els. Kijk svp bovenaan bij ”Tochten in de Planning” en “Stadspas Tochten” voor actuele info. Ook kun je aan de rechterkant onder het kopje ”Meta” klikken op Berichten RSS en ons volgen. Een RSS feed kun je goed vergelijken met een nieuwsbrief.

 26. Anna schreef:

  Gaan jullie ook nog naar kerst markten??

 27. John Melskens schreef:

  Beste Thea, zijn jullie al eens naar het Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe geweest? Met aansluitend natuurlijk het Kröller Müller museum? Een idee voor in de lente van 2020….?

  • theaseinen schreef:

   goed idee John, maar dat wordt een te dure trip. Alleen al de entree park en museum, park € 10 plus € 9,95 museum, lees € 19,95 plus € 10 – € 15 voor vervoer. Daar krijgen we de bus niet mee vol, een fikse korting is niet bespreekbaar, hebben we al geprobeerd

 28. Titia schreef:

  Jammer,maar gaan mensen dan alleen mee omdat het goedkoop is? Het is inderdaad goedkoop…..Er moet toch ook een groep zijn die meegaat omdat ze er anders nooit komen,dat geldt ook voor de hoge veluwe ,slecht bereikbaar met ov. En die bereid zijn om daar iets meer voor te betalen….
  Is Doesburg of bloesemtocht langs de Linge een idee voor het voorjaar ?

 29. theaseinen schreef:

  goede morgen Titia, met de Hoge Veluwe krijgen we de bus niet vol genoeg. We hebben het paar keer geprobeerd. De hoge prijs komt mede omdat veel mensen geen museumkaart of andere kortingskaart hebben en er ook voor de toegang tot het park moet worden betaald. Bij deze organisatie is helaas geen korting te bedingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s