Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 

Zaterdag 28 april

DAGTOCHT ‘DEN BOSCH

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

DenBosch_Citymarketing2(c)KarinJonkers0005 - bewerkt.jpg?v1

Zin in een leuke stedentrip? Stap zaterdag 28 april in de Groengrijs bus. Die brengt u naar Den Bosch. Nadat we u in het centrum afgezet hebben, heeft u de hele dag om bruisend Den Bosch te ontdekken. Maak een vaartocht op de Dieze, ga lekker winkelen, brand een kaarsje in de Sint Jans kathedraal, pak een terrasje, maak een stadswandeling onder leiding van een gids of bezoek ‘A Chinese journey’, de prachtige tentoonstelling in het Noordbrabants Museum.

Tips van Thea om de dag optimaal te besteden

– Bij het bezoekerscentrum van de VVV Den Bosch, Markt 77, in de Moriaan, het oudste bakstenen huis van Nederland, ligt een gratis stadsplattegrondje voor je klaar.

– Maak een vaartocht over de Binnendieze, de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de stadsmuren. Kaartjes online via https://dagjedenbosch.com/

– Op zoek naar de Bossche bol of lekker lokaal biertje? Volg de Bourgondische route via deze link print je de route https://www.bezoekdenbosch.nl/nl/route-overzicht/359891958/bourgondische-route

– Kunstliefhebbers mogen de unieke expositie ‘A Chinese journey’ in het Noordbrabants museum niet missen. Gratis met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART en kaart Vereniging Rembrandt

– Stap in het gratis binnenstadsbusje dat een vaste route rijdt o.a. langs de Sint Jans Kathedraal. Je stapt in en uit waar je wilt https://www.bezoekdenbosch.nl/nl/plan-je-bezoek/hoe-kom-ik-er/gratis-binnenstadsbusjes

– De Blauwe Engelen, zijn de gastheren en gastvrouwen in het blauw die je de weg wijzen en de binnenstadsbusjes besturen.

– Ga naar www.bezoekdenbosch.nl voor een schat aan informatie

Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Vertrek en opstapplaatsen:

09.20 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Rijnstraat 115 (ter hoogte van de Etos)

 Vertrek uit Den Bosch: 17.00 uur

 Prijs: € 10

Aanmelden via Nita Bergisch: 020-6461818 of 06-40409253

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

In samenwerking met Huis van de Wijk Rivierenbuurt

DenBosch_Citymarketing__c_KarinJonkers056-bewerkt2.jpg?v1

Foto’s: http://www.bezoekdenbosch.nl/Karin Jonkers e.a.

 


 

Donderdag 3 mei 2018

DAGTOCHT ‘ESCHER OP REIS’, LEEUWARDEN

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Donderdag 3 mei koerst de Groengrijs bus naar Leeuwarden voor een bezoek aan de unieke expositie ‘Escher op reis’ in het kader van ‘Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018’.

Maar liefst tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen, foto’s en objecten zijn naar Leeuwarden gehaald. Topstukken van over de hele wereld laten de artistieke ontwikkeling van M.C. Escher zien, van technisch bekwame graficus tot wereldberoemd kunstenaar. Enkele werken zijn zelfs voor het eerst in ons land te zien. M.C. Escher maakte vele reizen. Zijn gelukkigste jaren bracht de kunstenaar door in Italië. Invloeden daarvan zien we terug in topstukken als ‘Belvedere’ (1958) met op de achtergrond een Italiaans berglandschap en ‘Metamorphose’ (1939-1940) waarin het havenstadje Atrani is verwerkt.

Een bezoek aan het Fries Museum is uitstekend te combineren met een bezoek aan het Keramiek museum Princessehof, voormalig stadspaleis en geboortehuis van M.C. Escher. Hier vindt u o.a. de grootste verzameling Chinees porselein in Nederland en keramische kunst van nationale en internationale kunstenaars als Karel Appel, Lucebert, Picasso en Armando.  De tentoonstelling van ‘Oost naar west’ toont de beste stukken uit de vaste museumcollectie met onder meer een belangrijke verzameling Chinees porselein, Delfts Blauw en Nederlandse art-nouveau- en art-deco keramiek.

Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Wanneer: Donderdag 3 mei 2018

Prijs: € 15 (inclusief vervoer per touringcar, exclusief entree).

Entree: Volwassene € 18. Museumkaart € 5 (=toeslag), Bankgiro Loterij VIP-Kaart gratis, Vereniging Rembrandt gratis

Opstapplaatsen en vertrekttijden:

09.00 uur: De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Roelof Hartplein (verzamelen 09.15 uur)

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken

Stuur een mail naar groengrijsbus@gmail.com onder vermelding van naam van de dagtocht, uw naam, aantal deelnemers en hun namen en uw opstapplaats. Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Fries Museum - Foto door Ruben van Vliet


 

VRIJDAG 18 MEI

DAGTOCHT

JAPANSE TUIN CLINGENDAEL EN SCHEVENINGEN

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

De Japanse tuin op Landgoed Clingendael is de oudste en allermooiste Japanse tuin van ons land. Stap vrijdag 18 mei in de Groengrijs bus om de verstilde schoonheid  te ervaren. Het is een unieke kans, want de tuin is maar een paar weken per jaar open en dat is precies in de tijd dat de rododendrons uitbundig bloeien.

IMG_3856Wandel mee met Groengrijs gids Thea Seinen om de schoonheid en de rust van deze unieke tuin te ontdekken. De rododendrons staan in volle bloei, het jonge blad van de esdoorns zet de tuin in vuur en vlam, primula’s en blauweregen maken het plaatje compleet.

We volgen de kronkelpaden die ons over een felrood bruggetje leiden. We lopen langs kabbelend water, het theepaviljoen, Japanse tuinlantaarns, watervaten en andere tuinornamenten die karakteristiek zijn voor Japanse tuinen. Uniek is het zachte mostapijt dat uit meer dan 100 (!) soorten mos bestaat. Dit is een tuin om stil van te worden zo mooi.

Dankzij freule Daisy

We hebben de tuin te danken aan Baronesse van Brienen (1871-1939) , die ook wel freule Daisy werd genoemd. Tijdens een of meer reizen naar Japan heeft zij lantaarns, een watervat, bruggetjes en misschien zelfs het paviljoen naar Nederland laten verschepen.

Voor meer informatie en folder om te downloaden:

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/parken-bossen-en-duinen/japanse-tuin.htm?utm_source=alias&utm_medium=offline&utm_campaign=japansetuin

 

Scheveningen, badplaats met allure

Rond lunchtijd rijden we naar Scheveningen, de badplaats met allure. De rest van de middag heeft u de tijd om langs de boulevard te flaneren, de pier op te gaan, langs het strand te wandelen, een visje te eten of het mooie museum Beelden aan Zee te bezoeken. http://www.beeldenaanzee.nl/

 

 

exterior of the famous five star Steigenberger Kurhaus Hotel at

exterior of the famous five star Steigenberger Kurhaus Hotel at Scheveningen; The Hague, Netherlands

Tip Met Museumkaart, BankGiroLoterij VIP-kaart en Vereniging Rembrandt is de toegang tot museum Beelden aan zee gratis

Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 18 mei 2018.

Prijs: € 12,50 (vervoer comfortabele Groengrijs bus)

Consumpties en entreegelden zijn voor eigen rekening. Opm. Toegang tot de Japanse tuin is gratis

Opstapplaatsen en –tijden:

09.15 uur: De Mirandalaan

09.45 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112

(verzamelen 09.30 uur)

10.15 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A (verzamelen 10.00 uur).

11.00- 12.30 uur: Japanse tuin

13.00- 15.30 uur: Scheveningen

15.30 uur: Vertrek Scheveningen (verzamelen 15.15 uur)

16.30 – 17.00 uur terug Amsterdam.

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Aanmelden

Per mail: groengrijsbus@gmail.com onder vermelding van naam van de dagtocht, uw naam, telefoonnummer, aantal deelnemers en hun namen en uw opstapplaats.

Telefonisch: Denise Junge 06-45 72 95 11 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Foto’s Japanse tuin: Groengrijs/Thea Seinen


 

 Donderdag 31 mei

Dagtocht Zwolle

 Museum De Fundatie en Kasteel Het Nijenhuis met de Beeldentuin

In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Uitbreiding Museum de Fundatie

Ga 31 mei mee in de Groengrijs bus en u bent nog net op tijd voor de expositie Neo Rauch Dromos Schilderijen 1993-2017 in Museum De Fundatie, Zwolle. Deze tentoonstelling loopt nog maar tot en met 3 juni en telt 65 werken afkomstig uit diverse internationale collecties waaronder de privecollectie van Neo Rauch en Rosa Loy. De werken gevuld met droombeelden, visioenen en reisgenoten lijken een herkenbare wereld te tonen. Wie langer kijkt ervaart een gevoel van verwarring. We combineren dit bezoek met een bezoek aan Kasteel het Nijenhuis, Heino met een veelzijdige kunstverzameling en een 4,5 ha grote beeldentuin.

Voor meer informatie: https://www.museumdefundatie.nl/

Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Wanneer: Donderdag 31 mei 2018.

Prijs: € 15, inclusief vervoer per touringcar, exclusief entree.

Entree Museum de fundatie en Kasteel Het Nijenhuis: Volwassene € 12,50. Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-Kaart Vereniging Rembrandt gratis

Opstapplaatsen en vertrektijden:

09.00 uur De Mirandalaan t.o. De Mirandabad

09.30 uur: Roelof Hartplein (verzamelen 09.15 uur)

Voor boekingen en meer informatie: groengrijs.com/tochten-in-de-planning. Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

David Bade, Europe Me

Foto’s: Museum De Fundatie/Pedro Sluiter

 

 

Save

Advertenties

18 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. margo schreef:

  altijd heel gezellig om met de groen-grijsbus mee te gaan.

 3. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 4. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 7. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 8. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 9. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 10. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 11. margo schreef:

  is het geen goed idee om met de stadspas naar de Zaanse schans te gaan?
  lijkt mij heel erg leuk, zie jullie bij de waterleiding duinen. groeten margo

 12. Harmen van de Beek schreef:

  Wat heb ik weer genoten afgelopen tijdens de DAGTOCHT OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM van 23 november 2017. Zelfs de regen kon/kan daar niets aan veranderen. Lekker in de bus, de regen tikt op de ramen, mensen babbelen gezellig met elkaar en dan zit ik gewoon volledig vredig en voldaan te wezen.

  Het weer werkte goed mee in in het openluchtmuseum, want in die tijd was het overwegend droog. Volgende keer ga ik weer mee! Ik heb lang niet alles gezien en gefotografeerd. Vooral weer dank aan de vrijwilligers die het weer mogelijk gemaakt hebben.

 13. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 14. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 15. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 16. Isabel de cock schreef:

  Lieve groengrijze bus gaan we ook een keertje naar de Efteling toe groetjes isabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s