Amsterdam e.o. Tochten in de planning

Vrijdag 26 april

MUSEUMDAGTOCHT ZWOLLE

VRIJHEID IN MUSEUM DE FUNDATIE & BEELDENTUIN KASTEEL HET NIJENHUIS

 In samenwerking met Huis van de Wijk Lydia

Uitbreiding Museum de Fundatie

Foto: De Fundatie/Pedro Sluiter

Ga vrijdag 26 april mee naar Zwolle in de Groengrijs bus. Dit is uw kans om ‘Vrijheid’ te zien, de tentoonstelling in Museum De Fundatie met de invloedrijkste kunstwerken van de afgelopen 50 jaar. Het is de enorme veelzijdigheid die deze tentoonstelling zo aantrekkelijk maakt, van een schilderij van Armando tot Monument, het ruiterstandbeeld van Atelier van Lieshout, van een constructie van hout, staal en verf van Henk Visch tot een keramisch kunstwerk van Guido Geelen en Het Laatste oordeel, een gebrandschilderd glas-in-lood raam van Marc Mulders. Ook fotografie en video komen aan bod.

Beeldentuin

Na dit inspirerende bezoek aan Museum De Fundatie gaan we ‘s middags naar Kasteel het Nijenhuis in Heino, bekend om z’n mooie kunstverzameling en de 4,5 ha grote beeldentuin waar het voorjaar is losgebarsten.

Wanneer: 26 april 2019.

Prijs: € 15 bij minimaal 35 deelnemers, € 12,50 bij minimaal 40 deelnemers, inclusief vervoer per touringcar, exclusief entrée musea en consumpties.

Entree Museum De Fundatie: Volwassene € 14,-. Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-Kaart en Vereniging Rembrandt gratis Entrée Kasteel het Nijenhuis: Volwassenen € 12,50. Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-Kaart en Vereniging Rembrandt gratis

Opstapplaats en vertrekttijd:

09.15 uur De Mirandalaan

09.30 uur Roelof Hartplein

09.45 uur Station RAI (onder het viaduct ter hoogte van ingang station), bereikbaar met metro 50, metro 51 en metro 52 (halte Europaplein, 5 minuten lopen) Let op, tram 4 rijdt tot juli 2019 niet van en naar station RAI)

Terug in Amsterdam: 17.30 – 18.00 uur

Deze dagtocht gaat door bij minimaal 35 deelnemers

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier door op de volgende link te klikken: https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

*Vanwaar het prijsverschil? We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 15,- bij minimaal 35 deelnemers. Bij 40 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 12,50. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

 

 

———————————————————————————————————

VRIJDAG 17 MEI

DAGTOCHT

JAPANSE TUIN CLINGENDAEL EN SCHEVENINGEN

In samenwerking met Huis van de Wijk Buitenveldert

IMG_3850

Japanse tuin Clingendael F: Groengrijs/Thea Seinen

De Japanse tuin op Landgoed Clingendael is een van de oudste en allermooiste Japanse tuinen van ons land. Vrijdag 17 mei gaat u dat zelf zien als u in de Groengrijs bus stapt. De tuin is maar een paar weken open en dat is precies op het moment dat de tuin op zijn mooist is. Bloeiende rododendrons, blauweregen en primula’s maken er een lentefeest van. De paden leiden via knalrode, steile bruggetjes over kabbelend water langs het theepaviljoen en Japanse tuinornamenten. Uniek is het zachte mostapijt van meer dan 100 soorten mos. Rond lunchtijd rijden we naar Scheveningen om te wandelen langs het strand, te flaneren over de boulevard of een vers visje te eten.

Wanneer: vrijdag 17 mei 2019

Prijs: € 12,50 bij minimaal 45 deelnemers, € 15,- bij minimaal 35 deelnemers.

Opstapplaatsen en –tijden

09.15 uur: De Mirandalaan

09.45 uur: Huis van de Wijk Buitenveldert: A.J. Ernststraat 112

(verzamelen 09.30 uur)

10.15 uur: Menno Simonshuis, Noordhollandstraat 17A (verzamelen 10.00 uur).

16.30 – 17.00 uur terug Amsterdam.

Deze tocht gaat door bij minimaal 40 deelnemers

Boeken

U kunt boeken via het boekingsformulier door op de volgende link te klikken: https://groengrijs.brainshuffle.com/groengrijs-amsterdamhuisvandewijk/

Na het invullen van het formulier ontvangt u automatisch een bevestiging van aanmelding. Ontvangt u deze bevestiging niet? Check dan uw spambox.

Geen internet? Neem dan contact op met Denise Junge 06-45729511 (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur).

Alleen voor last-minute zaken en voor onderweg Thea Seinen: 06-46138897

Deze dagtocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Vanwaar het prijsverschil?

We zijn een non-profit touringcar organisatie die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Onze dagtochten moeten minimaal kostendekkend zijn. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Hoe meer deelnemers des te lager de prijs. De prijs van deze reis bedraagt € 12,50 bij minimaal 45 deelnemers. Bij minimaal 35 deelnemers of meer bedraagt de prijs € 15,-. Bij aanvang van de reis hoort u op welk bedrag we zijn uitgekomen. Dus laat u verrassen en inspireer vrienden, familie en buren om mee te gaan.

De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Advertenties

38 reacties op “Amsterdam e.o. Tochten in de planning

 1. E. Luckner schreef:

  zijn er geen tochten in de planning in omgeving Amersfoort?

 2. groengrijs schreef:

  De tochten in omgeving Amersfoort met Groengrijs via leef3.nu staan nu weer op pagina Tochten in de planning.

 3. Sacha schreef:

  Gaan jullie ook tochten organiseren naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen?

 4. gezina tuinstrs schreef:

  Vanuit Amersfoort in september een tochtje naar Texel graag . Onze chauffeur zou dat uitzoeken als hij van vakantie terug is . Nog even geduld dus.

 5. gezina tuinstrs schreef:

  Gaat Texel in september door ?

 6. gezina tuinstrs schreef:

  Wanneer gaan we vanuit Amersfoort naar Texel ? Graag nog in september .

 7. irusia Zimmer schreef:

  De dagtochten zoals ik die met het team van de Groengrijs bus organisatie heb mogen meemaken zijn tot nu toe voor mij geweldig geweest. Leuke dagtochten w.o. Texel, de Weerribben en Elburg.
  Jammer dat ik het Zuiderzee museum heb gemist. Wanneer gaat de GroenGrijs bus naar de Deltawerken in Zeeland? Het is maar een suggestie. Of Sneek of noordelijker. Bedoeld om in samenwerking met Stadspas te kunnen organiseren.
  Mijn complimenten voor het team Groengrijs bus en hun inventiviteit en gezelligheid. Tot nu toe heb ik genoten van mijn deelname aan diverse dagtochten. Ik kan zelfs zeggen dat ik tweemaal de STAD Elburg ben rondgelopen:-))

 8. groengrijs schreef:

  Dank voor jullie reacties en suggesties! Gezina, de tochten die gepland staan vanuit Amersfoort, kun je hier zien: https://www.leef3.nu/dienst/groengrijs/

 9. irusia zimmer schreef:

  Met de groengrijsbus naar Luttelgeest met Turkse kookstudio en wandeling in de natuur – was onlangs te zien bij het programma “binnenstebuiten” op npo2

 10. theaseinen schreef:

  hi Margo, goed idee, dat gaat in onze ideeenmap
  groet van Thea

 11. Harmen van de Beek schreef:

  Wat heb ik weer genoten afgelopen tijdens de DAGTOCHT OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM van 23 november 2017. Zelfs de regen kon/kan daar niets aan veranderen. Lekker in de bus, de regen tikt op de ramen, mensen babbelen gezellig met elkaar en dan zit ik gewoon volledig vredig en voldaan te wezen.

  Het weer werkte goed mee in in het openluchtmuseum, want in die tijd was het overwegend droog. Volgende keer ga ik weer mee! Ik heb lang niet alles gezien en gefotografeerd. Vooral weer dank aan de vrijwilligers die het weer mogelijk gemaakt hebben.

 12. Isabel de cock schreef:

  Hoi leuke groengrijzebus het lijkt me leuk om een keertje met de groengrijzebus naar de efteling te gaan groetjes isabel de cock

 13. H.R. Walst-Postma schreef:

  Vandaag meegeweest naar Hoorn, wat een geweldig leuke tocht, ik heb genoten.

 14. Sientje schreef:

  Is het een idee om bv in mei naar kasteel Haar ten Zuijlen te gaan er is daar een grote Italiaanse markt en die heet Little Italy

 15. Isabel de cock schreef:

  Lieve groengrijze bus gaan we ook een keertje naar de Efteling toe groetjes isabel

 16. Sara schreef:

  Hallo
  Ik heb een idee van kerst dagen ook een leuke dagtocht te doen.gr. sara

 17. Viola Medina-Juliette schreef:

  ik wil graag de nieuwsbrief van jullie ontvangen.Dankjewel.

 18. Irusia Zimmer schreef:

  Afgelopen vrijdag 26 oktober naar Groningen en heb weer kunnen genieten van de stad en het Groninger museum! De dagtrip was zeer de moeite waard onder leiding van Thea Seinen en de nieuwe chauffer Roland. Groen Grijs bus: Reuze bedankt voor deze mogelijkheid om mee te reizen.
  Ben benieuwd naar een volgende ( culturele ) dagtrip. Wellicht de Delta werken in Zeeland? Of Maastricht?

 19. Riek Kwaspen schreef:

  Hartstikke leuk de tocht naar lichtstad Gouda. Geweldig gedaan door Thea en een zeer fijne chauffeur. We gaan vast nog meer mee. Dank jullie wel. Groeten Buurtjes Jozef Istaelskade

 20. Gemma schreef:

  De Dagtocht naar Gemeentemuseum Den Haag en Museum Beelden aan Zee in Scheveningen was fantastisch georganiseerd. Alles liep op rolletjes. Tot de volgende keer en fijne feestdagen gewenst.

 21. wmc Houwert schreef:

  Dankzij een afzegging kon ik mee naar More!!!Wat een geweldige belevenis om ook dit te bezichtigen!!! Veel dank .
  W.M.C.Houwert

 22. Gemma schreef:

  Was weer een topdag afgelopen zaterdag naar Gorssel en Ruurlo. Hartelijk dank Thea en Ronald! Wens jullie een heel mooi en gezond 2019.

 23. wmc Houwert schreef:

  Ik ben niet aanwezig in Den Bosch helaas maar ben erg benieuwd naar volgende excursie!
  Hoop dat ik dan op tijd kan meedoen!!!
  Wimmie Houwert-Havelaar

  • theaseinen schreef:

   De volgende tocht ism Lydia wordt Bauhaus Rotterdam. Hou de site in de gaten, ik zet m er deze week op, Thea namens Groengrijs team

  • Leuntje Spil- Spier schreef:

   Beste Wimmie,
   Lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet.
   Woonden destijds in Pretoria en jullie in Joannesburg
   Hoe gaat het met je ?
   Wij wonen al meer dan 35 jaar in indonesie waar we een eigen bedrijf hebben.
   Wel verdelen we onze tijd over Nederland,den Haag,en de Bourgogne alwaar we een huis hebben.
   Wanneer je mij jouw mail adres stuurt ,kan ik je wat meer informatie sturen,
   Hartelijke groeten van,
   Douwe en leny(Leuntje)

   • Wimmie Houwert-Havelaar schreef:

    Leuk om je te ontmoeten, maar eerlijk gezegd kan ik me er niet veel van herinneren. Senior moments! In welke omstandigheden hebben we elkaar ontmoet??? Mogelijk helpt me dat !
    Vriendelijke groet WImmie Houwert
    wmc_houwert@hotmail.com

 24. Annelies schreef:

  Is het een idee om een dagtocht naar de Biesbosch tedoen? Er zijn vandaaruit vaartochten door de Biesbosch. Het is moeilijk om daar met het OV te komen…

 25. alma hermans schreef:

  Na een heel geslaagde tocht naar Den Bosch heb ik een suggestie voor een tentoonstelling die met het openbaar vervoer lastig te bereiken is: De Chagall tentoonstelling in het Lalique museum in Doesburg.

 26. J.W. Stofkoper van Nijenrodeweg 884 1081 BG Amsterdam schreef:

  Suggestie om een uitje te organiseren naar de historische stoomtram Hoorn medemblik . Voor die mensen die zich nog Bello kunnen herinneren en of een dagje bij het bakkersmuseum / oude centrum willen doorbrengen. Verdere informatie geef ik binnenkort. groet, Wim Stofkoper

 27. betty van luin schreef:

  in de planning 22 maart Antwerpen ? 29 maart Herenveen ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s