KinderBeestFeest 2018

Vrijdag 1 juni werd voor de 19e keer het KinderBeestFeest voor zieke kinderen uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland georganiseerd. Ruim 1250 kinderen waren via ziekenhuizen en instellingen uitgenodigd voor dit unieke evenement. Ouders, broers, zussen en verzorgers mochten mee, dat kwam neer op ruim 5000 gasten.

Na uitvoerige instructies vertrok de colonne onder begeleiding van politiemotoren richting Amsterdam. De kinderen mochten meerijden in ambulances, brandweerwagens, politieauto’s, wagens van defensie, in personenbusjes en touring cars. Groengrijs had de eer om deel uit te maken van de colonne ‘Eekhoorn’ die vanuit Purmerend en Zaandam vertrok.

Het was niet alleen voor de kinderen een unieke ervaring, maar ook voor ons. De sirenes gingen aan en daar gingen we. Al het andere verkeer op de A7, A8, A10 en delen van de binnenstad werd tegengehouden zodat de colonne vrij baan had. De kinderen in onze bus genoten. Bij een van de rotondes spoten brandweerauto’s hoge erebogen van water. Gelukkig hadden we het dakluik dicht. Waar we ook kwamen, overal stonden mensen langs de kant naar de kinderen te zwaaien. Na de IJ-tunnel stond er een ontvangstcomite van wuivende brandweerlieden, ambulance personeel, politie, verkeersregelaars en Amsterdammers.

Het programma voor dit beestachtig leuke feest in Artis was gevarieerd. Er waren door de hele dierentuin optredens. De kinderen konden zich laten schminken, er was Silent disco en dierverzorgers van ARTIS vertelden verhalen over de dieren. Konijnen en cavia’s mochten geknuffeld worden, Nikon zette gezinnen op de foto en clowns trokken door de tuin. De kinderen hadden een onvergetelijke avond. Dat merkten we op de terugweg. Ze glunderden en vertelden honderduit over wat ze hadden meegemaakt.

Maar liefst 350 voertuigen, 150 politiemotoren en 1500 vrijwilligers stonden er klaar om er een beestachtig leuk feest van te maken. Hulde voor de perfecte organisatie!

Meer informatie over de Stichting KinderBeestFeest vind je op http://www.kinderbeestfeest.nl

Tekst en video: Groengrijs/Thea Seinen

 

 

Plaats een reactie