Vereniging Groengrijs doneert eerste prijs aan ING CEO

Afgelopen najaar werd de Vereniging Groengrijs aangewezen als een van de goede doelen in het kader van ‘Help Nederland vooruit’, een initiatief van ING Nederland Fonds. Tijdens de daaropvolgende stemronde eindigde Groengrijs als eerste met maar liefst 517 stemmen. Die stemmen hadden we te danken aan deelnemers aan onze dagtochten en aan ons sociaalmaatschappelijke netwerk bestaande uit organisaties als Stadspas Amsterdam, Huizen van de Wijk, zorgverenigingen, vluchtelingenorganisaties en seniorenclubs.

De prijsuitreiking vond plaats zaterdag 10 maart, uitgerekend op het tijdstip dat net bekend was geworden dat ING CEO, Ralph Hamers, een exorbitante loonsverhoging krijgt toegewezen. Die loonsverhoging wordt om allerlei redenen vergoelijkt.

In dat kader besloot Eric Junge, de voorzitter van Groengrijs, een statement te maken door aan te geven dat hij de eerste prijs graag wil doneren aan de schijnbaar noodlijdende ING CEO en op die manier aandacht te vragen voor al die minima die dagelijks een strijd leveren om hun leven enigszins op de rails te houden. Als Vereniging constateren we een afnemende solidariteit met die minima. We vinden dat die trend een halt toegeroepen moet worden en willen daar op deze manier aandacht voor vragen.

Dit persbericht hebben we zojuist verzonden.

Amsterdam, 12 maart 2018

 

Help onze Jan

Het filmpje betreft slechts een deel van het statement van voorzitter Eric Junge. Ook de gezondheidszorg kwam aan bod. Omdat ook Jan hierin ter sprake kwam, een van onze vrijwilligers, vragen wij hiervoor extra aandacht. Bij Jan is sinds een jaar een variant van ALS gediagnosticeerd. Jan kan aan een experimentele behandeling deelnemen waarmee hij de kwaliteit van de schamele rest van zijn leven kan verbeteren. Probleem is dat Jan dit zelf moet betalen en dat kan hij niet. Daarvoor is hij nu aangewezen op financiële steun van familie en vrienden en de fundraising via de site janfirst.nl naar de gelijknamige door de familie in het leven geroepen stichting. Alle donaties zijn vanzelfsprekend welkom.

 

Plaats een reactie